Artık göç yok globalleşme var

Güncelleme Tarihi:

Artık göç yok globalleşme var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2011 00:00

Berlin’de başlayan “Almancı-50 Yıllık Sahte Evlilik” festivali kapsamında gerçekleştirilen “Gegen die Leinwaende” adlı sinema etkinliği, Fatih Akın’ın belgesel ve sinema filminin gösterimiyle başladı.

Haberin Devamı

Eiszeit Sineması’nda gerçekleştirilen etkinliğe Fatih Akın, babası Enver ve annesi Hadiye Akın da katıldı. İlk olarak Fatih Akın’ın 10 yıl önce çektiği ve anne ve babasının da rol aldığı “Geri Dönmeyi Unuttuk” adlı belgesel film gösterildi. Filmin gösterimi sonrası Fatih Akın, annesi ve babasıyla birlikte izleyicilerin sorularını yanıtladı. Daha sonra Akın’ın “Yaşamın Kıyısında” adlı sinema filmi gösterildi.
Yılmaz Güney’i anlatmak istiyorum
Filmin gösterimi öncesinde Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Fatih Akın, Almanya’ya başlayan işçi göçünün başarılı olup olmadığı yönündeki soruyu, “Göç benim için başarılı. Kendi adıma başarılı diyorum ama Ahmet-Mehmet için Hans-Mans için bilemem. Göç diye bir şey kalmadı bu dünyada. Artık globalleşme demek lazım. Göç çok klasik bir kelime. Bugün internet çağındayız, medya çağındayız, dünyadaki krizler hepsi globalleşmenin göstergeleri. Bazı insanlar globalleşmeye zor alışıyor ama biz sanatçılar için alışmak kolay” diye yanıtladı.
Fatih Akın, Yılmaz Güney’le ilgili belgeseli bir gün mutlaka çekmek istediğini de belirtirken, “Senaryo çalışmaları devam ediyor. Yılmaz Güney’in hayatı karmakarışık. Hangi olay hangi sene oldu, ne zaman hapse girdi çok karışık. Şimdi onun hayatını senaryo şeklinde ayıklamaya çalışıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Geri dönmek eskidendi

FATİH Akın’ın babası Enver Akın “Geri dönmek artık bitti. O eskidendi. İlk yıllar 3 yıl çalışıp, tekneyi büyütüp geri dönmek vardı. Ama artık yok. Artık belgeselde de dediğim gibi tabutta cesetlerimiz gidecek” dedi. Enver Akın, çalıştığı kimya fabrikasına yaz tatillerinde Fatih ve diğer oğlu Cem’in de geldiğini belirtirken, “Fatih sinemadan başka bir şey yapamazdı. Fabrikada çalışma konusunda beceriksizdi” dedi.

Astronot olmak istiyordu

ANNE Hadiye Akın, Fatih’in küçük yaşlarda çizime çok meraklı olduğunu belirtti. Fatih’in küçükken astronot olmayı arzuladığını söyleyen Hadiye Akın, “Ancak 3. sınıftayken gözlük takmak zorunda kalınca astronot olamayacağım diye çok ağladı. Ama küçük yaşlarda günlük tutmaya başladı. Yazmayı ve çizmeyi çok severdi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!