Dr. Servet Terziler yazdı: Ozon terapi ile metabolizmanızı destekleyebilirsiniz

Güncelleme Tarihi:

Dr. Servet Terziler yazdı: Ozon terapi ile metabolizmanızı  destekleyebilirsiniz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2023 07:00

İnsan vücudu kendini onarma potansiyeline sahip olsa da zamanla diriliğini ve gücünü yitiriyor; ilerleyen yaşla birlikte birtakım sağlık problemleriyle zorlu bir mücadelelere girebiliyor. Tamamlayıcı tıp alanında olumlu sonuçlar veren ozon terapi, ozon gazının uyarıcı etkisiyle vücudun kendini yenilemesine ve metabolizmanın desteklenmesine katkıda bulunuyor.

Haberin Devamı

Dokuların yaş alması yavaşlıyor

Ozon terapi temelde oksijenin saf, duru bir şekilde, doğal haliyle insan vücuduna verilmesi ve böylelikle hücrelere daha çok oksijen gitmesi prensibine dayanıyor. Metabolizmayı hızlandıran ozon terapi sayesinde dokuların yaş alması yavaşlıyor, bağışıklık sistemi güçleniyor ve metabolizmayi destekliyor.

Hastalıklardan korunmada önem taşıyor

Her insan uzun, mutlu ve huzurlu bir hayat yaşamak ister. Sağlık ise böylesi bir hayat yaşamanın olmazsa olmazı, ön koşuludur. Bu nedenle yaşımız ilerledikçe, gelecekte hayat kalitemizin iyi olması için daha çok çabalıyor; daha sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemeye, bağışıklığımızı güçlü tutmaya ve dinç olmaya özen gösteriyoruz. Bu süreçte koruyucu hekimlik açısından hastalıklardan korunmaya çalışmak kadar sağlığımızın sürekliliğini sağlamamız da büyük önem taşıyor.

Haberin Devamı

Dr. Servet Terziler yazdı: Ozon terapi ile metabolizmanızı  destekleyebilirsiniz

Antioksidan ve antibakteriyel özelliği bulunuyor

Ozon terapi, koruyucu hekimlik uygulamalarının başında gelen ve bağışıklığı destekleyerek vücudu hastalıklara karşı korumaya yardımcı tamamlayıcı bir tedavi yöntemi.
Ozon terapide, doku ve hücrelerin oksijeni en etkili biçimde alması amaçlanıyor. Ozon gazı ayrıca antibakteriyel ve antioksidan özelliği olduğundan suların arıtılmasında ve tıbbi cihazların sterilizasyonunda da kullanılıyor.

Dokulara daha fazla oksijen gitmesi sağlanıyor

Ozon terapi uygulamasında öncelikle hastaya ve hastalığın seyrine özgü tıbbi değerlendirmeler yapılıyor. Ardından vücuttan belli oranda kan alınarak ozonla karıştırılıyor ve damar yoluyla vücuda geri veriliyor. Ozon kanla buluştuğunda, kırmızı ve beyaz kan hücrelerini oluşturan spesifik maddelerle reaksiyona giriyor. Böylelikle kandaki oksijen miktarını artırıp dolaşımı düzenleyerek dokulara daha fazla oksijen gitmesini sağlıyor.

Dr. Servet Terziler yazdı: Ozon terapi ile metabolizmanızı  destekleyebilirsiniz

Haberin Devamı

Birkaç seanstan sonra etkisi görülüyor

Uzman hekimlerce gerçekleştirilen ozon terapide tek seans 15-20 dakika sürüyor; kişi uygulama sonrası günlük hayatına rahatlıkla devam edebiliyor. Kan dolaşımını destekleyen ve vücuttaki oksijen kapasitesini artıran ozon terapinin etkisi birkaç seanstan itibaren kendini göstermeye başlasa da bu süre; kişinin genel durumu, yaşı ve varsa sağlık problemlerinin türüne göre değişebiliyor. Hedeflenen sonuçlara ulaşılabilmesi için her yıl, haftada iki kez olmak üzere 10 seanslık kür şeklinde uygulanması öneriliyor.

Ozon terapi doktor gözetiminde uygulanmalı

Ozon terapiden; lösemi hastaları, hipertiroidi olanlar, son 6 ay içinde kalp krizi geçirenler ve ileri derecede kansızlığı olanlar dışında herkes yararlanabiliyor. Mutlaka steril koşullarda ve deneyimli bir doktor gözetiminde uygulanması gereken ozon terapide uygun doz ve seans sayısı, kişiye ve rahatsızlıklarına bağlı olarak yapılan laboratuvar analizleriyle planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!