İlmiye Çığ’a 100'üncü yaşında anlamlı ödül

Güncelleme Tarihi:

İlmiye Çığ’a 100üncü yaşında anlamlı ödül
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2014 17:42

Dünyanın en önemli Sümerologlarından biri olan ve Hitit kültürlerinin en önemli araştırmacıları arasında bulunan Muazzez İlmiye Çığ’a 100'üncü yaşında "Lions Kulüpleri"nden büyük ödül geldi.

Haberin Devamı

On üç kitap ve birçok bilimsel makale yazan Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’a Uluslararası Lions Kulüpleri Derneği’nin en prestijli ödülleri arasında gösterilen Melvin Jones Dostluk Ödülü verildi.

Dünyada Lions’un kurucusunun adını taşıyan Melvin Jones Dostluk Ödülü, insanlığın ve toplumun kalkınmasına katkıda bulunan kişilere veriliyor.

118-Y İstanbul Anadolu Yakası 7. Bölge Kulüpleri (Altıyol Lions Kulübü, Beylerbeyi Lions Kulübü, Erenköy Lions Kulübü, Kalamış Körfez Lions Kulübü) tarafından düzenlenen ödül törenine katılan Muazzez İlmiye Çığ, Melvin Jones Dostluk Ödülü’nü 118-Y Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Selva Ülgen’in ellerinden aldı. Geceye, kendisi de Melvin Jones Dostluk Ödülü sahibi olan, TEMA Vakfı’nın kurucularından Hayrettin Karaca da katıldı. Hayrettin Karaca, Muazzez İlmiye Çığ’a ödül sertifikası ile birlikte tebriklerini de sundu. Dünya genelinde gönüllü hizmetler ve sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiren etkin bir sivil toplum kuruluşu olan Lions’un en büyük hizmet ödülü olan Melvin Jones Ödülü, insanlığa ve toplumun kalkınmasına katkıda bulunan, şefkat ve paylaşımcılık özelliklerine sahip, toplum tarafından beğenilen sosyal projeleri olan kişilere veriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!