Milenyumun en kısa evlilikleri

Güncelleme Tarihi:

Milenyumun en kısa evlilikleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2001 00:00


Derleyen Azize Bergin
Haberin Devamı

Gösteri dünyasında evliliklerin kısa süreli olmasına hiç kimse şaşırmıyor. Asıl şaşırtıcı olan, 20 yıl, hatta 30 yıl evli kalmayı başarmak. Amerikan US Weekly Dergisi'nde kısa birlikteliklerle ilgili bir araştırma yayımlandı. İşte bu araştırmadan bazı bölümler...

Kısa sözcüğünün simgelediği zaman dilimi kişilere göre değişebilir. Hollywood'da kısa sürede sona eren evlilikler arasında öyleleri var ki, çiftlerin evlenmeleriyle ayrılmaları bir oluyor. Bazılarına göre bir yıl, iki yıl süren evlilikler bu kategoriye girmemeli. Öyle ya, Hollywood şöhretleri arasında birkaç gün evli kalan çiftler bile var.

Amerika'da reyting rekorları kıran ‘‘Ally McBeal’’ dizisinin oyuncusu Courtney Thorne Smith, geçtiğimiz Haziran ayında gelin oldu. Ocak ayında ise boşanmış sıfatı adına eklenmişti. Genç yıldız, genetik bilimcisi olan Andrew Conrad ile kız kardeşi Jennifer'in aracılığıyla tanışmıştı. Kısa bir süre sonra da sık sık buluşmaya başladılar. Sevgililerin flört dönemi tam 18 ay sürdü. Evlenmeye hiç de niyetli görünmüyorlardı. Courtney Thorne Smith, gazetecilere, ‘‘Biz kendimizi evli sayıyoruz’’ diyerek düğün bekleyenleri düş kırıklığına uğrattı.

Parti yerine düğün yapıldı

Daha sonra Mayıs sonu ve Haziran başında Hawaii'deki villasında dostlarını ağırlamaya karar veren Courtney Thorne Smith, bu davete düğünü de ekleyiverdi. Sevgililer, 1 Haziran günü evlendiler. Genç yıldızın gelinlikle çekilmiş fotoğrafları gelin dergilerine kapak oldu. Görünüşe göre herşey çok iyi gidiyordu. Genç yıldız, çocuk sahibi olmaktan söz etmeye başlamıştı. Aralık ayında, annesini ziyarete giden genç oyuncu, Ocak ayında da evliliğinin sona erdiğini açıkladı. Bu evliliğin sona ermesine üçüncü bir kişi neden olmamıştı. Sadece karı kocanın birbiriyle uyum sağlayamamasıydı boşanma nedeni. Böylece Hollywood'un kısa ömürlü evliliklerine bir yenisi eklenmiş oldu.

Ama en kısa evlilik rekoru, bu çifte ait değildi. Robin Givens ile tenis öğretmeni Svetozar Marinkoviç, 22 Ağustos 1997 günü evlendiler ve aynı günün akşamı ayrıldılar. Bir hafta sonra da Robin Givens, boşanmak için mahkemeye başvurdu. Çiftin neden evlendiği ve neden hemen boşandığı öğrenilemedi.

Carmen Electra ile Dennis Rodman'ın evliliği ise biraz daha fazla sürdü. Evliliğinin dokuzuncu gününde Dennis Rodman, sarhoşken ne yaptığını bilmeden evlendiğini ileri sürerek boşanmak istedi. Carmen Electra da dokuz günlük kocasından tazminat koparmaya çalıştı ama bir kuruş bile alamadı.

Film yapımcısı Robert Evans, ‘‘Hanedan’’ dizisinde rol alan Catherine Oxenberg ile tanıştıktan dört gün sonra, bu güzel ve seksi oyuncuyla evlenmek istedi. Sevgililer apar topar evlendiler. Ve aradan sadece 12 gün geçtikten sonra Robert Evans, nikahı iptal etmek için mahkemeye başvurdu.

Bir aylık aşk yaşadılar

Drew Barrymore, olgunluk çağını çok erken yaşayanlardan. Genç yıldız bundan yedi yıl önce ilk evliliğini yapmıştı. Bar sahibi Jeremy Thomas ile altı hafta flört ettikten sonra ‘‘İşte aradığım erkeği buldum’’ diyerek, bar sahibi sevgilisiyle evlendi. Bu evlilik ne kadar mı sürdü? Sadece bir ay. Sevgililer, Mart'ta evlendiler, Nisan ayında boşandılar.

‘‘Evimiz Hollywood’da’ dizisinin seksi oyuncusu Shannen Doherty, erken gelen şöhretin başına vurduğu dönemde; ünlü aktör George Hamilton'un uyuşturucu bağımlısı oğlu Ashley Hamilton ile gürültülü bir şekilde evlendi. Bir iddiaya göre, Shannen Doherty, uyuşturucu bağımlısı kocasını silahla tehdit etmişti. Karı koca, evliliklerinin beşinci ayında mahkemeye başvurdu. Ashley Hamilton, herşeye rağmen karısını çok sevdiğini ve onu sevmeye devam edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Ünlü komedyen Jim Carrey ile Lauren Holly'nin evliliği de dokuz ay sürdü. Jim Carrey, karısıyla barışmak için çok çaba harcadı ama sonuç alamadı. Evliliği, çocukların evcilik oyununa benzeten sanatçıların sayısı bu saydıklarımızla sınırlı değil. Hollywood evliliklerine akıl erdirmek gerçekten güç. Bu saydığımız kısa süreli evliliklerin neden başladığını ve neden bittiğini olayların kahramanları bile bilmiyor olabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!