Travma doktoru Rob

Güncelleme Tarihi:

Travma doktoru Rob
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2016 11:40

Amerikalı oyuncu Rob Lowe, “Black Code” dizisinin kadrosuna katıldı. İkinci sezonda Albay Ethan Willis olarak izleyici karşısına çıkan Lowe, Barbaros Tapan’ın sorularını yanıtladı: “Medikal dizilerde yaşam ile ölüm arasındaki ince çizgi o kadar güzel anlatılıyor ki, izleyici çok kolay bağ kurabiliyor.”

Haberin Devamı

İkinci sezonunda “Code Black”e dahil oldunuz. Dizideki karakterinizi tanıtır mısınız?

Albay Ethan Willis’i canlandırıyorum. Orduda travma doktoru olarak görev yapmış, Afganistan’da savaş birliklerinde yer almış ve bilgilerini başkalarına aktarmak için Angel’s Memorial hastanesinde göreve başlamış bir adam.

“Code Black”in diğer medikal dramalardan farkı nedir? Dizinin ilk sezonunu izlemiş miydiniz?

Hayır, izlememiştim. Bana bu rol teklif edildikten sonra diziyle ilgili araştırmalar yaptım ve ilk sezonun tamamını izledim. Beni etkileyen, televizyonda yayınlanan dramaların en iyilerinden biri olmasıydı. Bana görkemli “ER” günlerini hatırlattı.

Kendimiz için ya da hasta ziyareti için gerçek hayatta hastaneye gitmekten nefret ederiz ama televizyonda medikal dramaların modası hiç geçmiyor.  Ne düşünüyorsunuz o konuda?

Haberin Devamı

Size katılıyorum. Biz oyunculardan oynadığımız karakterlerdeki çatışmaları yansıtmamızı, bu çekişme içerisinde bile insanlığı bulmamızı isterler. Medikal drama yapınca bu özellikler dizinin karakterinde zaten var oluyor. Nasıl diyeceksin... Doktorlar dizilerde çok insancıl ve yardımsever ama kendi özel hayatlarında genellikle problemleri var. Ama bu problemleri işlerine hiçbir zaman yansıtmıyorlar. İşte istenen çatışma... Ayrıca medikal dizilerde yaşam ile ölüm arasındaki ince çizgi o kadar güzel anlatılıyor ki izleyici çok kolay bağ kurabiliyor. Kendi türünde tempolu, aksiyon dolu diziler, öte yandan bölüm içinde kendini ağlarken de bulabiliyorsun gülerken de... Ve her şey çok gerçekçi. İşte bütün bunlar izleyiciyi etkiliyor bence.

AMELİYAT MASASINDA
UYGULAMALI DERS ALDIM

 Taylor Lautner, kendisiyle yaptığım röportajda kan görmeye dayanamadığını söylemişti. Siz ne durumdasınız? 

Hiç öyle bir sorunum yok biliyor musun... Bugünkü çekimlerde bir kadının bacağından büyük bir kurşunu çıkarıyordum. Yıllardır benim saçımı ve makyajımı yapan çalışanım, üzerimde sahte kan lekeleri varken yanıma bile yaklaşamadı. İnanılmaz gerçekçi makyajlar yapılıyor artık. Set çalışanları bile izlerken garip oluyor. Gerçekten harika!

Haberin Devamı

Nasıl bir hazırlık aşamasından geçtiniz? Medikal terimler konusunda zorlanmadınız mı?

Çekimlere başlamadan sete gidip ameliyat masasında uygulamalı dersler aldım. Medikal terimler ise beni pek zorlamadı. Ama ameliyat yaparken eli nasıl tutmak lazım ya da nereye dokunmalı konusu hassastı. Başımızda 4 kamera ile hem çekim yap hem doğru hareketleri yap, işte bu beni biraz zorladı. Acele de etmek zorundayız çünkü, plastik makyaj 5 dakika içinde kuruyor, garip bir şey oluyor. 

Şikayetçi misiniz?

Hayır, beni zorlayan rolleri hep sevmişimdir. Sette sıkılmaktan nefret ederim, bu dizide sıkılmıyorum. 

Travma doktoru Rob

Haberin Devamı

26 YILDIR AĞZIMA
ALKOL SÜRMÜYORUM

Hâlâ çok yakışıklı görünüyorsunuz, 52 yaşında olamazsınız... Nedir bu işin sırrı?

Çok naziksin... 26 yıldır ağzıma alkol sürmüyorum, bu bence önemli bir parçası... Diğer büyük parça da fiziksel çalışmayı çok seviyorum, hareket delisiyim. Babamdan geçen genler de var tabii... Gerçi her şey beyinde başlıyor. Hayata, yaşamaya bağlı olmak, meraklı olmak, yeni şeyler öğrenme ve yeni deneyimler yaşama arzusu... 

Röportaja başlamadan da hayatı sevdiğinizi ve adrenalin tutkusu olduğunuzu söylemiştiniz. Neler yapıyorsunuz mesela?

40 yaşımda sörfe başladım, şimdi daha büyük dalgalar arıyorum. Motor tutkum var. Kayak yapmayı seviyorum. Hareketli her türlü aktiviteyi seviyorum.

Haberin Devamı

ANNEMi VE ANNEANNEMi
MEME KANSERiNDEN KAYBETTiM

Meme kanseri konusunda farkındalık yaratmak ve araştırmalara katkıda bulunmak için aktif şekilde çalışıyorsunuz. Neden özellikle meme kanseri?

Çünkü annemi meme kanserinden kaybettim. Aynı şekilde büyükannem ve onun annesi de bu hastalıktan öldü. 2001 yılından beri konuşmalar yapıyorum, yardım geceleri düzenliyorum. Bu konuda çalışan, sözcülük yapan ilk erkek konuşmacıyım ve bununla gurur duyuyorum. Şimdiye kadar 7.5 milyon dolar topladık. 1970’lerde büyükanneme teşhis konulduğunda “tamam kurtuluş yok” denilmişti. Bugün yaşama şansı  çok arttı, büyük aşama kaydedildi.

ROB LOWE KiMDiR

1964 Amerika doğumlu model, oyuncu, yapımcı ve senaryo yazarı. Daha lisede öğrenciyken sınıf arkadaşları Sean Penn ve Charlie Sheen’in yaptığı “Super 8” ile oyunculuğa başladı. Birçok film ve reklam filminde rol aldı. 6 kez Golden Globe’a aday gösterildi. İkinci sezonunda “Code Black” kadrosuna katılan Rob Lowe, 2017’de üç filmle birden sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!