Zorlu Tüpraş konusunda kırgın

Güncelleme Tarihi:

Zorlu Tüpraş konusunda kırgın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2004 15:33

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, TÜPRAŞ'ın özelleştirmesiyle ilgili olarak 30 milyon doların üzerinde zararlarının olduğunu belirterek, “Bu meydanlardan kaçmayacağız, güreşmeye devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

TÜPRAŞ özelleştirmesiyle ilgili olarak Ahmet Nazif Zorlu, Zorlu Grubu Finans Koordinatörü Cem Köksal ve Denizbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Bodur'un katıldığı bir basın sohbet toplantısı düzenledi.

Ahmet Nazif Zorlu, soruları yanıtlarken, sürecin tamamen hukuka uygun olduğunu söyledi. Zorlu, şöyle konuştu: “Biz TÜPRAŞ olayında Zorlu Grubu olarak gövdemizi ortaya koyduk. Niçin koyduk? Ülkemiz, ülkemizin geleceği için koyduk. Biz koymasak kim koyacak? Herkesin şapkasını önüne koyması, düşünmesi lazım. Niye yabancı sermaye gelmiyor? Kurumlar artık kurumuş hale geliyor. Kimse kimseyi besleyemez bu memlekette, herkes üretken olacak.”

“ORTAKLARIMIZ HİÇ BİR ŞEYİ YANLIŞ YAPMADI”

Ahmet Nazif Zorlu, Tatneft ile ilgili bazı iddialar hatırlatılarak, TÜPRAŞ'la ilgili tekrar ihale açılması durumunda yine Tatneft'le girip girmeyecekleri sorusu üzerine, şunları kaydetti: “Biz herkese çamur atmayı, dedikoduyu seviyoruz. Tatneft'in bu seneki karı 1 milyar dolar. Biz bu şirketle ilgili (tabela firması, adresi belli değil) gibi her türlü iftirayı attık, ama sonunda kimin ne olduğu ortaya çıktı. Bizim Zorlu Grubu olarak ne idüğü belirsiz şirketle ortak olmamız mümkün değil. Olmaz da...”

Haberin Devamı

“TÜPRAŞ özelleştirmeye tekrar çıkarsa girecek misiniz?” sorusunu da Zorlu şöyle yanıtladı: “Ülkemiz için, ülke adına yapamayacağımız şey yok. Bu meydanlardan kaçmayacağız, güreşmeye devam edeceğiz. Herkes kaçıp giderse bu ülkenin sahibi kim olacak?”

Oyak Grubu'nun TÜPRAŞ'ın tekrar özelleştirmeye çıkartılması halinde talip olunacağına ilişkin açıklamasıyla ilgili bir soruya da Zorlu ,”Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz, ancak etik bir açıklama değildi” yanıtını verdi.

“YOĞURDU ÜFLEYEREK YİYECEĞİZ”

Ahmet Nazif Zorlu, başka özelleştirmelere girip girmeyecekleri sorusu üzerine, girebileceklerini ve değerlendireceklerini ifade ederek, “Mesela Telekom var ilgilenecek misiniz?” sorusunu, “Neden olmasın? Ancak sütten ağzımız yandığı için yoğurdu üfleyerek yiyeceğiz” diye yanıtladı.

Haberin Devamı

"ZARARIN HUKUKİ SÜRECİNİ ORTAĞIMIZLA GÖRÜŞECEĞİZ"

TÜPRAŞ'la ilgili zarara ilişkin bir soru üzerine ise Zorlu, maddi zararların hukuki sürecini görüşüp tartışacaklarını, buna ortaklarıyla yaptıkları görüşmeden sonra karar vereceklerini ifade ederek, “30 milyon doların üzerinde genel masraflarımız ve zararımız olmuştur” dedi.

"KIRGINIM"

Ahmet Nazif Zorlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sadece yaşadığım duyguyu sorarsanız o da kırgınlık. Her gün yeni bir insanımıza iş sağlama, ihracatı artırma, üretim ve yatırım yapma heyecanıyla yaşayan ve ülkesine sevdalı bir işadamı olarak yaşananlar beni kırdı. Zorlu Grubu bu işten mağdur oldu. Türkiye'de özelleştirilen bir şirkete tüm hukuki kurallara uygun olarak, bir yabancı ortakla birlikte talip olduğumuz için, en yüksek fiyatı verdiğimiz için, TÜPRAŞ'ı bir dünya devi yapmayı hayal ettiğimiz için mağdur olduk. Ama biz kendi mağduriyetimizden çok Türkiye'nin kaybettikleri için üzülüyoruz. Zorlu Grubu, TÜPRAŞ ile varolmadı, TÜPRAŞ olmadan da varolacaktır. Tatar ortağımız da zarar gördü. Bir üzüntüm de ortağımız içindir.”

Haberin Devamı

"LÜTFEN OLİGARŞİYİ YENİN"

Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da seslenen Zorlu, şunları kaydetti: “(Oligarşi Türkiye'nin en büyük sorunu, oligarşiyi yenebilirsek Türkiye'yi kimse tutamaz) diyorsunuz. Lütfen oligarşiyi yenin, önümüzü açın"

"HAYATIMIN EN ZOR TELEFON GÖRÜŞMESİNİ YAPTIM”

Konuşmasının sonunda, dün hayatının en zor telefon görüşmesini yaptığını anlatan Zorlu, “Dün Tataristan Başbakanı ile konuştum. Zaten 15 günde bir telefonla görüşürüm. Ne konuşacağımı, nasıl cevap vereceğimi bilemedim. Ülkem adına kendilerinden özür diledim. Kendisi de (aynen biz de burada çok zor durumda kaldık) dedi. Orada (Türkiye'ye yatırımı yanlış yaptınız) diyerek büyük hengame koparmışlar” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!