Eskrimde skandal

Güncelleme Tarihi:

Eskrimde skandal
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2008 00:00

Faaliyet ruhsatı vermek için de 500 YTL talepte bulunan federasyon, yeniden tescil yaptırmayan kulüplerin federasyon faaliyetine, sporcularının da milli takıma alınmayacağını açıkladı.

ESKRİM Federasyonu’nun dünyada eşi görülmemiş akıl almaz uygulamaları nedeniyle birçok kulüp kapılarına kilit vurma noktasına geldi. Eskrim Federasyonu, yıllar önce GSGM’de tescil edilmiş kulüpleri 3000 YTL karşılığında tescil etmeye kalktı. Ayrıca faaliyet ruhsatı vermek için de 500 YTL talepte bulunan federasyon, yeniden tescil yaptırmayan kulüplerin federasyon faaliyetine, sporcularının da milli takıma alınmayacağını açıkladı.

Altınyurt’un 1965 yılında 1965/34-149 sayı ile İGSİM’de tescil edildiğini sporcularının 2007-2008 lisans vizelerinin yapıldığını belirten kulüp başkanı Dünya Baltacıoğlu bu parayı ödemeyeceklerini açıkladı.

Kızını kadroya aldı

Eskrim Federasyonu’nun sporcuları okul ile eskrim arasında bir tercih yapmaya zorladığını belirten Dünya Baltacıoğlu, "Çoğu burslu okuyan çocukların milli takım kampına katılamamaları da federasyonca geçerli mazeret kabul edilmemiş, okula devam edeceksiniz ya da eskrim yapacaksınız gibi bir tercih sunulmuştur. Bir sonraki kampa da davet edilmeyerek cezalandırılmışlardır" dedi.

Baltacıoğlu, "Kulübümüzün bayan kılıç dalında ilk üç sırada yer alan sporcuları Ayşe Cansu İnal, Yeliz İçen ve Simge Erdoğan’ın yerine Federasyon Başkanı Müminhan Bilgin, beşinci sırada bulunan kızı Begümhan Bilgin’i Balkan Şampiyonası kadrosuna almıştır" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!