İşte Fener'le stat farkımız 210 milyon $

Güncelleme Tarihi:

İşte Fenerle stat farkımız 210 milyon $
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2010 00:00

Fenerbahçe son yedi senedir 50 bin kişiye oynuyor. Biz 24 bin kişiye oynuyoruz. Aradaki fark yıllık 30 milyon dolar. Yeni statla birlikte fark azalacak ve denk bir yarış yapacağız.

Haberin Devamı

ADNAN Polat, Radyospor’a konuk oldu. Başkan, Türk Telekom Arena’dan, taraftarların oyuncuları protestosuna; başkanlık seçiminden, transfer politikasına kadar her konuda önemli açıklamalar yaptı.
Final four oynadı
Başkan, ezeli rekabetteki olayları değerlendirirken şunları söyledi:
“Kız takımı üç sene evvel ikinci ligdeydi geçen yıl Avrupa Şampiyonu oldu. Voleybol kız takımı üç sene evvel ikinci ligdeydi bu sene Avrupa’da final four oynadı. Bizi Fenerbahçe’yle kıyasladığınız zaman son yedi senedir 50 bin kişiye oynuyor. Biz 24 bin kişiye oynuyoruz. Aradaki fark yıllık 30 milyon dolar. Yedi yılda 210 milyon dolar ediyor. Yeni statla birlikte fark azalacak ve denk bir yarış yapacağız.”
Beş sene sonra
G.Saray’da finansal problemlerin tamamen çözülmediğini vurgulayan Polat, “2011’in sonunda tüm sorunlar biter. Beş senelik süreç sonrasında birikim oluşmaya başlar. Futbol AŞ’yle Spor AŞ’nin birleşmesi için gerekli kredi sadece Galatasaray’ın teminatlarına verildi. 70 milyon kredi için Türk Telekom Arena ve Riva’nın 2. derecesini teminat verdik” dedi.
İstediğimizi  alamadık
“Kendinizi hiç sorguladınız mı?” şeklindeki soruya ise Polat şu cevabı verdi: “Mali, idari ve tesis konusunda düşündüklerimizi yaptık. Ama istediğimiz sonuçları alamadık. Galatasaray bu sene de şampiyonluğunu ilan etmesi gerekirdi. Sakatlıklar nedeniyle bunu başaramadık.”
Soyunma odasına girmedim
Rijkaard’ı uyarıp uyarmadığı şeklindeki soruyu ise Polat, “Son dört beş maçta aldığınız sonuçlara baktığınızda olmayacak şeylere tanık olduk. İnanılmaz goller yedik. Fenerbahçe maçında, rakibimiz pozisyon bulamadan galip geldi. Biz de bunlarla ilgili Rijkaard’la oturup konuşuyoruz. Bu sezon soyunma odasına girmedim” dedi.
Dikte etmiyoruz
Takımın kampa girmesini de değerlendiren Adnan Polat, “Son haftalardaki yaşananların üzerine Rijkaar’da görüştük ve o da sisteminden vazgeçti. Bu sistemden ve prensiplerden vazgeçildi şeklinde algılanmamalı. O’na bir şey dikte etmiyoruz” diye konuştu. 
Arda da bir insan
Arda’ya yapılan tepki için Polat şöyle devam etti: “Arda’yı kaptan yaptığımız için doğru bir karar verdiğimize inanıyorum. Çok büyük bir kaptan oldu ki devamlı Arda yazılıp, konuşuluyor. Arda’ya ciddi haksızlıklar yapılıyor. Arda da hata yapıyor, ancak o da bir insan ve daha 23 yaşında.”
Bir Türk gelebilir
Teknik direktör konusunun gündemlerinde olmadığını söyleyen Adnan Polat, “Rijkaard’la iki senelik sözleşmemiz var. Yanına yerli bir teknik adam gelmesi konusunu konuşmadık. Belki böyle bir şey olabilir” dedi.

Haberin Devamı

DÖRT NALA ZAFERE

Haberin Devamı

GALATASARAY 2 yıl önce kaybetmek üzere olduğu binicilik tesislerini yönetici Cemal Özgörkey’in büyük katkısıyla modern bir tesis haline getirdi. 75 ahırlık modern tesisin açılışın Özgörkey ile başkan Adnan Polat yaptı. Polat, “Özgörkey ailesine teşekkür ederim. Biz de dört nala şampiyonluğa uçarak koşacağız. Umarım F.Bahçe-Beşiktaş derbisi G.Saray’a yarayacak skorla tamamlanır. Manisa’da fobimizi yenmek istiyoruz” dedi.

Aydınlar’ı örnek gösterdi

“RAKİPLERİMİZ 20 milyon doların üzerinde rakamlarla bu işi götürüyorlar. Bizim basketbol ve voleybol takımlarımızın toplam maliyeti 10 milyon dolar. Rakibimizde işadamlarının verdiği desteği G.Saraylı işadamlarının G.Saray’a verdiğini söyleyemeyiz. Biz kendi imkanlarımızla takımlarımızı ayakta tutmaya çalışıyoruz.” 20.45 olayının tarihte kaldığını da kaydeden Adnan Polat, “O herhalde G.Saray tarihinin en acılı ve en keyifli şampiyonluğuydu. Bu sene ne olacağını bilemiyorum ama bu sene de iyi şeyler olabilir. G.Saray taraftarının bu yarışta bizi yalnız bırakmamalarını istiyorum. Mutlu son onlarla olur” dedi.

Haberin Devamı

25 zengin insan

25 tane futbolcumuz var. Çocukları olan aileler bilirler, onlar iki tane çocuklarıyla başa çıkamıyorlar. Burada zengin ve tanınan 25 genç var. Onları da kontrol altına almak kolay değil. Bazı olaylar dışında oyuncularımdan memnunum.

Hayal kırıklığı

Son haftalarda alınan bu neticeler, herkeste büyük hayal kırıklığı yarattı. Taraftar patlamaya hazır bomba gibiydi. Esasen protesto sadece futbolculara değil hepimizeydi. Memnuniyetsizliğini bildirdi. Mesajımızı aldık. Daha dikkatli olmamız gerektiğini düşünüyorum.

Ali Turan bizim

Ali Turan artık Galatasaraylı ve bu haftanın ardından Florya’da antrenmanlara çıkacak. Transfer için önümüzdeki günler oturup konuşacağız. Haldun yine muhtemelen yola düşecek

Haberin Devamı

Bağıran kazanıyor

Federasyona ve MHK’yla ilişkiler zaman zaman geriliyor. Bağıran kazanıyor. Sezonun tamamına değil son 5 maça bakın, bütün çalışmaları yapıyoruz. Kimin lehine, kimin aleyhine ne kadar hatalar yapılmış bunları tespit ettiriyoruz. Bizim aleyhimize yapılan yanlışlar çok fazla. Arada dağlar kadar fark var. 

Avrupa’da stadından en çok para kazanan kulüpler

KULÜP-KAPASİTE-YILLIK GELİR
  
M.United-75.957-127.7
Arsenal-60.355-117.5
Barcelona-98.772-112
Real Madrid-80.354 -101.4
Chelsea-41.841-87.4
B.Münih-69.901-60.6
Hamburg-57.274-55.5
Liverpool-45.362-49.9
Tottenham-36.310-46.3
Newcastle-52.387-34.1

Not: Rakamlar Deloitte’ın yayımladığı 2008-09 sezonu verilerine göre çıkarılmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!