Burun akıntısına iyi gelen şeyler nelerdir? Burun akıntısına iyi bitkiler, çaylar ve meyveler

Güncelleme Tarihi:

Burun akıntısına iyi gelen şeyler nelerdir Burun akıntısına iyi bitkiler, çaylar ve meyveler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2022 19:17

Burun akıntısı oldukça can sıkıcı olabilir. Hava değişikliği, grip veya diğer dış etkenlerden kaynaklanabilir. Oldukça bulaşıcı olabilir ve yaygın semptomlarından bazıları aşırı hapşırma, öksürme, boğaz ağrısı ve hafif baş ağrılarıdır. Peki, burun akıntısına neler iyi gelir ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Burun akıntısı, hava değişikliği, grip veya diğer dış etkenlerden kaynaklanabilir.

Burun Akıntısının Nedenleri Nelerdir?

Burun akıntısı, burun deliklerinden akan veya boğaza damlayan sulu burun salgılarına yol açan aşırı nazal mukus üretiminin bir sonucudur. Burun akıntısı ve boğaz ağrısı, soğuk algınlığına sahip olabileceğinizin ilk belirtilerinden bazılarıdır. Tıpkı soğuk algınlığı gibi, burun akıntısı ve boğaz ağrısı tipik grip belirtileridir. Ayrıca burunda reaksiyonlara neden olan alerjiler, burun akıntısı semptomlarına neden olabilir. Bazı alerji tetikleyici örnekleri arasında polenler, evcil hayvan kepeği, küf, toz akarları ve hamamböceği bulunur.

Burun Akıntısına İyi Gelen Gıdalar Nelerdir?

Burun akıntısı pek çok sebepten kaynaklı olabilir. ancak birçok semptom belirli yiyecek ve içecekleri yiyip içerek hafifletilebilir. Soğuk algınlığı ve grip enfeksiyonu dönemlerinde oluşabilecek dehidrasyon ve kilo kaybını önlemek için yemek ve içmek de önemlidir. Bununla birlikte, doğal bir şekilde burun akıntısından kurtulmanıza yardımcı olabilecek birkaç yiyecek vardır.

Haberin Devamı

C Vitaminleri

C Vitamini açısından zengin besinler sağlığınız için oldukça faydalı olabilir. Papaya, portakal, çilek ve kavun gibi meyveler çeşitli C vitamini kaynaklarından bazılarıdır. Burun akıntısını engelleyebilen antibakteriyel maddelere sahiptir.

Portakal

C vitamini açısından zengin portakallar, bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için mükemmeldir. Çoğu zaman burun akıntısına soğuk algınlığı ve grip neden olur, bu nedenle bağışıklık sisteminiz ne kadar güçlü olursa, burun akıntısı ile o kadar az uğraşmak zorunda kalırsınız.

Yeşil çay

Çay, hastalık ve soğuk algınlığı semptomları, özellikle de burun akıntısı için eskiden beri geçerli olan bir tedavidir. Yeşil çay özellikle burun akıntısını tedavi etmek için iyidir. Bu öncelikle yeşil çayda bulunan büyük flavonoid konsantrasyonundan kaynaklanmaktadır. Flavonoidler, anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve burun akıntınızın kaynağına saldıracak olan bağışıklık sistemini güçlendirme potansiyeline sahiptir. Yalıtımlı bir bardaktan ılık olarak içilen yeşil Bal

Haberin Devamı

Yerel bal yemek, vücudunuzun teoride polende bulunan alerjenlere uyum sağlamasına yardımcı olabilir. Bununla ilgili kesin bir çalışma yoktur, ancak bu uzun süredir kullanılan bir alerji tedavisidir. Buradaki fikir, balın bir alerji iğnesi gibi davranacağı ve vücudunuzu tahriş edici maddelere maruz bırakarak bağışıklık kazanmasına izin vermesidir. Ayrıca çayla da iyi gider. Ayrıca balın iyileştirici özelliği vardır ve boğazınızdaki iltihabı azaltır ve ağrıyı hafifletir.

Biberler

Biberlerde bulunan kapsaisin içeriği burun akıntınız için harikalar yaratabilir. Kapsaisin, burun geçiş yollarınızı temizleyecek ve genişletecek doğal anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Burnunuz tıkalı olduğu için yavaş akıyorsa, biraz baharatlı yiyecek hepsini çabucak çıkarmanıza yardımcı olabilir.

Sarımsak

Haberin Devamı

Sarımsak, hasta olmanıza neden olan bakterileri ortadan kaldırmaya yardımcı olacak doğal antibakteriyel özelliklere sahiptir. Bu, özellikle çeşitli öğünlere kolayca ekleyebileceğiniz için, burun akıntısı ve diğer soğuk algınlığı veya grip semptomları için harika bir tedavi yöntemidir.çay, boğazınızı yatıştırmaya da yardımcı olur.

Burun Akmasına İyi Gelen Diğer Şeyler;

Burun akıntısı, burun deliklerinden mukus akıntısıdır. Aşırı nazal mukus üretiminin sonucudur. Fazla burun mukusu, burun deliklerinden dışarı akan veya boğazınıza damlayan sulu burun salgılarına yol açar. Bunu engellemek için;

Bol Sıvı Tüketimi

Burun tıkanıklığınız varsa, mukusunuzu daha ince ve daha sıvı hale getirmek için bol su ve berrak tavuk suyu içerek kendinizi nemli tutmalısınız.

Haberin Devamı

Sıcak Kompres Uygulama

Günde birkaç kez burnunuza ve alnınıza sıcak bir kompres uygulamak, burun tıkanıklığı gibi üst solunum yolu semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir.

Buhar Yardımı

Burnunuz tıkandığında, banyoda sıcak bir duş altında oturabilirsiniz. Ayrıca bir kap sıcak sudan çıkan buharı da soluyabilirsiniz.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!