Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur: Genital güzelleştirme ve yağ transferi

Güncelleme Tarihi:

Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur: Genital güzelleştirme ve yağ transferi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2023 07:00

Bugünkü yazımda her daim merak konusu olan genital güzelleştirme ve yağ transferi tekniklerini ele alacağım. İlk olarak yağ transferi tekniğindeki inceliklerden biraz bahsedeyim.

Haberin Devamı

Yağ transferi konusunda çoğu kişinin kafası karışık. Bu yüzden yağ enjeksiyonlarının ne olduğuna, neden ve nasıl yapıldığına hep beraber bakalım istiyorum.
Yağ transferi bugün estetik cerrahide sıklıkla kullanılıyor.
İşlemi en temelde, bedendeki mevcut yağın, vücutta arzu edilen başka bir yere transferi olarak açıklayabiliriz.
Kısaca yabancı herhangi bir şey kullanılmadan, bedendeki yağın yeri değiştiriliyor.
Çoğunlukla da bu, hacim kaybı yaşayan ya da doğuştan hacimsiz olan bölgelere bir nevi organik dolgu uygulaması olarak uygulanıyor.
Söz gelimi karından çekilen yağ, popoya veya memeye aktarılıyor. Bu sayede hem o alan hacim kazanıyor, diğer alansa hacim kaybederek arzu edilen bir kontür hattına sahip olunuyor.
Bölgesel olarak ele aldığımızda, yağ transferini meme, dudak, popo, yüz gibi pek çok alanda kullanabiliyoruz.
Buraya kadar her şey çok bilimsel, akılcı.
Fakat vücuttan çekilen yağ, yaşayan bir dokudur, transfer edilme süreci ve transferi sırasında başından geçenler, yağ dokusunun içindeki bazı maddelerin ölmesine ve hatta gereksiz pek çok maddenin de nakledilmesine sebep olabilir.
Bu da zamanla dolgunluğun kaybına işaret ediyor ve kısaca başarısız bir işlem haline geliyor.

YAĞ TRANSFERİNDEKİ EN ÖNEMLİ KONU KÖK HÜCRE

Sadece kök hücre deyip geçersek de hata yaparız.
Yağ transferinde en önemli konu, small young fat cell, stem cell extracellular ve matrix’tir (ECM). İşte bu işlemi Fat Transfer System ile yaptığımızda son derece verimli sonuçlar alıyoruz.
Yağ transferinde tüm aşamalar, cihazlar, hassasiyet ayarları, havayla temasın kesilmesi aşamaları çok ince ayrıntılarla hesaplanarak detaylandırılıyor.
Elimizdeki bu mucizevi malzemeye yani hastanın kök hücresine zarar vermemek ve onu yaşatarak naklini gerçekleştirmek için elimizden geleni yapıyoruz.
Tüm bu aşamaları korunaklı bir şekilde geçip, elde ettiğimiz yaşayan kök hücrelerle dolu yağın sorun yaşayan bölgeye naklini gerçekleştiriyoruz.
Doku, hastanın kendi vücudundan geldiği için herhangi bir hastalık bulaşma, alerjik reaksiyon, otoimmün hastalık veya dokuyu reddetme tehlikesi bulunmuyor.
Teknik özellikle yüz gençleştirme, dudak büyütme, yüz kontürü düzeltme, meme büyütme, popo büyütme, vajina estetiği-genital güzelleştirme, çarpık bacak estetiği ve organik saç ekimi uygulamalarında kullanıyor.
Ve tabii dolgu ve gençleştirme uygulaması istenen her bölgeye uygulanabiliyor.

YAĞ TRANSFERİ PAHALI MI

Yağ transferi dolgu maddelerine kıyasla daha pahalıdır.
Bununla birlikte, uzun vadede dermal dolgulardan daha az maliyetli olduğunu söyleyebiliriz.
Ayrıca zaten burada yaptığımız işlem az evvel de bahsettiğim gibi sadece hacim kazandırmak değil.
Hem kontür, hem hacim, hem de istenilmeyen yağdan uzaklaşma işlemi.
Sonuçlar, cerrahın yeteneğine yani sanatsal bakış açısına, bedeninize nasıl şekil verdiğine göre değişebiliyor.
Tabii ki ayrıca kök hücreleri toplaması, ayrıştırması, nakli ve en önemlisi hastanın çıkan sonuçtan son derece memnun ve uzun süreli memnuniyet yaşaması birincil önceliğimiz.

HER YÖNÜYLE

Haberin Devamı

Kadın genital bölgesi, her ay yaşanan regl döngüsü, doğum, cinsellik gibi konuların temelini oluşturuyor. Regl döngüsü, regl dönemlerinde farklı hormonların baskın çıkması ya da azalması demek.
Değişen hormon düzeyi, vajinanın yaş aralığı fark etmeksizin daha geç nemlenmesine veya nem dengesizliği yaşamasına neden olabiliyor.
Doğumlarda ise yine aynı şekilde regl döneminde yaşanan hormonal aktivitenin daha yoğun yaşanması ve farklı hormonların devreye girmesi, psikolojik bazı iniş çıkışların oluşması demek.
Sonrasındaki süreçte de nemsizlik baş gösterebiliyor.
Günlük yaşantıda stres, iş, ailevi sorunlar, psikolojik olarak cinselliğe olan konsantrasyonun eksikliğine ve kuruluğa sebep olabiliyor. Bunların yanı sıra, duş alırken bile genital bölgenin maruz kaldığı aşırı klorlu şebeke suyu, kullanılan duş jeli, şampuan ya da sabun zerreleri yine vajina bölgesinin tüm habitatını etkileyebiliyor.
Bu noktada kadın cinsel organında doğuştan veya yıllar içinde meydana gelen değişikliklerin giderilmesi amacıyla genital güzelleştirme oldukça etkili bir çözüm sunuyor.

Haberin Devamı

DOĞAL KONTÜRÜ KORUMA VE HIZLI İYİLEŞME

Her estetik operasyonda olduğu gibi genital güzelleştirme ameliyatlarında da gelişmiş ve kusursuz bir uygulamanın yapılması önemli. Bu sebeple, hastanın doğal kontür hattını koruyarak düzeltmelerin faydalı olmasını hedefliyoruz.
Vajina bölgesinde bulunan fazlalıklar, aşırı doku birikimi veya çukurluklar ortadan kaldırılırken, zaman içinde doğal renk ve pigmentasyon kaybı ile koyulaşan vajina derisi, yağ enjeksiyonu sayesinde tekrar eski haline getiriliyor.
Genital güzelleştirme operasyonlarında özellikle vajinada his kaybı yaşanmamasına özen gösterilir. Kök hücreden zengin şekilde enjekte edilen yağ dolgusu, hastaya hem iyileşme döneminde hem de yaşam boyu muazzam bir konfor sağlamaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!