Doktor Ender Saraç cinsel istismardan yargılanacak

Güncelleme Tarihi:

Doktor Ender Saraç cinsel istismardan yargılanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2024 07:32

Doktor Ender Saraç, oğluna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanacak. 13 yaşındaki M.S. babasının kendisine cinsel istismarda bulunduğunu iddia etmiş ancak ikinci ifadesinde yalan söylediğini belirtmişti. İkinci ifadeyi ‘gerçekçi’ bulmayan savcılık, Saraç hakkında “çocuğun cinsel istismarı” suçlamasıyla 22.5 yıl hapis istemiyle dava açtı.

Haberin Devamı

Ünlü diyetisyen ve beslenme uzmanı Ender Saraç’ın 13 yaşındaki oğlu M.S., 5 Aralık 2023 günü okuldaki öğretmenlerine giderek babasının kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. Okul idaresi durumu polise bildirdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olaya müdahale etti ve M.S. 7 Aralık’ta Çocuk İzleme Merkezi’nde (ÇİM) uzmanlar tarafından dinlendi. M.S. babasının kendisine, annesine ve kardeşine kötü davrandığını, psikolojik şiddette bulunduğunu ayrıca kendisine zaman zaman dokunduğunu iddia etti. M.S.’nin kardeşi T.B.S. ile de görüşen uzmanlar ondan da benzer şikâyetler dinledi.

Doktor Ender Saraç cinsel istismardan yargılanacak

DERS VERMEK İÇİN YAPTIM

Haberin Devamı

Ancak Ender Saraç’ın eşi Benan Saraç savcılığa başvurarak oğlunun yalan söylediğini iddia etti. M.S. bir kez daha ÇİM’de ifade verdi. M.S. babasına ders vermek için yalan söylediğini anlattı. Uzmanlar bu görüşmeyi de Başsavcılığa rapor etti. M.S’nin ifadesine rağmen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma sonunda Ender Saraç hakkında cinsel istismar suçundan iddianame hazırladı. İddianamede, toplanan deliller ve tüm dosya kapsamı bir bütün olarak değerlendirildiğinde mağdurun şeref ve namusunu ilgilendiren bir konuda şüpheliye iftira atmasını gerektirir ciddi bir neden bulunmaması, aralarında daha önceden husumet olmaması, mağdur çocuğun olayı okuldaki öğretmenlerine anlatmış olması, annenin sonradan olaya dahil olması, 13 yaş itibarıyla ergenlik çağındaki bir çocuğun bu beyanlarda bulunmasının ruhsal olarak kendisinde yaratacağı olumsuz etkinin önemi karşısında öğretmenlerine açılan çocuğun beyanlarının yönlendirme etkisinde olduğu ya da kurgudan ibaret olduğu ihtimalinin hayatın olağan akışına aykırı olduğu kaydedildi.

YETERLİ DELİL VE ŞÜPHE VURGUSU

İddianamede, bu sebeple mağdur çocuğun ilk aşamada vermiş olduğu ayrıntılı beyanlarının samimi ve gerçeği yansıtır mahiyette olduğuna kanaat getirildiği, olay basında yer aldıktan sonra çocuğun şikâyetten vazgeçmesine itibar edilmediği vurgulandı. İddianamede ayrıca Ender Saraç hakkında öz oğluna yönelik olarak şehevi ve cinsel arzularını tatmin etmek maksadıyla kamu davası açmaya yeterli delil ve şüpheye ulaşıldığı belirtilerek 22.5 yıla kadar hapsi istendi. Dava önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Haberin Devamı

Doktor Ender Saraç cinsel istismardan yargılanacak

Çocuğumun bu davranışından dolayı üzüntülüyüm

Ender Saraç’la boşanma davası süren Benan Saraç olayla ilgili verdiği ifadesinde şunları söylemişti: “Oğlum babasını ailemizden uzak tutmak ve ona bir ders vermek için böyle bir yola başvurduğunu söyledi. Ben de kendisine bunun doğru olmadığını ve hemen bu durumu polise bildirmemiz gerektiğini söyledim. Çocuğumun bu davranışından dolayı üzüntülüyüm. Başka söyleyecek bir konu yoktur.”

 

 

BAKMADAN GEÇME!