Romantik komedide yeni bir ikili

Güncelleme Tarihi:

Romantik komedide yeni bir ikili
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2004 00:45

Yaz döneminin ilk romantik komedisi vizyonda! Karşımızda Hollywood’un iki ünlü ismi, Pierce Brosnan ve Julianne Moore’un oluşturduğu yeni bir ikili var. Tamamen zıt karakterlerdeki iki avukatın aşkını anlatıyor film. Romantik komedi hafızanızı biraz zorlarsanız, bu öykü zaten tanıdık gelecektir size.

Dört Oscar adaylığı bulunan Julianne Moore’u Saatler (The Hours), Cennetten Çok Uzakta (Far from Heaven) ve Boogie Nights filmleriyle hatırlayacaksınız. Serinin son dört filminde, 007 James Bond’u canlandıran, 52 yaşındaki İrlandalı aktör Pierce Brosnan, Moore’a eşlik ediyor. Brosnan, yaşından dolayı, artık daha ‘hafif’ rollerde oynama zamanının geldiğini söylemişti. Yönetmen Peter Howitt’i, Gwyneth Paltrow’un başrolde oynadığı, yine bir romantik komedi olan Rastlantının Böylesi’nden (Sliding Doors) hatırlıyoruz. Johnny English de, Howitt’in yakın zamanda imza attığı bir diğer komedi filmi. Alin Brosch McKenna’nın bir öyküsünden uyarlanan Cazibe Kanunları’nın çekimleri ABD ve İrlanda’da yapıldı.

New York’lu ünlü boşanma avukatları Daniel Rafferty (Pierce Brosnan) ve Audrey Woods (Julianne Moore) şimdiye dek almış oldukları tüm davalarda, birbirini seven evli insanların kısa süre sonra, ne kadar kötü bir duruma gelebildiklerine tanıklık etmiş ve aşka olan inançlarını yitirmeye başlamışlardır. Audrey ve Daniel iş konusunda birbirine taban tabana zıt iki avukattır. Audrey işi kitabına uygun yapmaktan yanayken, Daniel davaları becerikliliği sayesinde kazanır. Rafferty, talk show’lara katılmaktan arta kalan zamanlarda davalarına bakabilmektedir. İki avukat, ikisinin de müvekkillerinin ünlü olduğu (Parker Posey ve Michael Sheen), pek de hoş olmayan bir boşanma davasında karşı karşıya gelirler. Mesele, boşanmak isteyen her iki tarafın da göz koyduğu ve kendinde kalmasını istediği bir şatodur. Audrey ve Daniel, müvekkileri adına şatoyu değerlendirmek için, İrlanda’ya uçarlar. İki avukatın arasında, itiraf etmek istemedikleri bir çekim mevcuttur. Kendilerini romantik bir İrlanda kasaba şenliğinde bulurlar ve tüm gece çılgınlar gibi eğlenirler. Sabah kalktıklarında, gece evlenmiş olduklarını farkederler. New York’a dönmeleri, bu şaşırtıcı durumla baş etmeleri ve aynı zamanda davaya da devam etmeleri gerekmektedir.

Romantik / Komedi / CAZİBE KANUNLARI

LAWS OF ATTRACTION
Yön: Peter Howitt
Oyn: Pierce Brosnan, Julianne Moore

Et yiyen virüs gençlerin peşinde

Dehşetin Gözleri, korku klasiklerine bir saygı çalışması olarak nitelendiriliyor. Film baştan sona karanlık ve ürkütücü bir ormanda, küçük bir kulübe ve etrafında geçiyor. Son birkaç yıldır örneklerini çokça seyrettiğimiz, teen-slash filmlere benzediğini söyleyebiliriz. Korkunç bir yerde mahsur kalan beş altı genç insan, karanlık, kapalı mekanlar ve bolca kan... Bu kez başroldeki, iğrenç bir yaratık ya da baltalı bir katil değil. Filmde beş okul arkadaşının canları, et yiyen bir virüs yüzünden tehlikede. Tabii arkadaşlıkları da. Çünkü, virüsü kapan arkadaşlarına yardım etmek ya da kendi canlarını kurtarmak arasında bir seçim yapmak zorundalar. Yönetmen Eli Roth’un ilk filmi. Roth’un filmde, senarist ve yapımcı olarak da imzası var. Başrolde pek tanınmamış genç isimleri görüyoruz: Rider Strong, 1970’lerdeki Charlie’nin Melekleri dizisinin yıldızlarından Cheryl Ladd’in kızı Jordan Ladd ve Joey Kern.

Kolej sonunda bitmiş ve beş arkadaş iş hayatına atılmadan önce bir kaç gün doğanın ve arkadaşlıklarının tadını çıkarmak için ormandaki eve tatile gitmişlerdir. Fakat kamplarına gelen yaralar içindeki yabancı ile parti ölümcül bir hale dönüşür. Korku ile havaya ateş açan gençler yabancının birden bire ağaçlar arasında kaybolduğuna şahit olurlar. Ancak virüs çoktan içlerinden birine bulaşmıştır. Arkadaşları gözlerinin önünde daha da kötüleşmeye başlayınca kendilerini kurtarmak adına onu bir kulübeye kapatırlar. Bir sonraki kurbanın kim olacağını bilmeden, göremedikleri düşmana karşı korku içinde beklemektedirler...

Korku / DEHŞETİN GÖZLERİ

CABIN FEVER
Yön: Eli Roth
Oyn: Rider Strong, Jordan Ladd, Joey Kern

GÖSTERİMDEKİ DİĞER FİLMLER

Örümcek Adam 2
Yön: Sam Raimi
Oyn: Tobey Maguire, Kirsten Dunst

Ölüm Provası

Yön: Takashi Miike
Oyn: Ryo Ishibashi, Eihi Shiina, Tetsu Sawaki

Aşkla Seks

SEXO CON AMOR

Yön: Boris Quercia

Oyn: Sigrid Alegria, Alvaro Rudolphy, Patricio Contreras

Mambo Italiano

Yön: Emile Gaudreault

Oyn: Luke Kirby, Peter Miller, Paul Sorvino

Cehennemin Anatomisi

Yön: Catherine Breillat

Oyn: Amira Casar, Rocco Siffredi

Gizli Pencere

Yön: David Koepp

Oyn: Johnny Depp, John Turturro, Ving Rhames

Ruhların Kaçışı

Yön: Hayao Miyazaki

Ses: Mari Natsuki, Rumi Hiiragi, Miyu Irino
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!