Fenerbahçe'nin yeni başkanı 45 gün içinde belli olacak

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçenin yeni başkanı 45 gün içinde belli olacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2014 18:46

Yargıtay'ın şike davası hakkında verdiği kararlar sonrasında Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Kulübü başkanlığı da düşmüş oldu. Kulüp tüzüğü gereğince Fenerbahçe 45 gün içerisinde yeni başkanını seçmek zorunda. O süreye kadar tüm yetki başkanvekili Abdullah Kiğılı da olacak.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay ise karar ellerine geçtikten sonra Yıldırım'ın üyeliğinin düşeceğini ve 1 ay içerisinde yeni başkan seçileceğini belirtti. Günay, "Hüküm tebliğ ediltikten sonra başkanın üyeliği düşecek. Kanun maddeleri uygulanır. Bir ay içinde yeniden başkan seçilir" dedi.

İŞTE YARGITAYIN ONAMA KARARI



"MAHKEMEDEN 3 KİŞİLİK GÖREVLENDİRME TALEP EDECEĞİZ"
Aziz Yıldırım ile yönetim kurulu üyeleri İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu'nun "kulüp üyeliklerinin tespiti" için açtığı davayla gündeme gelen, eski yönetici Recep Özcan ise yaptığı açıklamada "Mahkemeden Fenerbahçe Kulübü Genel Kurulu'nu toplamak ve yeni başkanı seçmek üzere 3 kişilik bir görevlendirme talebinde bulunacağız" dedi.

Yargıtay'ın şike davasıyla ilgili Aziz Yıldırım'a verilen cezaları onama kararının ardından açıklama yapan Özcan, 2-3 Kasım 2013'te gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulun, mahkeme kararına aykırı olarak gerçekleştirilen bir kongre olduğunu savunarak, "Bu kongrenin iptali için açmış olduğum dava devam etmektedir. Bu davada mahkemeden Fenerbahçe Kulübü Genel Kurulu'nu toplamak ve yeni başkanı seçmek üzere 3 kişilik bir görevlendirme talebinde yeniden bulunacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Gelinen noktayı "Sözün bittiği yerdeyiz" ifadesiyle değerlendiren Özcan, şu ifadeleri kullandı: "CAS (Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi) kararını İsviçre'de bir dernek kararı diye yorumlayan hukukçulara yargıtayın bugünkü kararı kapak olmuştur. Bu karar sonucunda Fenerbahçemiz tarihinde görülmemiş bir felaketle karşılaşmak üzeredir. İkinci yarı başlamadan UEFA İcra Kurulu, Fenerbahçe'nin bir alt lige düşürülmesine karar verebilir. Puan silme cezasından geçtik, ki bu söz konusuydu, şimdi böyle kötü bir gerçekle karşı karşıyayız. Fenerbahçe Kulübü Başkanı'nın böyle bir suça karışmış olmasından dolayı çok üzgünüm."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!