Homofobik İtalyan ailenin eşcinsel oğlu

Güncelleme Tarihi:

Homofobik İtalyan ailenin eşcinsel oğlu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2004 01:18

Yönetmen Emile Gaudreault’un ilk sinema deneyimi Mambo Italiano. Oğullarının eşcinsel olduğunu öğrenen, geleneklerine sıkı sıkıya bağlı bir İtalyan ailenin öyküsünü anlatıyor. Filmin senaryosu, Steve Galluccio’nun aynı adlı romanından uyarlandı. Başrollerde, Jamie Lee Curtis’li Korku Bayramı 2’de (Halloween: Resurrection) rol alan Luke Kirby, ilk kez bir sinema filminde oynayan Peter Miller ve en son Vegas’ta Son Şans’ta (The Cooler) izlediğimiz Paul Sorvino var.

Mario ve Gino, 1950’lerin başında İtalya’dan Kanada Montreal’e göç etmiş bir çifttir. Burada uzun zaman yaşamış, çoluk çocuğa karışmış ama hálá Montreal’e pek alışamamışlardır. Bir gün oğulları Angelo, kendi evini tutmak istediğini açıklar. Bu durum, ailede bir krize sebep olur. Evlenene kadar ayrı bir evde yaşamak isteyeceğini tahmin etmedikleri Angelo, annesi Gino ve babası Mario’yu endişelendirir. Ama sonra Angelo’nun çocukluk arkadaşı yakışıklı Nino’yla ev tutacağını öğrenip, biraz olsun rahatlarlar. Çünkü Nino güvenilir bir polistir ve onu uzun zamandır tanımaktadırlar. Ama bu güven ortamı kısa sürede bozulacaktır. Çünkü Nino ve Angelo bir ilişki yaşamaktadır. Aile bu yakışıksız durumu, İtalyan usulüyle, biraz da trajikomik bir şekilde çözecektir.

MAMBO ITALIANO
Yön: Emile Gaudreault
Oyn: Luke Kirby, Peter Miller, Paul Sorvino

Komedi / MAMBO ITALIANO


Bu filmi 16 yaşından küçükler izlemesin

Erotik-sanatsal filmleriyle bilinen Fransız kadın yönetmen Catherine Breillat’ın son filmi Cehennemin Anatomisi, sinema erotizminde cesaretin sınırlarına dayanan bir yapım. Başrollerde Fransız Amira Casar ve Rocco Siffredi var. Erkek karakteri canlandıran Siffredi, dünyanın en ünlü porno yıldızlarından biri.

Filmin konusu, eşcinsel bir erkek ile heteroseksüel bir kadının keşifleri üzerinde dönüyor ve öykünün tüm görselliği çekinmeden aktarılıyor izleyiciye. Senaryo da yönetmen Catherine Breillat’a ait. Breillat filmde erkek-kadın, gay ve heteroseksüel duygular üzerine çözümlemeler yapıyor. Cehennemin Anatomisi, 16 yaşından küçüklere yasaklı olarak vizyona girdi.

Genç ve güzel bir kadın, gittiği barda, yakışıklı bir adamla tanışır. Adam eşcinseldir ve kadın vücudundan tiksinmektedir. Bunun üzerine kadın küçük bir anlaşma teklif eder. Bir deney yapılacak ve adamın neden kadın vücudundan tiksindiği ortaya çıkarılacaktır. Kadın deneyin sonucunu o kadar merak etmektedir ki, para ödemeyi de teklif eder. Böylece kadının gözlerden uzak evine giderler.

Erotik/Dram / CEHENNEMİN ANATOMİSİ

ANATOMIE DE L’ENFER
Yön: Catherine Breillat
Oyn: Amira Casar, Rocco Siffredi

Kadınlara özel sinema atölyesi

FilmMor, sadece kadınların katılabileceği bir sinema atölyesi başlatıyor. AtölyeMor adını taşıyan çalışma 1 Temmuz’da başlayacak. Eğitmenler ünlü sinemacı kadınlardan oluşuyor. Proje kapsamında, ilk kez sinema filmi yapacak 15 kadınla, tüm süreçleriyle bir filmin yapım bilgileri paylaşılacak. Aralık 2004’te üçer kişilik gruplarla hazırlanan beş film tamamlanmış olacak. Filmler; belgesel, drama gibi çeşitli türlerde kısa ve orta metrajlı olacak. Biket İlhan çekim ve drama, Esra Biryıldız hazırlık, Gülşen Duran kurgu, Hülya Uğur Tanrıöver film okuma, Işıl Özgentürk hazırlık, Serpil Kırel senaryo, Şehbal Şenyurt çekim/belgesel dersleri verecekler. Atölye, film okuma, hazırlık, senaryo ve kurgu olmak üzere dört bölümden oluşuyor. Tanıtım ve dağıtım çalışmaları Filmmor, Rafineri ve Aritab’ın desteğiyle yürütülecek. Filmler yine kadın filmleri festivallerinin desteğiyle izleyiciyle buluşacak. İlk gösterimler; Filmmor Kadın Filmleri Festivali ve Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nde gerçekleşecek.

GÖSTERİMDEKİ DİĞER FİLMLER

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı

Yön: Alfonso Cuaron

Oyn: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint

LOST IN TRANSLATION

Yön: Sofia Coppola

Oyn: Bill Murray, Scarlett Johansson

RRRrrr!!!

Yön: Alain Chabat

Oyn: Maurice Barthelemy, Alain Chabat, Gerard Depardieu

KADIN AVCILARI

Yön: Joel Coen, Ethan Coen

Oyn: Tom Hanks, Irma P. Hall, Tom Jacobson

YARINDAN SONRA

Yön: Roland Emmerich

Oyn: Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal, Ian Holm

PRENS VE BEN

Yön: Martha Coolidge

Oyn: Julia Stiles, Luke Mably, Ben Miller

21 Gram

Yön: Alejandro Gonzalez Inarritu

Oyn: Sean Penn, Naomi Watts, Benicio Del Toro

TRUVA

Yön: Wolfgang Petersen

Oyn: Brad Pitt, Eric Bana, Orlando Bloom, Diane Kruger
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!