Olduğunuzdan Daha Akıllı Gibi Görünmenin 10 Yolu

Güncelleme Tarihi:

Olduğunuzdan Daha Akıllı Gibi Görünmenin 10 Yolu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2012 00:00

Haşa! Kimseye aptal muamelesi yapmak istemeyiz lakin şunu da kabul edin ki, insan bazı ufak hareketlerle, konuşmasıyla, giyim kuşamıyla olduğundan biraz daha akıllı görünebiliyor. Ya da hiç değilse öyle sanıyor, içini rahatlatıyor, hiç olmayacak yere bir özgüven kazanıyor. Dışarıda böyleleri kol gezerken, gelin onların yanında kendinizi kötü hissetmemek için biraz bize kulak kabartın

Haberin Devamı

1 Kadife ceket giyin: Orta-alt akıllı herhangi bir insanı bile üzerine giydiği anda sınır tanımaz bir entelektüele çeviren bu giysi, aynı zamanda sonbahar günlerinde sizi sıcak tutma potansiyeliyle etrafınızdan “Vay uyanık, biz t-shirt’le donarken giyivermiş kadife ceketi” takdirleri kazanmanızı sağlayacak.

2 Go oynayın: Türkiye’de hemen hemen hiç kimsenin tam olarak hakim olmadığı bu taşlı oyunu iki arkadaş oynuyormuşçasına ortanıza koymanız, cümle alemin tabu oynadığı kafelerde ilgi çekmenize neden olacak.

3 Bağırın. Şimdi bu şıkkı görünce, bize “Hadi len” dediğinizi duyar gibiyiz. Ama maalesef duymuyoruz çünkü bağırmıyorsunuz. Lütfen bağırın ve sesinizi etrafınızdaki herkese duyurun. Bunu yapın, çünkü etrafa verdiğiniz rahatsızlık yüzünden artık ağzınızı açmamanız için kimse söylediklerinizin aksini iddia etmeyecek, siz de baskın karakterinizle çok zekiymiş gibi ortada salınabileceksiniz. Bu maddeyi hakkıyla uygulayabilmek için bol bol Rasim Ozah Kütahyalı videosu izleyerek pratik yapabilirsiniz.

/images/100/0x0/55eab20ef018fbb8f890d618

Haberin Devamı

4 Üşenin: “Tembel adam yaratıcı olur” efsanesini her kim yarattıysa Allah ondan razı olsun. Poponuzu devirip yattığınız her an, tam olarak yattığınız yerden akıl kazanacak, ermiş düzeyine yükseleceksiniz insanların gözünde.

5 Mahalle arkadaşlarınızla konuşurken (opsiyonel olarak boğuşurken) sıkça kullandığınız “Olum anlıyon mu la?” kalıbını bir kenara bırakıp toplum içinde “Anlatabildim mi?”ye geçin. Bu sözünüz “Vay arkadaş, adam anlatıyor, bir de anlatabildim mi diye soruyor, hem akıllı hem kibar, ben buna kızımı veririm” tepkileriyle, coşkuyla karşılanacak.

6 Karşınızdakilerle konuşurken sürekli olarak, kitap ismi vererek “Sen şunu okudun mu, bunu oku ondan sonra gel tartışalım” gibi cümlelerle hem tartışmadan kaçın, hem de çok akılı ve bilgiliymiş gibi bir izlenim yaratın.

7 Aslında bunu çok tavsiye etmiyoruz ama çok çaresiz durumdaysanız, kemik gözlükleri son bir umut olarak kullanabilirsiniz. Ancak dikkat! O gözlüklerle, yıllar öncesinden hafızamıza kazınarak bir türlü çıkmak bilmeyen Sürahi Nine’ye dönmeniz de an meselesi… Akıllı olayım derken kendinizi “Peeeehh Taaaciii!” derken bulabilir, etrafınıza neşe saçan bir karaktere dönüşebilirsiniz.

Haberin Devamı

8 Fazla rağbet gören film, grup, yazar vs. kim varsa, onlar hakkında dilediğinizce atıp tutabilirsiniz. Unutmayın, bugün popüler kültüre tepki göstermek, en popüler akıllı görünme yollarından biridir.

9 Arada bir olur olmadık yerlerde “Zeitgest” (zayt’gest...gırtlaktan) deyin... Bu kelimenin ne denli büyülü olduğunu göreceksiniz.

10 Bunlardan hiçbirini yapamıyorsanız, bir ortama girdiğinizde kati suretle ağzınızı açmayın ve etrafa anlamlı anlamlı bakmaya çalışın. Yalnız unutmayın, burada şu denge çok önemli: Eğer etrafa anlamlı anlamlı bakmayı başaramazsanız, çok afedersiniz akıllı görüneyim derken insanlar malın önde gideni olduğunuzu düşünebilir.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!