10 numara

Güncelleme Tarihi:

10 numara
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2004 00:29

Tam formunda

Geçen yılın Eurovision birincisi Sertab Erener, Abdi İpekçi’deki finalden önce sahneye çıkarak hem müzikal hem de görsel anlamda kusursuz bir gösteri sundu. Tartışma yaratan kadın semazenlerden vazgeçmeyen ve şarkılarını onlar eşliğinde yorumlayan sanatçı, uzun süre ayakta alkışlandı. Ve bu yılki finalde de bir önceki yıl olduğu gibi geceye damgasını vurmayı başardı.

İspanya ateşi Gökhan’ı yaktı

Athena Grubu’nun solisti Gökhan Özoğuz, Yedikule Zindanları’ndaki partide ilginç kostümlü bir İspanyol güzelinin takibindeydi... Gece boyunca Gökhan’ı izleyen sıradışı güzel, bir ara fırsattan istifade Gökhan’ın yanına gelerek onu öptü. Daha sonra göğsünü de açmaya çalıştı ancak Gökhan buna izin vermedi.

Yarışmanın favorisiydi

Eurovision’da bu yılın favorilerinin başında Yunanistanlı Sakis Rouvas geliyordu. İki dansçı ile birlikte sahneye çıkan ve tempolu şarkısıyla tüm salonu ayağa kaldıran Rouvas uzun süre alkışlandı. Şarkının finaline doğru dansçıların üzerindeki kostümleri çekip alarak onları seksi giysilerle bırakan, ardından da onlar tarafından ceketi çekilerek tişörtle sahnede kalan Rouvas, son ana kadar birincilik yarışından kopmasa da sonunda Ukrayna’ya mağlup oldu.

Nato protestosu

Dünyanın gözünün üstünde olduğu Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’de NATO’nun toplantı yapmasını eleştiren bir grup eylemci, Abdi İpekçi Spor Salonu’nun önüne gelerek pankart açıp, duyuru yapmak istedi. Ancak hem salonda hem de çevrede yoğun güvenlik önlemleri alan güvenlik görevlileri, bu protestoya izin vermedi.

Heyecanlı bekleyiş

Ünlü organizatör Ahmet San da Eurovision’u izlemek üzere Abdi İpekçi’yi dolduran binlerce kişiden biriydi. Finalistleri günler öncesinden takibe alan, Sertab Erener’le birlikte Yunanistan adına yarışan Sakis Rouvas’a bir Boğaz turu da yaptıran San, büyük heyecanla izledi yarışmayı...

Tişörtünde ilginç yazı

Yarışmayı izleyenler arasında ‘Asmalı Konak’ın Bahar’ı Nurgül Yeşilçay da vardı. Athena’ya çok güvenen güzel oyuncu, üzerindeki tişörtle dikkat çekti. Türkiye’nin yarıştığı şarkıya duyduğu güveni ‘Turks Kick Ass’ (Türkler k...nıza tekmeyi basar) sloganı yazılı bir tişört giyerek gösteren Yeşilçay, yarışmayı dördüncülükle tamamlamış olmamıza rağmen moralini bozmadı ve aynı gülen yüzle Abdi İpekçi Spor Salonu’ndan ayrıldı...

Partide yakın temas

Yarışma sonrası Yedikule Zindanları’nda düzenlenen partide sıcak anlar yaşandı. Yarışmanın başından itibaren Ukrayna finalisti Ruslana ile büyük bir çekişme yaşayan Sırbistan-Karadağ finalisti Zelika Joksimovic, ikinci olmasına rağmen neşesinden bir şey kaybetmemişti. Parti sırasında da Ruslana’yı kucağına alarak onun coşkusuna ortak oldu.

En iyisi bu kostüm

Yarı finalde iki, finalde yine üç ayrı kostümle çıkan Meltem Cumbul’un en çok beğeni toplayan giysisi bu kaftan oldu. Bahar Korçan ile ressam İsmail Acar tarafından hazırlanan, sade mini bir elbise üzerine giyilen gösterişli kaftan, diğer ülkelerin de ilgisini çekti. Bazı ülkelerden Meltem Cumbul ve Korhan Abay’a ‘çok şıksınız’ şeklinde iltifatlar da geldi.

Fantastik şov

Final sonrası puanlamaya geçilmeden önce sahnede Anadolu Ateşi dansçıları vardı. Mükemmel senkronizasyon, etkileyici müziklerle dört dörtlük bir şov sunan dansçıların gösterileri, tüm izleyenleri etkiledi. Puanlamaya geçildiğinde de birçok ülkenin sözcüsü konuşmalarına ‘Bu güzel gece ve fantastik gösteri için teşekkürler’ diyerek başladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!