Bahar Babacan yazdı... Kalıcı makyaj: Belirgin kaş ve gözlerle çarpıcı güzellik!

Güncelleme Tarihi:

Bahar Babacan yazdı... Kalıcı makyaj: Belirgin kaş ve  gözlerle çarpıcı güzellik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2022 07:00

Antik çağdan beri yekpare kaşlar önemli bir güzellik sembolü. Antik Mısır’da erkekler ve kadınlar, doğaüstü güçler için makyaj yapıp, karbon ve siyah oksit maddelerle kaşlarını boyadılar ve uzattılar.

Haberin Devamı

Güzelliğiyle ünlü Kleopatra kalın kaş görünümünün ilk öncülerindendi.

Günümüzde de belirgin kaş ve gözler, dolgun ve al dudaklar güzellik kriterlerinin ilk sıralarında yer alıyor. Her zaman bakımlı ve güzel görünmek isteyen ancak zaman sıkıntısı olan kadınlar için devreye kalıcı makyaj giriyor. Ben de bu hafta “kalıcı makyaj uygulaması nasıl bir tekniktir, kimler yaptırabilir, uygulama sırasında acı hissedilir mi, hangi bölgelere uygulanır?” gibi en çok merak ettiğiniz soruları yazdım...

En çok kimler tercih eder?

Bakımlı görünmeyi seven kadınlar, erkekler, sporcular, sanatçılar, kontak lens kullananlar, dudaklarının daha dolgun görünmesini isteyenler, doğuştan dudak çizgisinde asimetrik görüntü olanlar ya da dudakta pigment kaybı yaşayanlar, kozmetik ve makyaj ürünlerine karşı hassas olanlar, seyrek kaş ve kirpiklere sahip olanlar ve özellikle de iş hayatı ev ve aile sorumlulukları dolayısıyla kendine vakit ayırmada zorluk çeken herkes bu uygulamadan faydalanabilir. Uygulamadan önce kullanılan kremler sayesinde acı hissetmezsiniz!

Haberin Devamı

Hangi bölgelere uygulanır?

Bahar Babacan yazdı... Kalıcı makyaj: Belirgin kaş ve  gözlerle çarpıcı güzellik

Dudak kontürü: Belirgin ve dolgun dudaklara sahip olmanız için yapılan yeni kalıcı makyaj tekniklerinden biri de dudak kontürü uygulamasıdır. Belirgin ve daha düzgün dudaklar için dudak kontürü uygulamasından yararlanabilirsiniz.
Bu sayede daha genç ve daha estetik bir görünüm elde etmek mümkün. Dudaklarını şekil itibarıyla beğenmeyen ve simetrik dudaklara sahip olmayan kişilerin sıklıkla başvurduğu uygulamalardan biridir. Günlük makyaj rutiniz de, dudaklarınız için saatlerce zaman harcamaya ve sürekli makyaj tazelemenize gerek kalmadan daha bakımlı ve belirgin bir dudak yapısına sahip olmanıza yardımcı olabilir.

Dipliner: Eyeliner tekniğinin aksine dipliner, göz kapağının bittiği ve kirpiklerin başladığı yere uygulanır. Kirpik hattına uygulanan bir kalıcı göz makyajı tekniği olan kalıcı dipliner, bu sayede gözlere derinlik katarken daha doğal bir kalıcı makyaj görünümü elde etmenizi sağlar.

Kaş kontür (Mikropigmentasyon– Kıl Tekniği): Ana kaş rengi kopyalanarak boşluk ve seyrek olan kısımlar, kıl tekniği ile yoğunlaştırılır. İğne yardımı ile pigment boyaların cilt altına yerleştirilmesidir. Böylece kaşların muntazam görünmesi sağlanır.
Düşük olan kaşların uç kısmı kıl tekniği uygulaması ile kaldırılabilir ve yüzdeki hüzünlü ifade, yerini daha canlı ve estetik bir görünüme bırakır.

Haberin Devamı

SPA keyfini evinize taşıyın!

Yaz aylarını geride bıraktığımız bu günlerde, güneşin cildimizde bıraktığı hasarlar ve soğuyan havalarla birlikte cildimiz daha çok bakıma ihtiyaç duyar hale geldi. Sizin için özenle ürettiğim vücut peeling’i, cildinizi yumuşatmaya ve doğal ışıltısını geri kazandırmaya yardımcı olur. Cildinizi derinlemesine arındırırken aynı zamanda beslenmesine katkıda bulunur.

Bahar Babacan yazdı... Kalıcı makyaj: Belirgin kaş ve  gözlerle çarpıcı güzellik

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!