Zorlu Enerji 50 milyon dolar kredi sağladı

Güncelleme Tarihi:

Zorlu Enerji 50 milyon dolar kredi sağladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2006 09:41

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş., satın aldığı Amity Oil International PTY’nin finansmanında kullanmak amacıyla çeşitli bankalardan 50 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi aldı.

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.’den İMKB’ye gönderilen açıklamada, 21 Mart’ta imzalanan kredi sözleşmesi kapsamında 50 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi kullanacağını bildirildi. Sendikasyona HSBC Bank, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Vakıflar Bankası, Garanti Bankası ve Finansbank’ın katıldığı kaydedildi. Her bir bankanını sendikasyona katılımının 10 milyon dolar tutarında olacağı vurgulandı.

Kredinin 30 milyon dolar tutarındaki kısmının Zorlu Petrogas Petrol, Gaz ve Petrokimya Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin satın aldığı Amity Oil International PTY’nin finansmanı için kullanılacağı belirtildi. Kredinin 20 milyon dolar tutarındaki kısmının ise yine Amity Oil International PTY’nin yapacağı doğalgaz aramalarının finansmanında kullanılacığı ifade edildi.

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.’nin Zorlu Petrogas Petrol, Gaz ve Petrokimya Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de yüzde 73 iştirak payı olduğu hatırlatıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!