Hollywood'u kimler giydiriyor?

Güncelleme Tarihi:

Hollywoodu kimler giydiriyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2015 13:24

Kırmızı halı üzerinde arzıendam eden Hollywood yıldızlarının o ihtişamlı ve ilham veren stillerinin ardında kimlerin olduğunu biliyor musunuz? Tasarımcılarla yıldızlar arasında köprü görevi gören, yaptıkları mükemmel ya da kötü kıyafet seçimleriyle ünlülerin kariyerini bile etkileyebilecek güçte olan kulisteki moda gurularından bahsediyoruz. Hollywood’un en güçlü ve en etkili 12 stil danışmanıyla tanışın!

Haberin Devamı

JENNIFER LAWRENCE'IN STİLİSTİ: RACHEL ZOE 

Hollywoodu kimler giydiriyor
Jennifer Lawrence

KİM? 

Henüz dokuz yaşındayken erkek kardeşinin en iyi arkadaşının stilini yeniden yaratabilen bir kız çocuğunun üniversitede psikoloji ve sosyoloji eğitimi almasına rağmen moda dünyasının tepesindekiler arasında olmasına şaşmamak gerek. YM Magazine ve Gotham gibi dergilerde çalıştıktan sonra styling’e başlayan Rachel Zoe, eşinin de desteğiyle tırmandığı kariyer basamaklarında bugün zirvede. Kitapları, kısa süre önce yayından kaldırılan televizyon programı ve tasarımcı kimliğiyle moda endüstrisinin nabzını tutan Zoe, Hollywood’un en gözde yıldızlarını giydiriyor.

Haberin Devamı

Hollywoodu kimler giydiriyor

Rachel Zoe en sadık müşterilerinden biri olan Jennifer Lawrence dışında  Mischa Barton, Lindsay Lohan, Cameron Diaz, Kate Hudson, Demi Moore, Eva Mendes gibi isimleri de giydirdi. Zoe, “Stylist’ler hayat kurtarmaz ama yarattıkları imajlarla farklı alanlarda yepyeni fırsatlara vesile olur” diyor. 

KİMLERİ GİYDİRİYOR?
Şu sıra Jennifer Lawrence, Jennifer Garner, Sofia Vergara gibi isimleri giydiren Rachel Zoe, sadece imza attığı stillerle değil kendi tarzıyla da dikkat çekiyor. Genellikle sofistike siyah kombinleri tercih eden Zoe’nin gardırobunun şu sıra 70’ler modasının etkisi altında olduğu söylenebilir. 

UNUTULMAZ “LOOK”LARI 2013
Oscar ödül töreninde En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görülen Jennifer Lawrence’ın geriye doğru attığı Chopard kolyesi ve Christian Dior Couture elbisesi, Rachel Zoe zevkinin dışa vurumu. Yine Lawrence’ın Vanity Fair’in verdiği Oscar partisinde giydiği Hugo Boss mini elbise de oldukça şık ve çarpıcıydı.

FETİŞ MARKALARI
Dior, Max Mara, Dolce&Gabbana, Proenza Schouler ve Christian Louboutin. 

***

JULIA ROBERTS'IN STİLİSTİ ELIZABETH STEWART 

Haberin Devamı

Hollywoodu kimler giydiriyor
Sandra Bullock, January Jones ve Julia Roberts 

KİM?
South Carolina Üniversitesi’nde gazetecilik okuduktan sonra Women’s Wear Daily ve New York Times Magazine’de moda editörlüğü yapan Elizabeth Stewart, styling’e ilk olarak, Ally McBeal dizisinde oynayan Calista Flockhart’la başladı. Şimdilerde Hollywood’un en güçlü stylist’i olarak Oscar törenlerinden Cannes Film Festivali’ne, Altın Küre’den Emmy Ödülleri’ne ünlülerin kırmızı halı stillerini belirliyor.

Hollywoodu kimler giydiriyor

Birçok stylist’in aksine kendi moda markasını oluşturmayı düşünmediğini anlatan Elizabeth Stewart, işinden arta kalan zamanda sosyal sorumluluk projeleri ve ailesiyle ilgileniyor, mutfakta vakit geçiriyor.

