GE’den yenilenebilir enerjide ilk hibrit proje

Güncelleme Tarihi:

GE’den yenilenebilir enerjide ilk hibrit proje
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 18:02

GE Yenilenebilir Enerji, ilk ticari güneş-rüzgar hibrit projesinin ekipman tedarikini gerçekleştiriyor.

Haberin Devamı

GE Yenilenebilir Enerji, sektördeki ilk ticari entegre güneş-rüzgar hibrit enerji üretimi projesinin ekipmanlarını tedarik edeceğini duyurdu. Juhl Energy tarafından geliştirilen ve ABD’nin Minnesota eyaletinde bulunan Red Lake Falls şehrinde yer alan 4.6 MW'lık proje, GE’nin mevcut çalışmalarından sağlanan 1MW'lık güneş enerjisi dönüştürme ekipmanlarıyla desteklenen ve GE Yenilenebilir Enerji’nin Rüzgar iş kolunda bulunan iki adet GE 2.3-116 rüzgar türbininden yararlanacak. Ağustos 2017’de projenin ticari faaliyete başlaması bekleniyor.

Proje, GE Küresel Araştırma Merkezi tarafından geliştirilen GE’nin Rüzgarla Entegre Güneş Enerjisi (WiSE) teknoloji platformunu kullanacak. Proje kapsamında, kapasiteyi yüzde 3-4 ve yıllık enerji üretimini yüzde 10 oranında artırma hedefiyle güneş panelleri rüzgar türbininin dönüştürücüsüne doğrudan entegre edilecek. Bu şekilde rüzgar ve güneş enerjisi santralde eşit bir dengeye sahip olacak.

Hibrit tasarım, projeye en çok ihtiyaç duyulduğunda enerji üretme olanağı veriyor. Temel olarak, yaz aylarında en yüksek enerjiyi güneş, kış aylarında ise rüzgar sağlıyor.

Güneş-rüzgar hibrit projeleri 1,47 milyar dolara ulaşacak

GE Yenilenebilir Enerji Rüzgar İş Kolu Başkanı ve CEO’su Pete McCabe konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Bu proje, rüzgar ve güneşin birbirini tamamlayıcı özelliklerinden yararlanarak, GE’nin müşterilerine yenilenebilir enerjiyi daha da verimli bir şekilde sunmasını sağlayacak teknolojik yeniliklere nasıl yön verdiğini gösteriyor.”

Juhl Energy CEO’su Dan Juhl ise “Enerji uzmanlarının büyük çoğunluğu, üretimin farklı kaynaklar arasında dağıtılmasının önümüzdeki yıllarda ABD’nin elektrik piyasasındaki yenilenebilir enerji uygulamalarında önemli bir rol oynayacağı konusunda hemfikir. Juhl Energy’nin paket tasarımı, GE’nin hibrit teknolojisi ile birlikte şebekelere düşük maliyetli temiz ve yenilenebilir enerji sağlayabilir, buna ek olarak sistemin güvenilirliğini artırabilir” dedi.

Global Market Insights Inc.’e göre 2024 yılında Güneş-Rüzgar Hibrit projelere yönelik küresel piyasa 1,47 milyar dolara ulaşacak. ABD’deki güneş-rüzgar hibrit piyasası değerinin 2015 yılında 195 milyon dolardan 2024 yılında 300 milyon dolara ulaşması bekleniyor.

GE Yenilenebilir Enerji, 35’ten fazla ülkede 30 binin üzerinde GE rüzgar türbini ile 57 bin MW’ın üzerinde rüzgar enerji kapasitesinin kurulumunu gerçekleştirdi. Bu yeni sözleşme, GE’nin rüzgar ve güneş enerjilerinin dönemsel yapısının dengelenmesine yardımcı olacak kapsamlı teknoloji çözümleri sağlama kapasitesini ortaya koyuyor.

GE Blog içerikleri için http://geturkiyeblog.com adresini ziyaret edebilirsiniz.


Sponsorlu İçerik

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!