Fenerbahçe'de 4.Yıldırım dönemi

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçede 4.Yıldırım dönemi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2001 00:00


Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı’na Aziz Yıldırım yeniden getirildi.
Haberin Devamı

Sarı-lacivertli kulübün Acıbadem İSTEK Vakfı Kongre Salonu’nda 2 gün süren olağanüstü kongresine tek başkan adayı olarak giren Aziz Yıldırım, bugün yapılan oylama sonunda geçerli 1067 geçerli oyun tamamını alarak, 4. kez kulüp başkanlığına seçildi.

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü başkanlığına ilk kez 14-15 Şubat 1998’de yapılan olağan genel kurulda seçildi. Vefa Küçük ve Ömer Çavuşoğlu ile yarışan Aziz Yıldırım, Vefa Küçük’ün 1 oy önünde, 1469 oyla ilk kez başkanlığa getirildi. Ancak yönetim kurulu üyeleri, Vefa Küçük’ün listesinden oluştu. Sarı-lacivertli kulübün tüzüğüne göre, başkan ve yönetim kurulu ayrı ayrı seçiliyor.

Bu ilginç durum nedeniyle sarı-lacivertli kulüp 13-14 Haziran 1998’de olağanüstü genel kurula gitti. Yapılan kongre sonrası Aziz Yıldırım 655 oy alarak, 4 ay sonra, bu kez kendi ekibiyle birlikte yönetime geldi.

Fenerbahçe Kulübü’nün 19-20 Şubat 2000’de yaptığı olağan genel kurulda Aziz Yıldırım ile Vefa Küçük, bir kez daha kulüp başkanlığı için aday oldular. Küçük’ü daha önce sadece 1 oyla geridi bırakarak başkan olan Yıldırım, bu kez 1980 oy olan Vefa Küçük’ü, 2657 oyla geride bıraktı ve 3. kez başkanlık koltuğuna oturdu.

Yıldırım son olarak da bugün tek listeyle girdiği olağanüstü genel kurulda geçerli 1067 oyun tamamını alarak, 4. kez bu göreve getirildi.

1952 Diyarbakır doğumlu Aziz Yıldırım, evli ve 2 çocuk babası. İTÜ İnşaat Fakültesi mezunu, müteahhit olan Yıldırım, daha önce Metin Aşık’ın kulüp başkanlığı döneminde futbol şube sorumluluğu görevinde bulunmuştu.

"NE MUTLU FENERBAHÇELİ OLANA"

Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı’na 4. kez seçilen Aziz Yıldırım, kendisine oy veren bütün üyelere teşekkür ederek, "Ne mutlu Fenerbahçeli olana" dedi.

Aziz Yıldırım, Acıbadem İSTEK Vakfı Kongre Salonu’nda yapılan olağanüstü kongrede, başkanlığa yeniden seçildiğinin resmen ilan edilmesinin ardından yaptığı teşekkür konuşmasında, "göreve en iyi şekilde devam edeceklerini" söyledi.

Yıldırım, "Bütün üyelere teşekkür ediyorum. Görevi bırakmamız gerektiğinde de bırakırız. En iyi şekilde hizmet etmeye çalışacağız" diye konuştu.

"HEDEFİMİZ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU"

Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı’na 4. kez seçilen Aziz Yıldırım, "En büyük hedefimiz, gelecek yıllarda Avrupa şampiyonluğudur. Bunun için uzun yıllar bekleyemeyiz. Benim şahsi kanaatim, 3 yıl içinde olmamız gerekir" dedi.

Acıbadem İSTEK Vakfı Kongre Salonu’nda gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda basın toplantısı düzenleyen Aziz Yıldırım, 4. kez aday olduğu seçimi bir kez daha kazandığını belirterek, "31 Mayıs’da başkanlık görevini bıraktığımı açıklamamın ardından tekrar aday oldum. Başkanlığa seçildim. Yönetim kurulunda genç insanlar olduğu gibi, bir de bayan arkadaş var. Bu yönetim kurulunda yer alan kişilerden birkaçı, başkan olabilecek insanlar. Bu bakımdan da yönetim kuruluyla gurur duyuyorum" diye konuştu.

TAM DESTEK İSTEĞİ

Yıldırım, yönetim kurulunda yer alan isimlerin bireysel olarak başarılı ya da başarısız olacaklarını vurgulayarak, "Camia da bize destek versin" dedi. Yıldırım, şöyle konuştu:

"Özellikle mali konularda destek bekliyoruz. Gelecek yıldaki kongreye kadar elimizden geleni yapacağız. Mart ayındaki kongrede de oturup değerlendirmemizi yapacağız. O günkü şartlara göre değerlendirme yapıp, göreve devam edip etmeyeceğimize karar vereceğiz."

"EKİP ÇALIŞMASI YAPACAĞIZ"

Başkan Yıldırım, yeni dönemde daha fazla ekip çalışması yapacaklarını kaydetti.

Geçmiş dönemlerde kısıtlı bir ekip çalışması içinde olduklarını ifade eden Aziz Yıldırım, "Yönetim kurulunda yer alan arkadaşlar, üzerimdeki yükün bir kısmını alacaklarını söylediler. Bundan sonra daha fazla ekip çalışması yapacağız" şeklinde konuştu.

"HEDEF ŞAMPİYONLUK"

Aziz Yıldırım, yeni sezonda daha rahat maç izleyeceklerini vurgulayarak, "Hedefimiz her kulvarda şampiyon olmak" dedi.

