Zorlu, Harry Potter çarşaf ve havluları üretecek

Güncelleme Tarihi:

Zorlu, Harry Potter çarşaf ve havluları üretecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2001 00:00


Haberin Devamı

İki yılda 140 ülkede yüz milyon okuyucuya ulaşarak satış rekorları kıran Harry Potter karakterini bundan böyle Zorlu'nun üreteceği çarşaf, nevresim havlularda görebileceğiz.

11 yaşındaki büyücü Harry Potter'in yaratıcısı Joanne Kathleen Rowling'in de bizzat onayladığı kararla, Potter'li ev tekstil ürünlerinin lisansı Zorlu Holding Tekstil Grubuna verildi.

Zorlu, Harry Potter ev tekstil ürünlerini iç piyasanın yanısıra Avrupa pazarı için de üretecek. Zorlu'nun, tekstil fabrikalarının hem global nitelikleri, hem de ‘‘pano baskı’’ olarak tabir edilen bir tekniğe sahip olmalarından ötürü elde ettiği Harry Potter lisansının imza töreni önümüzdeki günlerde Londra'da yapılıyor.

HARRY POTTER KİMDİR?

Harry Potter, annesiyle babası Voldemort adında kötü bir büyücü tarafından öldürülünce teyzesiyle amcasının evine sığınır. On yıl boyunca büyücü olduğundan habersiz, merdiven boşluğunun altındaki dolapta yaşar. Günün birinde Hogwarts Cadılık ve büyücülük Okulu'na kabul edilir ve küçük yaşta becerikli bir büycü olup çıkar.

İngiltere'de ve dünyada ödül üzerine ödül kazanan Harry Potter'i yaratan 44 yaşındaki Joanne Kathleen Rowling, sekreterlik yaparken yirmili yaşlarında yazmış bu kitabı. Ancak yayınlanması için tam 10 yıl beklemiş. Harry Potter'in maceralarını anlatan ilk kitap ‘‘Büyücünün Taşı’’ Türkiye'de 1999 yılı kasım ayında yayınlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!