Taze Yeşil Fasulye Gaz İle Şişkinlik Yapar Mı Ve Yapmaması İçin Ne Yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Taze Yeşil Fasulye Gaz İle Şişkinlik Yapar Mı Ve Yapmaması İçin Ne Yapılır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 21:09

Taze fasulye tüketim miktarına göre bazen gaz yapabilir. Özellikle de bu nedenle yeni annelerin, bebeklerini emzirdiği ilk dönemde taze fasulye tüketmemesi önerilir. Taze fasulye aslında insan sağlığı için en faydalı sebzeler arasında yer alıyor. Taze yeşil fasulye gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır sizler için derledik.

Haberin Devamı

Taze fasulyenin, içinde bulunan lif ve vitamin miktarı nedeni ile tüketilmesi gerekir. Ama çok bilinmese de içinde bulunan şeker miktarından dolayı gaz yapabilen bir sebzedir. 

 Taze Yeşil Fasulye Yemek Gaz Yapar mı? (Yetişkinlerde)

  Genellikle kuru fasulyenin gaz yaptığı düşünülse de aslında taze fasulye de gaz sancısına ve şişkinliğe zaman zaman yol açabilir. Taze fasulyenin ne kadar tüketildiği ve nasıl yapıldığına göre bu durum değişiklik gösterebilir. Aynı zamanda yeni doğum yapmış olan kadınlarda dikkatli bir şekilde ve olabildiğince en az miktarda tüketilmesi gereken bir sebzedir. Özellikle de sık sık gaz sancısı yaşayan kişiler için de taze fasulyenin aşırı miktarda tüketimi rahatsızlığa neden olabilir. 

 Taze Yeşil Fasulye Midede Şişkinlik Yapar mı? 

Haberin Devamı

 Taze fasulye aslında şeker ile yapılışından dolayı gaz oluşumuna neden olur. Bunun yanında taze fasulye, midede şişkinliğe de neden olabilir. Bazı durumlarda ise, taze fasulyeden kaynaklanmayan gaz sancıları da ortaya çıkabilir. Ama bu durum da yine bağırsaklarınızda bulunan bakterilerden kaynaklanır. Yani her taze fasulye tükettiğinizde gaz yapmayabilir. 

 Taze Fasulyenin Emzirirken Bebeklerde Gaz Yapar mı? 

 Taze fasulye tüketen annenin sütü bebeklerde de gaz oluşumuna neden olabilir. Bu nedenle taze fasulye tüketirken dikkatli olmanız ve gaz oluşumunu önceleyecek şekilde pişirmeye dikkat etmeniz gerekir. Taze fasulyenin pek çok faydası vardır; 

Taze fasulye yüksek orana A, B12, C, lif ve K vitamini içerir. Bu besin değerleri nedeni ile taze fasulye aslında insan vücuduna bir çeşit ilaç görevi görür.

 Kemik gelişimi için çok küçük yaşlardan itibaren bu sebzenin tüketilmesi gerekir.

 Diyet için en vazgeçilmez gıdalar arasında yer alır. Yine içinde bulunan lif miktarı nedeni ile kilo vermeye de yardımcı olur.

 Astım ve bronşit gibi akciğer hastalıklarında tedavi için kullanılır. 

Vücudumuzda yer alan toksinlerin dışarı atılmasını sağlayarak vücut yorgunluğunu azaltır. Aynı zamanda kişiyi sakinleştirir ve özellikle de cildin çok daha canlı görünmesini sağlar.

Haberin Devamı

 İçinde yoğun miktarda demir bulunur. Bu nedenle pek çok hastalıktan korunmanızı sağlar. 

Taze Fasulye Hamilelikte Gaz Yapar mı? 

 Taze fasulye hamilelerde midede şişkinlik ve gaz sorununa neden olabilir. Bunun için taze fasulyeyi pişirmeden önce taze fasulyeyi doğru bir şekilde temizlediğinizden emin olmanız gerekir. Taze fasulyeyi ayıkladıktan sonra da bir süre suyun içinde bekletmeniz de hem gaz yapma ihtimalini düşürür hem de kolay bir pişim imkanı sağlar. Aynı zamanda kuru fasulyede de olduğu gibi pişirme sırasında köpüklenme ortaya çıkarsa, bu köpüklerin de alınması gaz sorununu ortadan kaldırabilir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!