GE Dijital, kapsamlı Varlık Performans Yönetimi Yazılımını Endüstriye Sunuyor

Güncelleme Tarihi:

GE Dijital, kapsamlı Varlık Performans Yönetimi Yazılımını Endüstriye Sunuyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 16:05

2017 Hannover Fuarı’nda tanıtılan yeni paket, Predix platformunun gücünü Meridium'un dünya standartlarındaki Varlık Performans Yazılımı ile birleştiriyor

Haberin Devamı

GE Dijital, kapsamlı Varlık Performans Yönetimi çözümünün en yeni sürümünü tanıttı. Bu ürün, GE Dijital'in Varlık Performans Yönetimi portföyünü Eylül 2016'da GE tarafından satın alınan Meridium'un dünya standartlarındaki çözümü ile birleştiriyor. Bu kapsamlı çözüm, yoğun bir varlık hacmine sahip işletmelere, varlıkların durumu ile ilgili olarak her zaman ve her yerde izleme imkanı sağlıyor. Aynı zamanda plansız arızalardan kaçınmak için bu işletmeleri analitiğin gücü ile destekliyor. GE, Predix platformu üzerinde çalışan bu çözümünü Almanya'da düzenlenen 2017 Hannover Fuarında sundu.

Yoğun bir varlık hacmine sahip şirketler, varlıkların arızalanmasını öngörerek ve önleyerek sürdürülebilir maliyeti en aza indirmeye ve bu yolla işletme riskini azaltmaya ve güvenilirliği artırmaya çalışıyor. Ayrıca işletmelerin sürekli kapsamı genişleyen düzenleyici gerekliliklere uyum göstermesi, çalışanların sağlık ve güvenliğini koruması ve daha verimli olabilmeleri için çalışanlara araçlar sağlaması gerekiyor.

Endüstri genelindeki en kapsamlı çözüm olma özelliğini taşıyan GE Dijital'in yeni paketi tüm bu zorlukları ortadan kaldırmaya yardım ediyor. Paket, risk değerlendirmesinden varlık stratejisine kadar tüm hizmetlerini koşul tabanlı bakım, öngörülebilir bakım, güvenilirlik odaklı bakım, temel neden analizi, denetim ve uygunluk yönetimi yoluyla sağlıyor. Paket, güvenilirlik ve bulunurluğu maksimuma çıkaran, riski ve maliyeti en aza indiren ve ekipman sorunlarını daha meydana gelmeden önce öngörerek plansız arıza süresini çarpıcı ölçüde kısaltan varlık stratejilerinin geliştirilmesini kolaylaştırıyor.

GE Dijital'in Varlık Performans Yönetimi Yazılım Grubu Genel Müdürü Eddie Amos şu açıklamada bulunuyor: "Bu yazılım, uzun vadeli sahip olma maliyetini azaltma, işçi ve işyeri güvenliğini sağlama ve operasyonlardaki kesintileri en aza indirme amacıyla ekipman sağlığı ve bakım optimizasyonu konusunda görünürlük sağlıyor. GE'nin Varlık Performans Yönetimi çözümleri, şirketlerin operasyon riskini ve maliyetini azaltırken varlık güvenilirliği ve bulunurluğunu artırmasına yardım ediyor. Kendi varlık yetkinliklerimizi müşterilerimizin tesislerinde bulunan ekipmanlarımız üzerinde test ettik. GE bir orijinal ekipman üreticisi (OEM) olduğu için, 1 trilyon dolardan fazla değere sahip varlıkları izliyoruz. Gerçek endüstriyel ekipmanı izlemek için neler gerektiğini çok iyi biliyoruz ve hem bizim hem de endüstri için faydalı olacak çözümlere yatırım yapmaya devam edeceğiz."

Müşteriler, şimdiden olumlu sonuçlar almaya başladı
Sonuçlar müşteri türüne göre değişkenlik göstermekle birlikte GE'nin Varlık Performans Yönetimi çözümleri, ekipman operatörlerinin güvenilirlik ve bulunurluğu artırmak, maliyetleri en aza indirmek, operasyonel riskleri azaltmak ve gereksiz ve plansız bakım harcamalarını kısmak üzere varlık performansını optimize etmesine yardım ediyor. Ayrıca Orijinal Ekipman Üreticileri, izleme ve bakım yetkinliklerini kendi son müşterilerine sunarak, varlıkların yaşam boyu maliyetini azaltma ve varlık servisinden elde edilen kâr akışını artırma yetkinliğine sahip oluyor. Bu yetkinlik, OEM'lerin servis gelirlerini artırmasına ve Ar-Ge, garanti ve servis dahil olmak üzere varlıkların yaşam boyu maliyetlerini azaltmasına yardımcı oluyor. GE müşterileri, APM çözümünü kullanarak şimdiden olumlu sonuçlar elde etmeye başladı.,

Bu sonuçlar, GE'nin kontrol-bulut kapsama alanı ile uzaktan izleme ve tanılama yetkinliğinden kaynaklanıyor. Bu yazılım modelleri, bir ekipmanın ya da sürecin maliyeti ve riski daha verimli şekilde yönetebilmek için nasıl davranacağını öngörmek üzere gerçek dünya koşullarını analiz ve simüle ediyor. Kısa süre önce satın alınan ServiceMax sayesinde ileride yapılacak entegrasyonlar, endüstriyel müşterilerin Varlık Performans Yönetimi çözümlerinden elde edilen bilgilere göre aksiyon alabilmesine ve hizmetleri uygun şekilde kullanabilmesine yardımcı olacak.

Haberin Devamı

GE Dijital'in Varlık Performans Yönetimi paketi aşağıdaki çözümlerden oluşuyor:

Haberin Devamı

Makine ve Ekipman Sağlığı: Gerçek zamanlıya yakın ekipman sağlığı ve durumu. Analitik/Kurallar motoru, yapılandırılabilir paneller ve potansiyel sorunların istisna tabanlı bildirimleri.

Güvenilirlik Yönetimi:  Ekipman sorunlarını dijital ikizler yoluyla kestirimci izleme.  Çalışan verimliliğini geliştirmeyi amaçlayan işbirliği ve bilgi yönetimi araçları.

Uyum ve Bütünlük Yönetimi: Değişen risk durumlarını izleme yoluyla varlık bütünlüğü ve uyumunu sağlama.

Varlık Stratejisi Optimizasyonu: Bulunurluk, güvenilirlik, risk ve maliyetler açılarından varlık stratejilerini optimize etmeye yardım eden araçlar ve teknikler.

GE Blog içerikleri için http://geturkiyeblog.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sponsorlu İçerik

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!