Elazığ İhtisas'ın krostaki başarısı

Güncelleme Tarihi:

Elazığ İhtisasın krostaki başarısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2011 16:06

Elazığ İhtisas Spor Kulübü'nün 3 takımı, kulüpte toplanan parayla katıldıkları eleme yarışmasını geçerek Türkiye Kros Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı.

Kulüp başkanı Ömer Tüten, yazılı açıklamasında, kulüplerinde yetişen Murat Orak'ın Fenerbahçe, Ali Haydar Tekgöz'ün önce Fenerbahçe, oradan da İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a, Cenk Çelik'in ise İstanbul Üsküdar Belediyespor'a transfer olduğunu anımsattı.

İmkansızlıklar içinde mücadele eden kulübün Mersin'de 15-16 Ocakta yapılan Kulüplerarası Türkiye Kros Ligi eleme yarışmasına katılmak için çeşitli kuruluşlardan araç yardımı talebinde bulunduğunu, ancak hiçbir kurumun bu talebi ciddiye almadığını ifade eden Tüten, bu imkansızlıklarla yıl boyu çalışan, yaz kış demeden antrenman yapan çocukları yönetim kurulu ve üyelerden toplanan parayla 5 takım olarak eleme müsabakasına gönderdiklerini, bu emeğin karşılığında 16 yaş altı erkek iki takım ile genç kız takımının kendi kategorilerinde Türkiye'de ilk 10 takım arasına girerek Türkiye Kros Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandığını kaydetti.

Tüten, şöyle devam etti:
“Antalya ve Denizli'de gerçekleşecek lig müsabakaları sonucunda en az iki takımımız Türkiye derecesi elde edecek kapasitededir. Türk atletizmine bu kadar sporcu yetiştiren bir kulübe, Elazığ'da kamuoyunun ve kurumların duyarsız olmalarını hayret ve esefle karşılıyorum. Artık birileri bu kulübümüzün farkına varsın. Kulübümüz beden eğitimi öğretmeni ve spor antrenörlerinden kurulu bir kulüptür. 1 kuruş dahi gelirimiz yoktur. Ama yine bizler sokaktan çocukları toplayıp spora ve oradan da Türk sporuna kazandırmaya devam edeceğiz.”

Ömer Tüten, eleme yarışmalarında sporcuları Mezre İlköğretim Okulu öğrencisi Gülsüm Aydın'a Fenerbahçe'nin talip olduğunu duyurdu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!