Patlıcan Gaz İle Şişkinlik Yapar Mı Ve Yapmaması İçin Ne Yapılır? (Emzirirken Bebeğe Ve Anneye)

Güncelleme Tarihi:

Patlıcan Gaz İle Şişkinlik Yapar Mı Ve Yapmaması İçin Ne Yapılır (Emzirirken Bebeğe Ve Anneye)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 20:56

Doğum sonrasındaki dönemde, bebeğinizi sadece anne sütü ile besleseniz onun bazı sindirim sorunları yaşadığına ve zaman zaman ağladığına, yüzünü ekşittiğine ve gazı olduğu için bacaklarını genellikle karnına çektiğine de şahit olabilirsiniz. Patlıcan gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır sizler için derledik.

Haberin Devamı

Emzirme döneminde beslenme oldukça önemlidir. Annenin tükettiği her besin süte geçer ve oradan da bebeği besler. Bu nedenle de emziren anneler dengeli ve yeterli beslenmelidir. 

 Patlıcan Gaz Yapar mı? (Yetişkinlerde) 

 Vücutta meydana gelen gaz oluşumu, tüm insanlarda sık görülen bir sorundur. Gaz sancısı, beslenmenin ve aynı zamanda sindirimin de normal bir sonucudur. Gaz sorunu, özellikle de yendiğimiz besinlerden kaynaklı olarak ortaya çıkar. Özellikle de yağlı ve katı yiyecekler tüketmek pek çok kişide hazımsızlığa neden olur. Bunun yanında yiyecekleri fazla çiğnemeden yutmak da gaz probleminin en önemli sebepleri içinde yer alır. Gaz yapan ürünler kişiden kişiye değişir. Fakat patlıcan kimi zaman gaz sorununa yol açabilir.

  Patlıcan Midede Şişkinlik Yapar mı? 

Haberin Devamı

 Patlıcan, nasıl tüketildiğine bağlı olarak kimi zaman midede şişkinliğe neden olabilir. Özellikle de yağda kızartılmış patlıcan daha çok midede şişkinlik ve gaz oluşumuna yol açabilir. 

 Patlıcan Emzirirken Bebeklerde Gaz Yapar mı? 

 Gaz sancısı dünyanıza yeni ayak uydurmaya çalışan bebeğiniz için çok da normal bir şekilde atlatılacak bir durum olmayabilir ve zaman zaman da bu dönem çok sancılı geçebilir. Bebeğinizin yaşadığı gaz problemi; gazının doğru bir şekilde çıkarılmaması, onu emzirirken doğru pozisyonda tutmadığınız için hava yutması, annenin yemekleri hızlı yemesi ya da çiğnemeden yutması, sağlıksız gıdalar tüketmek ve stres gibi farklı pek çok nedenden kaynaklanabilir. Ama bebeklerde gaz sorununun nedenleri arasında gösterilen, sütün tadını değiştiren ve anne sütüne gaz yapan yiyecekler de yer alıyor. Bunlardan birisi de patlıcandır. Çiğ sebzelerin süt artıcı özelliği olduğu gibi aynı zamanda da gaz yapıcı özelliği de bulunur. Bu nedenle de özellikle ilk aylarda sebzeleri yemeklerin içinde ve pişmiş olarak tercih etmek gerekir. 

 Bebekler, anne sütü ile birlikte annenin yediği gıdalardan beslenir. Aynı zamanda bazı yiyeceklerin etkisinin de çocuğa geçmesi oldukça doğaldır. Bu nedenle de emziren annelerin sağlıksız gıdalardan kaçınması, gaz yapan gıdalardan uzak durması, yemeklerini yavaş ve çok çiğneyerek yemeleri, stresten uzak durmaları gerekir. Patlıcan yemeği yapacak annelerin kimyon kullanmadı patlıcanın gaz yapıcı özelliğini önemli ölçüde azaltır. Aynı zamanda da yemekleri çok çiğneyerek yemek gaz oluşumunu önemli ölçüde azaltmaya yardımcı olur. 

Haberin Devamı

 Patlıcan Hamilelikte Gaz Yapar mı? 

 Hamilelikte patlıcan tüketmek, bazı kişilerde midede şişkinliğe ve gaz problemine yol açabilir. Gaz ve şişkinlik sorununu önemli ölçüde azaltmak için ilk olarak kimyonun gücünden yararlanabilirsiniz. Yoğurtlarınızın ve yemeklerinizin içine 1 silme tatlı kaşığı kadar kimyon karıştırabilirsiniz. Kimyondan maksimum fayda sağlamak için de 1 fincan kaynamış su içine 1 tatlı kaşığı kadar kimyon atarak, karıştırıp rahatlıkla tüketebilirsiniz. Hamileler, gaz ve şişkinliği azaltmak için de günde 1 fincan rezene çayı tüketebilir. Bunun yanında lifli besinlerin gücünden de yararlanabilirsiniz. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!