Zorlu'nun Denizbank borcu erteleniyor

Güncelleme Tarihi:

Zorlunun Denizbank borcu erteleniyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türk Ticaret Bankası'nı satın almak için talepte bulunan 5 şirketten biri olan Zorlu Holding'in, daha önce satın aldığı Denizbank'tan kalan borcunu, süresi geçmesine rağmen Özelleştirme İdaresi'ne ödemediği öğrenildi.

Özelleştirme İdaresi'nin ‘‘Değeri en az 150 milyon dolar olan yeni bir bankayı satın almak için başvuran bir grubun, 29 milyon dolarlık borcunu ödememesi, iyiniyetle bağdaşmaz’’ görüşüyle ertelemeye karşı çıktığı bilinirken, Başbakan Mesut Yılmaz'ın konuyla ilgili bizzat talimat verdiği ve bu talimat üzerine erteleme için görüşmelere başlanacağı söyleniyor.

Zorlu Holding'in yaklaşık 10 gün önce, 29 Mayıs 1998 tarihinde, faizleriyle birlikte, Denizbank'tan kalan borcu olan 29 milyon doları Özelleştirme İdaresi'ne ödemesi gerekirken, Şirket bu borcunu zamanında ödemedi.

29 MİLYON DOLAR

Geçtiğimiz hafta içinde Özelleştirme İdaresi'ne başvuran şirket yetkililerinin, 29 milyon dolarlık bu borçlarını ödeyemediklerini bildirip, ödeyebilmek için ‘‘uygun koşullarla erteleme talebi’’nde bulundukları öğrenildi.

Zorlu Holding yöneticilerinin 29 milyon doları ödeyebilmek için kendilerine zaman verilip, zaten taksitlendirilmiş borç olan 29 milyon doları bir kez daha taksitlendirmek istedikleri belirtildi.

Holding yöneticilerinin Özelleştirme idaresi teknisyenlerinin bu ertelemeye sıcak bakmamaları üzerine Başbakana başvurdukları öğrenilirken, Başbakan Yılmaz'ın da bu erteleme talebinhin yerine getirilmesini, İdare yetkililerinden istediği söyleniyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!