Gaziantep'te moraller yüksek

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte moraller yüksek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2011 11:53

Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl, kupada Galatasaray'ı rahatlıkla geçeceklerine inandığını belirterek, “Gaziantepspor'un tarihinde Türkiye Kupası yok, onu getirmek istiyoruz. Futbolcular da bu konuda aynı bilinçteler. Galatasaray olmuş başkası olmuş hiç önemli değil. Galatasaray'ı geçeceğimize inanıyorum” dedi.

Kızıl, yaptığı açıklamada, son haftalarda alınan başarılı sonuçlarla fikstürde ilk 5 içinde yer aldıklarını, yukarıdaki takımların hedefinin neyse Gaziantepspor'un o hedefte olduğunu belirtti.

Eskişehirspor maçını da kazanmalarının önemli olduğunu ifade eden Kızıl, şöyle konuştu:

Galatasaray maçı öncesinde böyle zor bir maçı kazanmamız önemliydi. Şehir ve camia adına bu galibiyet gerçekten herkesi çok mutlu etti. Yolumuza devam etmemiz için bu maçı almamız gerekiyordu. Takımımı bu camiayı mutlu ettikleri için tebrik ediyorum. Centilmence oynanan maçtan sonra gülen taraf olduğumuz için mutluyuz.”

Başarıların tesadüf olamayacağına da işaret eden Başkan Kızıl, “Takımın bu durumu kendiliğinde olan bir şey değil. Çok kaliteli bir takım kurduk. Sıradan bir takım değiliz. Transferlerimizi bilerek yaptık. Hepsi birbirinden kaliteli oyuncu topluluğuna sahibiz. 3 büyükler ne düşünüyor neler yapmak istiyorsa biz de onlar gibi ama sessiz ve derinden yaptık. Biz büyük paralarla kaliteli transferler yaptık. Doğrusunu yapmaya çalıştık. Para olur ama iyisini yapmanız önemlidir. Biz bunu başardık. Biz bunu yaparak çok kaliteli bir kadro oluşturduk ve bu kadronun bizi daha iyi yerlere götüreceğine inanıyorum” diye konuştu.

Takımın genç olduğunu ve ilerleyen zamanda daha iyi bir takım olacaklarını da anlatan Başkan Kızıl, “Taşlar artık yerine oturmaya başladı. Çünkü futbolcuların hepsi genç ve yeni. Uyum konusunda Allah'a çok şükür bir sorun yok. Gittikçe güç ve kondisyonları artacak. Gaziantepspor'un daha iyi yerlere geleceğini söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.

TARAFTARLARIMIZ BİZİ YALNIZ BIRAKMASIN

Eskişehirspor maçına taraftarların ilgi gösterdiğini ancak taraftarın gelmesinin yeterli olmadığını belirten Kızıl, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Takımın çıkışıyla beraber ekstra taraftar topluluğu vardı. Ancak gelip sinema seyreder gibi film bitince evine giden bir taraftar grubu var. Bunu maraton grubuna söylüyorum. Dilerim bundan sonraki maçlarda taraftarlarımız, camiamız takımlarını yalnız bırakmazlar. Bakın bütün Türkiye Gaziantepspor'dan bahsediyor. Bunlar büyük emeklerle oluşuyor. Bundan sonra bizi umarım yalnız bırakmazlar. Taraftarlarımız gelsinler ve 90 dakika taraftarlarını desteklesinler.”

UEFA Avrupa Ligi için diğer takımlar gibi kendilerinin de şansının olduğunu anlatan Başkan Kızıl, “Şu anda UEFA şansımız yok diyemeyiz. Kimse buna yok diyemez. Şu anda kimin ne kadar şansı varsa bizim de var. Bizden üstteki takımların beklentisi neyse bizim takımın da o hedefte beklentileri var” ifadelerini kullandı.

HİÇBİR MENAJERLE ÇALIŞMIYORUZ

Yaklaşık 11 yıldır Gaziantepspor Kulübü'nde bulunduğunu, 6 yıldır da kulüp başkanlığı görevini sürdürdüğünü anlatan Kızıl, “Transferler imkanlarla oluyor. Bizim transfer politikamızda menajerle çalışma yok. Futbolcuların işinden anlayan biri ile kardeşim futbolcu arıyor. Gaziantep'te yaşanmamış mutluluğu yaşatmak için ailecek çalışıyoruz. Birebir biz transferleri yapıyoruz. Kardeşim ve yanında profesyonel bir kişi ile futbolcu bulurlar bana getirirler ben de onaylarım” dedi.

Devre arasında kadrolarına kattıkları Cenk Tosun'un A milli takımı tercih etmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Kızıl, “Cenk'i biz 1,5 yıldır izliyoruz. Yalnız transferin son zamanlarında Galatasaray ile ismi çıktı. Sanki Galatasaray bulmuş. Bizi çok üzdü. Yorumcular da bizi üzdü. Sanki Galatasaray bulmuş da biz gidip almışız. Cenk'i bulan ve getiren biziz. Zaten o da bizi tercih etti” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!