KİMLERİ GİYDİRİYOR?
Hollywood’un en gözde yıldızlarını giydiren Stewart’ın sihirli asası Cate Blanchett, Sandra Bullock, Jessica Chastain, Julia Roberts, January Jones, Freida Pinto ve Amanda Seyfried’e dokunuyor.

UNUTULMAZ “LOOK”U
2014’deki Oscar töreninde En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görülen Cate Blanchett’ın, Chopard mücevherle kombinlenen Swarovski taşlı pudra rengi Armani Prive elbisesi, Elizabeth Stewart’ın en başarılı seçimlerinden biri.

FETİŞ MARKALARI
Armani, Valentino, Elie Saab, Givenchy ve Roland Mouret.

***

Haberin Devamı

NATALIE PORTMAN'IN STİLİSTİ KATE YOUNG 

Hollywoodu kimler giydiriyor
Natalie Portman, Sienna Miller, Dakota Johnson 

KİM?
Oxford Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü mezunu Kate Young, kariyerine Amerikan Vogue’un moda direktörü Tonne Goodman’ın yanında çalışarak başlar. Jason Wu, Derek Lam ve Naeem Khan’a danışmanlık yapan stylist’in geçtiğimiz yıl Assouline Yayınevi’nden “Dressing for the Dark” adlı kitabı çıktı. 

Hollywoodu kimler giydiriyor

Birçok ünlü ismi kırmızı halıda en iyi şekilde temsil eden Kate Young, “Elbisenin kırmızı halıda sıkıcı görünmemesi için hep farklı olanı tercih ederim. Oyuncularıma o gece bürünecekleri kimliği anlamaya yardımcı olabilecek ‘moodboard’lar hazırlarım” diyor.

KİMLERİ GİYDİRİYOR?
Dokuz yıldır Natalie Portman’ı giydiren Kate Young ayrıca Rachel Weisz, Sienna Miller, Dakota Johnson ve Diane Kruger’ın stillerine de yön veriyor. 

UNUTULMAZ “LOOK”U
2015 Oscar ödül töreninde Sienna Miller’a Peter Copping’in marka için ilk koleksiyonundan alt kısmı dantel detaylı Oscar de la Renta elbiseyi giydiren Kate Young bir kez daha tüm dikkatleri üzerine çekti. 

FETİŞ MARKALARI
Prada, Rochas, Balenciaga, Chanel ve The Row. 

***

Haberin Devamı

NAOMI WATTS'IN STİLİSTİ JEANANN WILLIAMS  

Hollywoodu kimler giydiriyor
Suki Waterhouse ve Naomi Watts 

KİM?
Mississippi Üniversitesi’nde moda tasarımı okuyan, Alexander Wang, Isabel Marant, Marc Jacobs ve Victoria’s Secret gibi markaların PR departmanlarında çalışan Jeanann Williams, adını “The Impossible” filminin styling’ini yaparak duyurdu. Fransızlara özgü sadeliği sevdiğini anlatan Williams, net kesimlerden ve siyahtan vazgeçmiyor.

Hollywoodu kimler giydiriyor
Jeanann Williams şöyle stil önerilerinde bulunuyor: “Öyle bir kıyafet seçin ki üç farklı stile dönüşebilsin. Dikkat çekici bir görünüme bürünmek istiyorsanız mutlaka ayakkabılarınız üzerinde düşünün!”

Haberin Devamı

KİMLERİ GİYDİRİYOR?
Naomi Watts, Liev Schreiber, Suki Waterhouse ve Emily Mortimer’in kırmızı halıda nasıl giyineceklerine Williams karar veriyor.

UNUTULMAZ “LOOK”U
2014 Altın Küre Ödülleri’nde Amerikalı aktör Liev Schreiber’in giydiği Tom Ford smokin çok beğenilmişti.

FETİŞ MARKALARI
Armani, Tom Ford ve Burberry.

