Fener yener, lig biter

Güncelleme Tarihi:

Fener yener, lig biter
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2004 22:36

Başı kıçı tutmayan bir gazete haberiydi. Pazar günü Ali Sami Yen’de bir derbi maçı var, hem de en büyüğü: GS-FB! Ligin kaderini belirleyecek bir maç, çünkü zirvedeki iki takım; Fener kazanırsa, puan farkı 8’e çıkacak, GS kazanırsa 2’ye inecek... Bugün, Star gazetesi çok iddialı bir sürmanşetle çıktı: Fener’in eski kaptanı, spor yazarı Ziya Şengül “FENER YENER, LİG BİTER” diyor. “Ziya Şengül’den Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesinde ortalığı karıştıracak büyük iddia...”

Şöyle diyor Ziya Şengül birinci sayfada:

FENER YENER, LİG BİTER

“Büyük maçlar öncesi yorumcular ortaya net bir gerçek koyamaz ama ben iddia ediyorum: Pazar günü Ali Sami Yen’de Fenerbahçe Cim-bom’u yener, puan farkını 8’e çıkarır... Kanarya, Beşiktaş’a benzemez, fark 8 olunca şampiyonluğu kimseye kaptırmaz. Bence bu lig bu Pazar biter!..” SPOR’DA

Müthiş bir iddia gerçekten de : Fener, Cim-bom’u evinde yener ve şampiyonluğunu ilan eder!

*

SPOR’DA diyor ya birinci sayfada, açıp son sayfayı, yani spor ana sayfasını okuyoruz.

Şöyle diyor manşet:

Yazarımız Ziya Şengül’den ilk yarının son derbisi öncesi ilginç iddia:

FENER YENERSE LİG BİTER

Sarı-Lacivertli takım, Beşiktaş’a benzemez. Pazar günü A.S.Yen’de Galatasaray’ı devirip, puan farkını 8’e yükseltirse, ligde şampiyonluğu hiç kimseye kaptırmaz.

(Daha bismillah derken, şart kipi geldi, Fener yenerSE, oldu... Devam edelim bakalım.)

... Bu maçın bence favorisi yok. (Haydii, hani iddia ediyorduk FB yener diye?) Her iki takım da son haftalarda leblebi gibi goller atarak maçlarını kazanıyor. Galatasaray kazanmak, Fenerbahçe ise kaybetmemek zorunda. Kanarya’nın bu maçta zirvedeki 5 puanlık avantajı en iyi şekilde kullanacağına inanıyorum..

... Fener kazanır mı bilemem ama kaybetmeyeceğine eminim. (Buyrun bakalım, 1 puana razı olduk bile!) Bu maçlar öncesi yorumcular ne söylerse söylesin ortaya net bir gerçek koyamaz. Ben de favori yok diyorum ama duygusal düşündüğümde Fener’in kazanacağına ve puan farkını 8’e çıkartacağına inanıyorum. Kanarya, Beşiktaş’a benzemez. Fark 8 olunca da şampiyonluğu kaptırmaz.

... Şans hangi takımdan yana dönerse o takım kazanır. Ama derbide bu şans Fenerbahçe’ye daha yakın. (Şampiyonluk garanti, diye başladık, cümlenin sonunda 1 puan da tehlikeye girdi, işimiz ŞANSA kaldı!)

*

Sizce Star’ın 1’inci sayfasıyla son sayfası arasında ne oldu?

(1) Ziya Şengül, fazla iddialı konuştuğunu fark edince, önce maçın favorisi yok, ardından Fener kazanamasa da kaybetmez yani 1 puan alır, sonunda da “sonuç hakeme ve şansa bağlı” diyerek vaziyeti kurtarmaya çalıştı ve böylece işi garantiye aldı: FB kazanırsa “Ben söylemiştim” diyecek, berabere biterse de öyle; Fener kaybederse de, hakemdi, şanstı ... artık bir bahane bulacak!

(2) Star’ın 1.sayfasını yapan editör, Ziya Şengül’ün yazısını okumadan, Spor Müdürü’nün söylediklerini de tam dinlemeden, böyle iddialı bir başlık attı. Yerse...

(3) Aksine, editör bunu bile bile yaptı ve okuru kandırdı.

(4) Yazı işleri, spor yazarı Ziya Şengül’e “menfur bir komplo” düzenledi.

(5) Ne yaptıklarının farkında bile değiller.

(6) Hepsinden acıcık...

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!