Büyükler için masal dünyasına yolculuk: Umut masalları

Güncelleme Tarihi:

Büyükler için masal dünyasına yolculuk: Umut masalları
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 22, 2016 16:15

Masalın yaşı var mıdır? Peki ya siz, en son ne zaman masal dinlediniz? Masal anlatıcısı Judith Malika Liberman, her ay bir konu belirliyor ve büyüklere unuttukları masalları hatırlatıyor. Tahir Ayne'nin yüreğinize işleyen müzikleri de bonus!

Haberin Devamı

Yağmurlu bir Eylül gecesi, Beyoğlu'nun dar sokaklarından birinde Kumbaracı Yokuşu'nda demirden bir kapıyı araladım. Karanlık bir salon, çıt çıkmıyor. Sadece Judith'in etkileyici sesi ve Tahir Ayne'nin müziği...

Masalların tılsımlı yolunda, büyük şehrin karmaşasında bazen umutsuz ve nefessiz kaldığımız şu hayatta "Umut etmeye devam edin" dediği bir masalı sürükleyici ve kendine özgü üslubuyla anlattı. O anlattıkça, eskiden ateş başında, lamba altında masallar dinlediğimiz zamanlar geldi aklıma.

Büyükler için masal dünyasına yolculuk: Umut masalları

Babasına inat, bir umudun peşinden giden Hasan'ın masalını yüreklerimize işledi. Sanki o anlattıkça karanlık salonda Hasan canlandı, yaşadıkları canlandı. Ete kemiğe büründü. Az gittik, uz gittik, dere tepe düz gittik... Salondaki herkes Judith'in sesiyle kendi umudunu hatırladı.

Haberin Devamı

Â

Büyükler için masal dünyasına yolculuk: Umut masalları

Judith, her ay masal anlatmaya devam ediyor. Bu ay, 19-20 Eylül'de Kumbaraci 50'deydi.

26 Eylül'de ise NHKM'da umut masalları anlatmaya devam edecek. Facebook: masalhane.judithliberman

*1978’de Paris’te doğan Liberman, günlerin ateş başında masallar anlatılarak sona erdiği bir komünde büyüdü. 14 yaşında masal anlatıcısı olmak için topluluklara masal anlatmaya başladı. Paris Konservatuarı’nda Giles Bizouernes yönetiminde profesyonel masal anlatıcılığı eğitimi aldı, Vendome CLIO’da sözlü anlatım eğitimlerine katıldı. Üniversiteler ve UNESCO ile işbirliği içinde Türkiye’de masal anlatıcılığının yeniden canlanmasına katkıda bulunan Liberman İstanbul’da düzenli olarak masal anlatma geceleri düzenliyor ve masal anlatıcısı olmak isteyenler için eğitimler veriyor.

 

BAKMADAN GEÇME!