Teknik heyet ve futbolculara güvenlerinin tam olduğunu vurgulayan Yıldırım, ilk aşamadaki hedeflerini Türkiye Ligi’nde 5 yıl şampiyon olmak olarak belirlediklerini söyledi. Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hedeflerimizin içinde Avrupa’da şampiyon olmak da var. Ancak hedeflerimizi belirli aşamalarda gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. En büyük hedefimiz de gelecek yıllarda Avrupa şampiyonluğuna ulaşmak. Bana göre, 3 yıl içinde bu hedefe ulaşmamız gerekir. Kadroyu da bu şekilde hazırlayacağız."

TRANSFER KONUSU

Transfer konusuna da değinen Aziz Yıldırım, teknik direktör Mustafa Denizli’nin belirlediği isimleri kadrolarına dahil ettiklerini, almayı düşündükleri Hakan Bayraktar’ın da yarın İstanbul’a gelmesini beklediklerini söyledi.

Hakan Bayraktar ile yapacakları görüşmenin ardından Denizli ile de fikir alışverişinde bulunacaklarını vurgulayan Yıldırım, "Bu görüşmeden sonra bu konudaki kararımızı vereceğiz. Samsunsporlu Ali Akdeniz konusunda Celil ile takas söz konusu olursa, değerlendiririz. Oktay’la ilgili bir değerlendirmemiz yok. Geremi için de bir girişimimiz olmadı, ama gerekirse yaparız. 6 yabancı ile yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Transfer yasasında yanlış anlamalar olduğunu da dile getiren Yıldırım, şunları söyledi:

"Şu an kulüplerin yaptığı transferler eski kurallara göre. 5 Temmuz’da FİFA’nın kendi arasında bir toplantısı var. Bu toplantıdan sonra kulüpler, 15 Temmuz’dan itibaren yeni yasaya göre transfer yapabilecek. Öyle düşünüldüğü gibi ’hile’ yada ’hülle’ gibi bir yöntem yok. Bir futbolcu, yurtdışına gidip gelebilir. Futbol Federasyonu da FİFA kuralları ne diyorsa onları uygulasın. Karışıklık çıkması istenmiyorsa, bu şekilde hareket edilmeli."

Milan Rapaiç’in takımdan ayrılmak istediği yönündeki haberlere de değinen Aziz Yıldırım, bu futbolcunun, Türkiye’de özel hayatına gösterilen ilgiden rahatsız olduğunu belirterek, kendisiyle görüştüklerini ve bu problemi de halletiklerini ifade etti.

"AMATÖR ŞUBELERDE ALTYAPIYA ÖNEM VERECEĞİZ"

Başkan Aziz Yıldırım, yeni dönemde amatör şubelerde altyapıya önem vereceklerini açıkladı.

Fenerbahçe adını dünyaya duyurmak için geçmiş dönemlerde atletizm takımına yabancı oyuncu transfer ettiklerini hatırlatan Yıldırım, "Yeni dönemde atletizm şubesine yabancı sporcu transfer etmeyeceğiz. Basketbol ve voleybol gibi şubelerde de altyapıya önem verip, buradan çıkacak sporcularımızla başarı yakalamaya çalışağız. Bu branşlarda büyük transferler yapmayacağız. Boks sporu için Dereağzı’nda salon yaptırıyoruz. Atletizm şubesi için de aynı tesislerde altyapıyı hazırlıyoruz" diye konuştu.

YÖNETİM KURULU FİRESİZ SEÇİLDİ

Öte yandan, Aziz Yıldırım’ın listesinde yer alan isimlerin tamamı, yönetim kurulu üyeliklerine seçildi.

Yıldırım ile Mart 2002’de yapılacak olağan genel kurula kadar görev yapacak yönetim kurulu üyeleri ve aldıkları oylar şöyle:

Asil üyeler: Uğur Dündar (1065), Vedat Olcay (1066), Atilla Kıyat (1067), Hamdi Akın (1067), Nihat Özdemir (1067), Osman Yalçın (1067), Murat Özaydınlı (1065), Mahmut Uslu (1067), Zeynep Sabancı (1066), Ali Raif Dinçkök (1067), Nihat Özbağı (1067), Mithat Yenigün (1067), Sadettin Saran (1067), Alaeddin Yıldırım (1067). Yedek üyeler: Mehmet Karasu (1067), Burak Karabacak (1067), İlhan Ekşioğlu (1067), Işık Eyigüngör (1067), Rahmi Eyüboğlu (1067), Ozan Ayan (1067), Ünal Uzun (1067)

8 ESKİ, 6 YENİ ÜYE

Aziz Yıldırım, eski yönetimden 8 üyeyi yeni dönem içinde listeye alırken, 6 ismi ise değiştirdi.

Haberin Devamı
Eski yönetimden Uğur Dündar, Atilla Kıyat, Vedat Olcay, Osman Yalçın, Nihat Özdemir, Hamdi Akın, Murat Özaydınlı ve Mahmut Uslu’yu yeni yönetim kurulu listesine de alan Aziz Yıldırım, Şadan Kalkavan, Selim Soydan, Tahir Perek, Mehmet Vodina, Dursun Ekşioğlu ve Ertuğrul Hataylı’ya ise yeni yönetim kurulu listesinde yer vermedi.

Yıldırım’ın Yönetim kurulu listesinde yeni isimler ise, Zeynep Sabancı, Ali Raif Dinçkök, Nihat Özbağı, Mithat Yenigün, Sadettin Saran ve kardeşi Alaeddin Yıldırım oldu.
(aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!