Panik atağa iyi gelen şeyler nelerdir? Panik atağa iyi gelen yiyecekler ve besinler

Güncelleme Tarihi:

Panik atağa iyi gelen şeyler nelerdir Panik atağa iyi gelen yiyecekler ve besinler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2022 03:34

Panik atak ruh bilim terimi olarak bir kişide aniden beliren belirli bir duruma bağlı olarak oluşan bireyin fiziksel varlığını da etkileyebilen büyük korku olarak tanımlanmaktadır. Panik atak hastalığı bir kriz eşliğinde kendini göstermektedir. Kişinin sadece ruhsal durumu değil biyolojik yapısı da bu hastalığa etken olmaktadır. Nefes darlığı, çarpıntı, titreme, terleme ve soluk kesilmesi panik atak belirtileri arasındadır. Bu alanda uzman olan kişiler panik atağa iyi gelebilecek önerilerde bulunmaktadır. İşte, tüm detaylar.

Haberin Devamı

Panik atak krizi yaşayan kişiler kendini ve çevreyi farklı şekilde algılayabilir. Sersemlikle beraber bayılma hissi yaşayabilir. Panik atak için ani ve düzenli olabilen panik ve korku hali denmektedir. Panik atak bir anksiyete bozukluğu hastalığıdır. Psikiyatri alanı panik atak hastalığını incelemektedir.

Panik Atağa İyi Gelen Şeyler Nelerdir?

Panik atak sorununa karşı alınabilecek önlemler bu alanda uzman olan doktorlar tarafından tavsiye olarak hastalara sunulmaktadır. Panik atak bozukluk tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Panik atakta yaşanan korku ve kaygının bedensel belirtileri de söz konusudur.

Panik atak sorununa karşı uzmanlar aşağıdaki etkinlikleri önerebilmektedir:

Panik atağın bir zihin durumu olduğunu anlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yalnız olmadığınızı kendinize sık sık hatırlatabilirsiniz.

Panik atak yaşayan diğer kişileri tanıyabilirsiniz.

Panik atak krizi yaşanılan yerlerden kaçmayabilirsiniz.

Nefes hızınızı düşürmeye çalışabilirsiniz.

Spor yapabilirsiniz.

Kriz esnasında bir yere odaklanabilirsiniz.

Uyku düzenine dikkat edebilirsiniz.

Düzenli bir beslenme programı uygulayabilirsiniz.

Gününüzü en iyi şekilde yaşamaya odaklanabilirsiniz.

Panik atağa iyi gelen bu tavsiyeleri uygulayabilirsiniz. Uzmanlar sizin panik atak krizinizin nedenine göre tedavi planı çıkartmaktadır. Panik atak her kişide ayrı olacak şekilde farklı bir nedene bağlı olabilir. Bu yüzden tedavi planları kişiye özeldir. Burada bahsedilen öneriler ve tavsiyeler ise genel olarak iyi gelebilecek etkinliklerdir.

Panik atağa yatkınlık durumlarını uzmanlar hayır diyememe, telaşlı ve mükemmeliyetçi olma, duyguların yeterince dışarıya yansıtılamaması, sürekli baskı altında olma, öfke durumu, çekingen kişilik yapıları gibi ruhsal ve bedensel özelliklere bağlayabilmektedir.

Panik Atağa İyi Gelen Yiyecekler ve Besinler

Panik atağa iyi geldiği tavsiye edilen yiyecek ve besinlerin Triptofan açısından zengin olduğu belirtilmektedir. Hatta bu besinler sadece panik atak için değil birçok psikolojik hastalık için tüketilmesi önerilmektedir.

Muz, süt ürünleri, badem, soya, portakal, süt, yumurta, susam, hindi, ceviz, mandalina, domates ve kakao besinlerini tüketmek panik atağa iyi geldiği için önerilmektedir. Bu besinlerde yer alan Triptofan ise proteinlerden oluşan 20 amino asitten biridir. Triptofan en başta büyümeye etki etmektedir. Bunun sonrasında ise zihinsel duygu durumu düzenlediği bildirilmektedir. Bu sebepten dolayı uzmanlar Triptofan açısından zengin olan besinleri panik atak için tavsiye etmektedir.

Uzmanlar panik atak hastalığında beslenmeyi ayrı tutmaktadır. Doktorlar kişiye özel panik atak beslenme programları da hazırlayabilmektedir. Burada tavsiye edilen besinlerin nasıl tüketilmesi gerektiği de anlatılmaktadır.

Panik atağa iyi gelen yiyecek önerileri arasında farklı besinlere de rastlanmaktadır. Brezilya fındığı, yağlı balıklar, kabak çekirdeği, bitter çikolata ve zerdeçal bu farklı besinler arasındadır.

Fındık ve bademin E vitamini içerdiği bilinmektedir. Bu sebepten dolayı panik atak için tavsiye edilmektedir. Kuruyemiş, süt ürünleri ve yağsız etlerin mutluluk hormonu salgılamada yardımcı olduğu uzmanlar tarafından söylenmektedir.

Ispanak ve pazı ise magnezyum açısından zengin olan sebzelerdir. Bu sebzeler de panik atak için tavsiye edilmektedir. Sebze önerileri arasında brokoli, pırasa, enginar ve kereviz de vardır. Panik atağa iyi geldiği söylenen kuru bakliyat önerilerinde mercimek, nohut, fasulye, bezelye ve barbunya gıdaları yer almaktadır.

 

BAKMADAN GEÇME!