10 liraya yoga

Güncelleme Tarihi:

10 liraya yoga
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2008 00:00

Hayatınızda hiç yoga yaptınız mı? Bu kadar insan yaptığına göre bir kerameti var. Ne menem bir şeymiş ben de bir göreyim derseniz, işte fırsat, denemesi 10 lira.

Ünlü türkücülerin yoga yaparken çekilmiş fotoğraflarını görmüş müydünüz? Hürriyet Pazar’da yayınlanan o matrak kare bir türlü aklımdan çıkmıyor. Belkıs Akkale, İzzet Altınmeşe, Selahattin Alpay, Hayri Şahin ve Sümer Ezgü yanyana oturmuş. Eller birleştirilmiş, gözler yumulmuş, yoga yapıyorlar. Meğer senelerdir yaparlarmış.

Düşünsenize ne komik olurdu, sağınızda Akkale, solunuzda Altınmeşe. Ortada siz, hep beraber ommmmmmmm diyorsunuz! Gerçi benim içim sıkılır om’lamaktan, onun yerine, hazır toplanmışken çalsak, oynasak daha iyi deşarj olurum. Ama bu kadar insan yaptığına göre elbette bir keramet var bu yogada. Ne menem bir şeymiş, ben de bir göreyim derseniz, işte fırsat, denemesi 10 lira.

Levent’te yeni bir yoga okulu açıldı. İlk derslerine salı günü başladılar. Haftada iki gün gidiyorsunuz. Aylık ücreti yetişkinlere 120, öğrencilere 80 lira. Yani sıhhat, huzur, iç uyum, dış uyum, gaipte ne var ne yok ediniyorsunuz, ders başına 10 lira. Daha ne olsun, gayet hesaplı. Dersler akşamları, 19.00-20.30 arası. Eğitmen Ürün Kortiç. Etrafı yumuşak renkler, loş aydınlatmalar, kumlu camlarla iyice ruhani yapmışlar. Bebeğin anne karnındaki huzuruna gönderme yaparak, derslerine "ana rahminde yoga" diyorlar.

Gözlerinizi kapayın. Siz de bebekliğinizdeki sıcaklığı, huzuru hatırlamaya çalışın... Sol yanınızda Buda gibi Belkıs Akkale duruyor. Sağ yanınınızda İzzet Altınmeşe. Eşofmanın paçaları çorapların içine sokulmuş. Çıkmıyor, hiç aklımdan çıkmıyor.

Ramazandan önce son haftasonu

Eğlence mekanları taa Şeker Bayramı’na kadar son büyük hareketliliğine hazırlanıyor: Ramazan’dan önce son haftasonu. Bu haftasonu sokağa çıkarsanız 4 tip insanla karşılaşacaksınız. Birinci grup, yılın 11 ayı hızlı gidip, Ramazan’da durulanlar. En kalabalık grup bu. Ramazan’da oruç tutuyor, içki içmiyor ve yılın bu ayını karaciğer tatili ilan ediyorlar. Çıkma sebebi: Ramazan’dan önce son haftasonu, nasılsa bir ay çıkmayacağız deyip, sokağa fırlıyorlar.

İkinci grup azınlıkta. Ramazan hiç gelmemiş gibi normal hayatına devam edenler. Onlar zaten sokakta.

Çok azınlık bir üçüncü grup var ki böyle sadece üç kişi tanıyorum, onlar hem oruç tutuyor, hem de iftardan sonra içki içiyor. Ama bunlar normalde de sokağa çıkmayı pek sevmeyen tipler.

Son grup ise oruç tutup, Ramazan’da içmemek kaydıyla, yine de sokağa çıkanlar. Onlar da bu hafta 1 ay boyunca bir daha böyle kalabalık olmayacak diye dışarıdalar.

BODRUM’DA BU HAFTA

Oryantaller kalede


Bodrum Kalesi oryantalle yıkılacak. Yarın akşam saat 21.00’de Latin dansları yarışması ve Türkiye Oryantal Şampiyonası finali var. Kıpır kıpır bir gece geçirmek isteyen kaçırmasın. Gecenin biletleri 17 liradan Biletix’te satışta. (216) 556 98 00.

ÇEŞME’DE BU HAFTA

Shantel Alaçatı’da


Disko Partizani deyince artık herkes ezbere Shantel diyor. DJ Shantel, Balkan ezgileriyle Babylon Alaçatı’da. Bu Shantel’e artık bir pasaport falan versek. Başımıza Pozitif prodiksiyon sardı, adam burada kendi memleketinden bile daha meşhur. (232) 716 67 07.

NE VAR, NE YOK?

ALATURKA SEVENLERE

Big Gang True Blue’da


Popüler batılı parçaları alaturka enstrümanlarla eğlenceli bir şekilde yeniden yorumlayan Dolapdere Big Gang, bu akşam 22.00’de Fenerbahçe True Blue’da çıkıyor. Girişler 35 lira. (216) 550 51 95.

POP SEVENLERE

Serdar Ortaç Açıkhava’da


Ortaç’ı daha geçen hafta izledim. Bu aralar keyfi pek yerinde, eğer hayranıysanız Cemil Topuzlu’daki konserini kaçırmayın. Saat 21.00’deki konserine biletler Biletix’te 40-110 lira. www.biletix.com.

R&B SEVENLERE

Turkey Tour Discorium’da

Hip hop’çular bu akşam Discorium’da toplanıyor. DJ Blackcat’in evsahipliğinde Arap aleminin gözdesi DJ Feedo çalacak. Arap ezgileriyle harmanlı, farklı bir gece olacak. Giriş 35 lira. (535) 681 47 41.

ELEKTRONİK SEVENLERE

Digital Love Aziza’da


Partinin DJ’leri Defect, Darkwing ve Neu. Dark elektro hayranları ve dans sevenler de tabii ki onlarla beraber Studio Live-Aziza’da. Digital Love partisine girişler 10 lira. (212) 244 77 12.

AJDA SEVENLERE

Sütun bacaklar Arena’da


Ajda Pekkan son albümü Aynen Öyle’den şarkıları, şahane koreografisi ve seyire doyum olmaz bacaklarıyla Turkcell Kuruçeşme Arena’da. Konsere biletler Biletix’te 71-96 lira. (216) 556 98 00.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!