***

JENNIFER LOPEZ'İN STİLİSTLERİ MARIEL HAENN VE ROB ZANGARDI 

Hollywoodu kimler giydiriyor
Jennifer Lopez, Pharrel Williams, Rihanna 

KİM ONLAR?
MTV’de çalışırken tanışan Mariel Haenn ve Rob Zangardi, özellikle müzik dünyasından ünlülere styling yapmakla tanınıyorlar. İlk önemli işleri 2007’de “Umbrella” klibi için Rihanna’nın stiline karar vermeleriydi. 

Hollywoodu kimler giydiriyor

Haenn ve Zangardi, “Ortağınızla veya yalnız başına styling yapmak arasında ne fark var?” sorusunu “Biz aynı şeyleri seviyoruz. Restoranda bile aynı yemekleri ısmarlıyoruz” şeklinde yanıtlayarak özetliyorlar aralarındaki özel uyumu.

KİMLERİ GİYDİRİYORLAR?

Jennifer Lopez dışında, Pharrell Williams, Shakira, Rihanna, Kanye West, Ciara, Jada Pinkett Smith gibi ünlü müzik insanlarıyla çalışıyorlar. 

UNUTULMAZ “LOOK”LARI
İkili, 2013 Altın Küre Ödülleri’nde Jennifer Lopez’e giydirdikleri uzun kollu, dantel işlemeli fildişi tonlarındaki Zuhair Murad elbisenin Lopez’in koyu renkli teniyle çok iyi uyuştuğunu anlatıyor. İkilinin tercihi doğrultusunda 2015 Oscar töreninde ten rengi Elie Saab elbisesiyle kırmızı halıda salınan Lopez yine büyüleyiciydi. Bize göre tek yanlışları, gereğinden fazla göğüs dekoltesiydi.  

FETİŞ MARKALARI
Thom Browne, Mara Hoffman, Anthony Vaccarello, Alexander Wang ve Fausto Puglisi. 

***

LUPITA NYONG’O'NUN STİLİSTİ MICAELA ERLANGER  

Hollywoodu kimler giydiriyor
Hilary Swank, Lupita Nyong’o ve Olivia Munn

KİM?
Parsons School of Design mezunu Micaela Erlanger, altı yıl boyunca Scarlett Johansson, Mariah Carey, Liv Tyler gibi yıldızların stil danışmanlığını yapan ve 2013 yılında yaşamını yitiren Annabel Tollman’ın yanında çalışır. İlk müşterisi İngiliz oyuncu Michelle Dockery’nin onu Lupita Nyong’o’yla tanıştırmasıyla Erlanger’ın kariyeri yükselişe geçer. Kenyalı oyuncuysa Erlanger’ın yönlendirmesi sonucu yaşadığı stil dönüşümüyle Miu Miu’nun yüzü olur (2014), Amerikan Vogue’un kapağına çıkar ve Hollywood’un en iyi giyinenleri arasına girer. 

Hollywoodu kimler giydiriyor

Lupita Nyong’o’nun stil dönüşümüyle adını duyuran Micaela Erlanger, ünlü yıldızlara asla “Şunu şöyle giymelisin” tarzında cümleler kurmadığını anlatıyor ve, “Aramızda bitmeyen bir iş birliği ve karşılıklı alışveriş var. Başarının sırrı burada” diyor.

KİMLERİ GİYDİRİYOR?

Lupita Nyong’o dışında Michelle Dockery ve Olivia Munn’u giydiriyor. En yeni müşterisiyse Jennifer Aniston. 

UNUTULMAZ “LOOK”U
Micaela Erlanger, Michelle Dockery’nin 2013 Altın Küre Ödülleri’nde giydiği Alexandre Vauthier imzalı beyaz ve altın elbisenin kariyerini değiştirdiğini söylüyor. Erlanger’ın buradaki styling’i moda çevrelerinden büyük alkış topladı. 

FETİŞ MARKALARI
Prada, Miu Miu, Giambattista Valli, Dior ve Antonio Berardi.  

Hollywoodu kimler giydiriyor

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!