Dr. Servet Terziler yazdı: Dökülen saçı çoğaltmak mümkün

Güncelleme Tarihi:

Dr. Servet Terziler yazdı: Dökülen saçı çoğaltmak mümkün
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2023 07:00

İncelmiş saç tellerini kalınlaştırmak ve saç dökülmesini durdurmak için geliştirilen saç lazer tedavisi, kişinin dış görünümüne önemli derecede katkı sağlayıp daha güçlü saç kökleri ve tellerine kavuşma imkanı sunuyor.

Haberin Devamı

Uygulama sayesinde saça rengini veren melanosit hücreleri de tedavi edildiği için kısmi olarak saçların rengi koyulaşıyor; saç kendi doğal rengini geri kazanıyor. Yaklaşık 2-3 ay gibi çok kısa bir sürede saç dökülmesinde azalma veya durma, saçlarda canlanma ve gürleşme görülüyor.

Saçtaki dökülme ve açılma duyguları etkiliyor

Saçlar hem kadınlar hem de erkekler için estetiğin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Sağlıklı, gür ve canlı saçlara sahip olmak hem görsel hem de psikolojik açıdan oldukça önemlidir. Gür ve sağlıklı saçlar aynı zamanda özgüvenli, genç ve çekici görünmekle de doğrudan ilişkilidir. Ancak ne yazık ki genetik miras, hormonal dengesizlikler, fiziksel ve duygusal travmalar gibi nedenlerin yanı sıra çağımızın getirdiği sağlıksız yaşam koşulları, yetersiz beslenme ve stres gibi faktörler de saç kaybına yol açabiliyor.
Tüm bu nedenlerle saçlı derideki kılcal damarlar kapanabiliyor; beslenemeyen saç telleri önce incelip güçsüzleşiyor, ardından tümüyle dökülüyor ve saç kökü uykuya geçiyor. İncelme, seyrelme ve belirli bölgelerde tamamen açılma şeklinde kendini gösteren saç dökülmesi kişinin imajını, dış görünümüyle ilgili algılarını, duygu ve davranışlarını büyük oranda etkiliyor.

Haberin Devamı

Saç dökülmesini durdurmak mümkün

Saç lazeri, zayıflamış olan saç köklerini uyarıp kan dolaşımını hızlandırarak saç tellerini güçlendirmeye ve saç dökülmesini önlemeye olanak sağlayan etkili bir tedavi yöntemidir. Dökülmeyi önemli ölçüde azaltıp mevcut saçların güçlenmesini sağlıyor.

Dr. Servet Terziler yazdı: Dökülen saçı çoğaltmak mümkün

Saç gelişimini destekliyor

Bugün saç kaybı yaşayan birçok kişiye uygulanabilen saç lazeri, kılcal damarların canlanmasını, köklerin uyanmasını, böylelikle saçsız alanların yeniden gür ve sağlıklı saçlara kavuşmasını sağlıyor. Günümüzde tıbbın pek çok alanında olumlu sonuçlar veren lazer yöntemi, saç tedavilerinde de etkili sonuçlar veriyor. Saç lazeri incelmiş saçları kalınlaştırıp gelişimini destekleyerek dökülmeye karşı kalıcı çözüm arayan bireyler için etkili olıyor.

Haberin Devamı

Lazer ışınları saç köklerine ulaşıyor

Saç derisindeki oksidatif stresi baskılayarak saç kökünün bulunduğu hücrenin daha hızlı yenilenmesini destekleyen saç lazeri tedavisinde, içeriğinde düşük oranda diot ışınları bulunan yeni nesil cihazlar kullanılıyor.

Dr. Servet Terziler yazdı: Dökülen saçı çoğaltmak mümkün


Kişinin saç yapısı inceleniyor; dökülme derecesine yönelik konsültasyon ve saç analizi yapılıyor. Ardından seans sayısı ve sıklığına karar veriliyor. Başlangıçta canlılığını yitiren saçların bulunduğu alanlar hedef alınarak dermapen’le küçük kanallar açılıyor ve saçların beslenip güçlenerek çoğalmasını sağlayan kişiye özel formülize edilmiş bir serum uygulanıyor. Lazer cihazı, zayıflık ve seyreklik görülen noktalara uygulama yapıyor. Lazer ışınları, bu bölgeleri tamamen tarayarak saç köklerine ulaşıyor. Zayıflamış tüylerin kök hücrelerini uyararak güçlenmesine ve kalınlaşmasına yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Saçlı deriye zarar vermiyor

Hem uygulama sırasında hem de uygulama sonrasında kişi herhangi bir acı ya da ağrı hissetmiyor. Saç köklerine giden oksijenin artmasını sağlayan lazer ışınları, saçlı deriye hiçbir zarar vermiyor.
Seanslar hafta bir 40 dakika veya haftada iki kez 20’şer dakikadan uygulanıyor. Toplam 2 ila 4 ay içinde tedavi süreci tamamlanıyor. Hedeflenen sonuçlara ulaşılması için tedavinin en az 6 ay boyunca uygulanması tavsiye ediliyor. En sık kullanıldığı alanların başında ise saç ekimi geliyor. Saç lazeriyle saç ekiminden kısa sürede daha etkili sonuçlar elde etmek mümkün olabiliyor.

Kısa sürede saç tellerinde güçlenme

Saç lazeri tedavisinin sonuçları uygulama yapılan bölgedeki mevcut saç durumuna, foliküllerin potansiyeline, kişinin saç yapısına ve elbette genetik yapısına göre değişkenlik gösteriyor. İlk uygulamadan itibaren kısa bir süre içinde saç tellerinde güçlenme ve belirgin seviyede hacim artışı gözlemleniyor.

Haberin Devamı

Saç problemi olanlara uygulanabiliyor

Saç lazeri tedavisi belli bir yaş sınırı olmaksızın saç dökülmesi, incelme ve seyrelme problemi yaşayan kadın-erkek herkes ideal bir uygulama. Bilimsel olarak saptanmış herhangi bir yan etkisi bulunmayan saç lazeri günümüzde güvenle tercih edilen saç tedavileri arasında yer alıyor.

BAKMADAN GEÇME!