Kiraz kilo aldırır mı, kaç kalori?

Güncelleme Tarihi:

Kiraz kilo aldırır mı, kaç kalori
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2022 12:17

Kiraz kilo aldırır mı sorusu, mevsim meyvesini tüketmek isteyen ancak endişeleri bulunan vatandaşların gündeminde yer alıyor. Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi kiraz, şekerli yapısı ile sıcak havalarda meyve tabaklarının vazgeçilmezlerinden oluyor. Her yaştan kişinin yaz mevsiminde iştahla tükettiği kiraz, diyet yapanların gözdesi olsa da içeriğinde bol miktarda şeker bulundurması nedeniyle, kilo yapıp yapmadığı merak konusu olmaya devam ediyor. Peki, kiraz kilo aldırır mı? kiraz kaç kalori?

Haberin Devamı

Kiraz kilo aldırır mı sorusu pek çok tüketicinin gündeminde yer alıyor. Tok tutma özelliği nedeniyle zayıflamak isteyenler, diyet listelerinde kirazı eksik etmiyor. Fakat kiraz içeriğinde bol miktarda şeker bulundurmasından dolayı, kafaları karıştırmaya devam ediyor. Zayıflamak isterken kilo almaktan korkanlar, kirazın kalori miktarını sorguluyor. İşte, kirazın kilo üzerindeki etkisi ve kiraz kaç kalori sorusunun cevabı

KİRAZ ZAYIFLATIR MI?

Pek çok soruna çare olan kiraz ve sapı, idrar söktürücü özelliğiyle böbreklerimizin dostu olarak vücudumuzu zararlı maddelerden koruyor. 30 gram kiraz sapını 1 litre suda 10 dakika kaynatarak hazırlayacağınız çay, böbrekleri çalıştırarak, diüretik (idrar söktürücü), kan ve idrar yolları temizleyicisi, safra akımını sağlayıcı, bağırsak düzenleyici etki gösterebilir. 

Haberin Devamı

Bileşimi polifenolik maddeler ve potasyum tuzları bakımından zengin olan kiraz sapı detoks ve zayıflama rejimlerinde vücuttaki ödemin atılması amacıyla potasyum dengesini koruyabilen bir idrar artırıcı olarak değerlidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!