Tiroide iyi gelen bitkiler nelerdir? Tiroide iyi gelen bitki çayları ve tarifleri

Güncelleme Tarihi:

Tiroide iyi gelen bitkiler nelerdir Tiroide iyi gelen bitki çayları ve tarifleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2022 17:51

Tiroid hastalığı, tiroid bezinin hızlı çalışması sonucunda T3 ve T4 hormonları artış gösterir ve metabolizma hızlı çalışmaya başlar. Tiroid hastalığı her 10 kişiden birinde görülmekte olan bir hastalıktır. Tiroid, uzman kontrolünde kullanmak şartı ile bitkisel destekleyicisi olan ve kontrol altına alınabilen bir hastalıktır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

Tiroide iyi gelen birçok bitki vardır. Bu bitkilerin tiroidi azalttığı da doğrudur. Bu konuda en önemli nokta doktor kontrolünde bu bitkileri ve çaylarını tüketmektir.

Mayasıl Otu: Ballıbabagiller ailesine ait bir ot türüdür.

Limon Otu: Yaprakları naneye benzediği için limon nanesi olarak da bilinmektedir. Limon kokulu yaprakları mevcuttur.

Dere Otu: Maydanozgiller familyasına ait anavatanı Asya olan bitkidir.

Yeşil Çay: Yeşil çay, çay yapraklarının toplanır toplanmaz kavrulması ile meydana gelir.

Tiroide İyi Gelen Bitki Çayları ve Tarifleri

Sarı Kantaron Çayı: Tiroidin sebep olduğu yorgunluk ve depresyonu kontrol altına alır. Hastalığın sebep olduğu bunalım ve vücut ağrılarına iyi gelir. Doğal bir gevşetici ve anti-enflamatuvar olarak işlev görür.

Haberin Devamı

Malzemeler: 1 çay kaşığı sarı kantaron ve 1 su bardağı su

Hazırlanışı: Bir bardak kaynar suya bir çay kaşığı sarı kantaron eklenerek suyun üzeri örtülür. 10 dakika demlenmesi beklenir ve ardından çay süzülür. Afiyet olsun.

Nasıl İçilir: Hafta da en az 3 kere tüketilmeye çalışılmalıdır. Tüketilirken kahvaltıdan 20 dakika önce içilmelidir.

Meyan Kökü Çayı: Tiroid hormonlarını dengelemeye yardımcı olmaktadır.

Malzemeler: 1 çay kaşığı meyan kökü ve 1 su bardağı su

Hazırlanışı: Bir çay kaşığı meyan kökü bir bardak kaynar suya karıştırılarak üzeri örtülür. 10 dakika demlemesi beklenerek ardından süzülür. Afiyet olsun.

Nasıl İçilir: Hafta da en az 3 kere aç karnına içilir.

Zencefil Çayı: Zencefil çayı içmek kanın akışını destekler ve yorgunluğu azaltır. Düşük kan basıncı ve eklemlerde üşüme hissine karşı savaş açar.

Malzemeler: 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil ve 1 su bardağı su

Hazırlanışı: 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil bir bardak kaynar suya eklenir. Bardağın üzeri örtülür ve 10 dakika beklenip süzülür. Afiyet olsun.

Nasıl İçilir: Sabahları aç karnına bir bardak içilir. Arzu edilirse öğleden sonraları bir bardak daha içilir. Her gün tüketilmesi önemlidir.

Kırmızı Biber Çayı: Metabolizmayı hızlandırır ve kan dolaşımının iyileştirir.

Malzemeler: 1 / 4 çay kaşığı kırmızı biber ve 1 su bardağı su

Haberin Devamı

Hazırlanışı: Bir bardak kaynar suya acı biber eklenerek karışımın üzeri örtülür. 10 ya da 15 dakika bekletilir. Afiyet olsun.

Nasıl İçilir: Hafta da 2 ya da 3 kez sabahları aç karnına içilmelidir. Rahatsız etmemesi adına çok fazla içmekten kaçınılmalıdır.

Karahindiba Çayı: Kabızlığa karşı mücadele eder ve bağırsak hareketlerini düzenler. Eklem rahatsızlıklarına engel olan idrar söktürücü ve anti-enflamatuvar etkisi vardır.

Malzemeler: 1 çay kaşığı karahindiba ve 1 su bardağı su

Hazırlanışı: 1 bardak kaynar suyun içine 1 çay kaşığı karahindiba eklenir. Karışımın üzeri örtülür ve 10 dakika beklenerek süzülür. Afiyet olsun.

Nasıl İçilir: Günde 2 ya da 3 bardak karahindiba çayı tüketilebilir.

Haberin Devamı

Dereotu Kürü: Sabah, öğle ve akşam olmak üzere aç karnına, öğünlerden 15 dakika önce 1 yemek kaşığı taze dereotu bir kaç kere çiğnenir ve 2 - 3 yudum su ile yutulur. Küre ara verilmeksizin 3 ay devam edilir.

Yeşil Çay: Fazla miktarda yeşil çay tüketiminin tiroid hormon salgısını azalttığı kanaatine varılmıştır. Günde 2 bardak yeşil çay tüketilmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

BAKMADAN GEÇME!