Depremzedelerin hala yardıma ihtiyacı var

Güncelleme Tarihi:

Depremzedelerin hala yardıma  ihtiyacı var
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2024 07:37

UNFPA Türkiye’nin iyi niyet elçileri Hazal Kaya ve Edis, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında deprem bölgesini ziyaret etti. Kahramanmaraş ve Hatay’da kadınlar, gençler ve kız çocuklarıyla buluşan iki ünlü isim, bölgeye destek çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

6 Şubat 2023 depremleri, 3.6 milyondan fazla kişiyi evsiz bıraktı. Aradan geçen 1 yılın ardından, 760 bin kişi hâlâ çadır veya konteynerlerde yaşıyor. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nun (UNFPA) hesaplamalarına göre; yaklaşık 1.2 milyon kadın ve kız çocuğunun ihtiyaçları devam ediyor. UNFPA Türkiye İyi Niyet Elçileri Hazal Kaya ve Edis, bu ihtiyaçları yerinde gözlemlemek üzere 4-5 Mart’ta deprem bölgesini ziyaret etti. İki ünlü ismin ilk durağı, Kahramanmaraş’taki Kadın Sağlığı Danışma Merkezi oldu. Depremzede kadınlarla bir araya gelen ikili, sağlık hizmetlerine erişim, hijyen, güvenlik, istihdam, eğitim ve ekonomik sıkıntılar başta olmak üzere devam eden ihtiyaçları dinledi.

Depremzedelerin hala yardıma  ihtiyacı var


5 MÜLTECİ AİLE AYNI EVDE

Hazal Kaya ve Edis, Kahramanmaraş’ta depremzede beş mülteci ailenin birlikte yaşadığı evi ve depremden en çok hasar alan yerlerden Ördekdede Köyü’nü de ziyaret etti. Hazal Kaya ertesi gün Hatay-Samandağ’daki bir konteyner yerleşkede UNFPA ve Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği (SGYD) iş birliğinde depremzede gençlere sağlık ve koruma alanlarında danışmanlık yapan Gençlik Merkezi’ne gitti. Ünlü oyuncu, özellikle mülteci toplulukların yaşadığı çadır alanlarını da gezdi.

Haberin Devamı

Depremzedelerin hala yardıma  ihtiyacı var

GÖZÜNÜZÜ BURADAN AYIRMAYIN

Hazal Kaya, bölgeye destek çağrısında bulundu: “Onlara tekrar neşeyi getirmek zorundayız, bunu onlara borçluyuz. Rica ediyorum gözünüzü buradan ayırmayın, yardımınızı esirgemeyin.” Edis de “Unutmamak, unutturmamak ve çok daha fazla kişiye ulaşabilmek için herkesin desteğine ihtiyacımız var” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!