Finali Cüneyt Çakır yönetmeliydi

Güncelleme Tarihi:

Finali Cüneyt Çakır yönetmeliydi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2014 00:28

La Gazzetta dello Sport, Çakır için ‘Turnuvanın en iyi hakemlerin biri’ ifadesini kullanırken SKY Sport ise “Sıkıcı maçı yönetimi izlenilebilir hale getirdi” dedi.

Haberin Devamı

DÜNYA Kupası’nda yarı finalde Hollanda-Arjantin mücadelesinde düdük çalan Cüneyt Çakır’a İtalyanlardan büyük övgü. Çizme basını, Türk hakem için “Finali o yönetmeliydi” yorumunda bulundu. La Gazzetta dello Sport gazetesi, Çakır için “Turnuvanın en iyi hakemlerinden. Futbolculara karşı otoriter, kendine güveniyor. Çok az hata yaptı” diye yazdı.

İNGİLİZLERDEN DE İYİ NOT

MAÇI canlı yayınlayan SKY SPORT TV de Çakır’ın çok sıkıcı geçen bir maça az düdük çalarak, iyi yöneterek seyredilebilir hale gelmesine katkıda bulunduğunu seyircilere yansıttı. Öte yandan İngiliz Daily Mail gazetesi Cüneyt Çakır’a 10 üzerinden 6.5 yıldızla iyi not verdi. Türk hakemin sağduyusunu kullanan bir hakemlik yaptığına dikkat çekildi.

HER DÜDÜĞÜ BiR DERSTi

DÜNYA Kupası’nda 40 yıl sonra Türk hakemlerini temsil eden Cüneyt Çakır’ın Hollanda-Arjantin yarı finalinde gösterdiği performans Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp’ten tam not aldı. Alp “Cüneyt’in hatasız yönettiği maçı bırakın, her düdüğü ders niteliğindeydi” ifadelerini kullandı.

HOLLANDA OYUNUNU BOZDU

Haberin Devamı

ARJANTİN- Hollanda maçının penaltılarında ilginç bir an yaşandı. Cüneyt Çakır, Portakalların Kosta Rika maçında uyguladığı taktiğ, yinelemesine izin vermedi. Kosta Rika maçında kaleci Tim Krul, söylediği sözlerle rakip oyuncuların konsantrasyonu bozmuş, ve iki vuruşu çıkartmıştı. Arjantin’e karşı kaleci Jasper Cillessen de uygulamak istedi ancak Çakır, başarılı file bekçisine kalesine geçmesini söyleyip büyük takdir topladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!