Formula-G Güneş Arabaları Yarışması'nı İTÜ kazandı

Güncelleme Tarihi:

Formula-G Güneş Arabaları Yarışmasını İTÜ kazandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2006 19:15

TÜBİTAK tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları Yarışması"nın finali, İstanbul Park'ta yapıldı. İstanbul Teknik Üniversitesinden (İTÜ) 'Arıba 1' adlı takım birinci oldu.

Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonunun (FIA) pist yarışları için tasarlanmış güneş arabaları kurallarının geçerli olduğu yarışmanın finaline, 18 takım katıldı.

İki saat süren ve 30 turda tamamlanan yarış sonrasında yasal itiraz süresi beklendi. 6 kişiden oluşan kurul, bazı ekiplerin itirazlarını değerlendirdikten sonra dereceye girenleri açıkladı.

Yarışmada, İstanbul Teknik Üniversitesinden (İTÜ) “Arıba 1” adlı takım birinci, aynı üniversiteden “Arıba 2” adlı takım ikinci ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) takımı üçüncü oldu.

İlk 3 dereceyi alan takımların sürücüleri Orhan Kösebay, Didem Sofuoğlu ve Nilay Unutulmaz'a kupa, ekiplerin diğer elemanlarına da madalya verildi.

Yarışmadan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Anlağan, TÜBİTAK'ın organize ettiği bu yarışmanın iki amacı bulunduğunu belirterek, bunlardan birinin, bilim ve teknolojinin halkla bütünleşmesi, halkta farkındalık yaratılması, diğerinin de gençleri teknolojinin her alanında çalışmaya teşvik etmek olduğunu söyledi.

Anlağan, “Benim tahminim odur ki bu tür yarışmalar, patent konusu olacak yeni buluşların ortaya çıkmasını sağlayabilir. Bu da ileride sanayiye, ekonomiye etki yapar” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!