Atilla parasızlıktan Ati Hala oldu kazandığı paralarla restoran açtı

Güncelleme Tarihi:

Atilla parasızlıktan Ati Hala oldu kazandığı paralarla restoran açtı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2009 00:00

Atilla Beyazıt. Namı değer Ati Hala. İstanbul’un ünlü eğlence mekanlarından Cahide Sayfiye ve Al Jamal’in müdavimleri onu yakından tanır. Müzikseverler de onu İzel’in “Aşk Hakları” isimli klibinden hatırlayabilir. Mesleği drag queen’lik. Yani gündüzleri kendi gibi dolaşıyor, akşamları şov için seksi bir kadına dönüşüyor. Pazar hariç her gece Al Jamal’de onu bulabilirsiniz. Ama sabahları erkenden, Cihangir’de açtığı ev yemekleri restoranının yolunu tutup mutfağa giriyor. Ati Hala ile mutfağında buluştuk.

Boyu 1.80 ama topuklu ayakkabıları giyince iyice uzun oluyor. Önce Ati Hala olarak karşımıza çıkıyor, poz veriyor. Ardından kostümünü çıkarıyor, makyajını siliyor ve sohbet başlıyor.
Konuşmasından tavırlarına her şeyi bir anda kostümü gibi üzerinden çıkıp gidiyor. Başlıyor anlatmaya: “34 yaşındayım. Doğma büyüme İstanbulluyum. İki kız kardeşim ve bir erkek kardeşim var...”
Atilla Beyazıt’ın kilo problemi hayatı boyunca peşini bırakmadı. Beş yaşında kırdığı ayağı 11 ay boyunca kaynamayınca yatağa bağımlı oldu. Bu süre içinde hızla kilo alıp bir daha veremedi. Kilolarıyla barışık yaşayan Ati Hala, bu durumu kafasına çok takmıyor.

HANDE YENER DE OLDUM BANU ALKAN DA

Liseyi bitirdikten sonra, sesini beğenenlerin tavsiyelerini dinleyerek İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Temel Bilimler bölümüne girdi. Bu sırada konservatuvar korolarında çalışmaya başladı. Mevlana Eğitim ve Kültür Derneği’nin kurucu üyeliğini yaparak dokuz sene aktif görev aldı. Bunu Türk sanat ve halk müziği korolarıyla tasavvuf grupları takip etti: “Musiki olarak istediğimi yapıyordum. Çok iyi hocalarla dirsek dirseğe oturuyordum. Fakat esas isteğim o değildi.”
Okulunu bitirmek için paraya ihtiyacı vardı. Babasını kaybettiği için hem ailesine bakıyor hem kendini geçindiriyordu. Okulu bırakmak üzereyken “Birebir”grubundan iş teklifi aldı. Gece kulüplerinde kadın kılığına girerek ünlü isimlerin taklitlerini yapacaktı. Kilolu, cana yakın ve hareketli olması arkadaşlarının dikkatini çekti.
İlk işi ünlü Fransız revüsü Moulin Rouge kızlarından biri olmaktı. Bunu Hande Yener ve Banu Alkan şovları izledi.

ANNEME DRAG QUEEN OLDUĞUMU SÖYLEMEYİN

Başlarda mesleğini annesinden sakladı ama kadın kılığına girerken kendi içinde hiç tereddüt yaşamadı: “Umurumda bile değildi. Zaten hep lay lay bir kişiliğim oldu.”
İlk maaşlı işine Harbiye’deki Love isimli gece kulübünde başladı. Haftada üç gün geceleri kadın kılığına girerek şovlar yapıyordu. Bir yandan her ayın ikinci ve dördüncü pazarı Mevlevihane’ye gidip okuluna devam ediyordu. Hayatının dönüm noktası 2003’te Cahide’den aldığı iş teklifi oldu.
Aldığı maaşın iki katını veriyorlardı, hemen kabul etti. Peki bu iş ne kadar kazandırıyordu? “Geliriniz çalıştığınız mekan ve işi iyi yapmanızla doğru orantılı. Cahide sayesinde iyi paralar kazandım. Eğer Cahide olmasaydı bırakırdım.”
Bu arada 2005’te okulunu bitirdi. Bir gece arkadaşlarından biri, onu halasına benzetti: Lakabı hala oldu.
/images/100/0x0/55ea50b6f018fbb8f877d885

RESTORANDA DA KADIN KILIĞINA GİRDİĞİ OLUYOR

Ati Hala olarak 6 yıl içinde iyi para kazandı, bahşiş topladı. Beş ay önce de Cihangir’de ev yemekleri servis eden kendi restoranını açtı: “Çok iyi yemek yaparım. Bu yüzden restoran açtım. Bir gün gelecek Cahide bitecek. Ne yaparım diye düşündüm.”
En büyük yardımcıları Jeyan Büyükburç ve kız kardeşleri. 20 kişilik mekanın ismi 101 Alem- Ati, Halanızın Altın Kafe’si. Altın varaklı mobilyalar, eski model radyo ve pikapla dekore edilmiş bir mekan. Yemeklerin çoğunu kendi yapıyor. Şu sırada yaz mönüsünü hazırlamış: Fasulye kızartması, bademli pilav, özel salçalı mantı, yufka kebabı, dolma çeşitleri, yaz kısırı, buğdayla pişirilen soğuk ayran çorbası, süzme mercimek çorbası listedeki bazı yemekler. Poğaça tadında olan, içine ot, patates, zeytin konan özel ekmekleri de çok lezzetli. “Tatlı olarak bütün yaz memelerim yenecek” diye ekliyor: “Drag queen’lik yaparken en çok memelerim beğeniliyor. Süt ve irmikle yaptığım tatlının ismi o yüzden Hala’nın Memişleri.”
Ati Hala pazar günleri saat 15.00-21.00 saatleri arasında mekanında özel parti verenler için kadın kılığına giriyor.

MEME TAKMAYI SEVİYORUM

Bu iş için önce kabiliyet sonra sevimlilik gerekiyor. Ben çirkin değilim ama kiloluyum. Hep samimi oldum. İşlerim öncesinde saatlerce prova yaparım. Yaptığımız iş çok bıçak sırtı. İçki içen insanlara çalışıyorsunuz. Her şeyin dozunu iyi ayarlamak gerekiyor. Makyaj ilk başta iki saat sürerdi, zamanla öğrendim. Bazıları takma göğüs kullanmıyor ama ben kullanıyorum. Tüy problemimi lazer epilasyonla çözdüm. Bütün vücuduma yaptırdım. Peruk takıyorum, kadın çorapları ve ayakkabısı giyiyorum.

TRAVESTİ DEĞİL DE AMCA MI DİYECEKLER

Atilla Beyazıt, drag quenn’lerin travesti zannedilmesinden rahatsız: “Türkiye’de doktorluk ve avukatlık gibi meslekler bile yerine oturmamış. Bizim işin oturması sizce mümkün mü? Bize de tabii travesti diyenler olacak. Amca mı diyecekler.” Peki bütün bu mesleği yapanlar eşcinsel midir? “Kimsenin yatak odasını bilemeyiz. Ama evli ve çocuğu olanlar var” diyor. “Bana ne derlerse desinler, ama kötü, hırsız demesinler. Yoksa arkamdan gay demişler; deseler ne olur demeseler ne olur...”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!