Zorlu: Büyük hedef koy, en tepeye çık

Güncelleme Tarihi:

Zorlu: Büyük hedef koy, en tepeye çık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2011 00:00

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, “Hedeflerinizi büyük tutun. Hayal kurun ama hayalci olmayın. Dürüstlüğü elden bırakmayın, ülkenize ailenize işinize sahip çıkın” tavsiyesinde bulundu.

Doğa Koleji’nin lise düzeyinde tüm öğrencilerine uyguladığı t-MBA eğitim modelinin bu yılki zirvesi, Türkiye genelindeki 16 kampüsten 3 bin öğrencinin katılımıyla İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Zirvede girişimcilik üzerine konuşan Zorlu, öğrencilere şunları anlattı: “13 yaşında yevmiye defteri tutmaya başladım. 15 yaşında kendi mağazamızda patron oldum. 30 yaşına gelmeden fabrika kurmaya başladım. Ben hayat mektebinden mezun oldum. Patronken mal satmaya gittiğimde bana ‘Ufaklık gel’ derlerdi. Her zaman hayaller kurdum ama hayalici olmadım. O hayallerimizi bir bir gerçekleştirdim. Zengin ve kalkınmış ülkeler ile fakir ve geri kalmış ülkeler arasındaki farklar önemli. Aradaki fark uzun yıllardır kültür ve eğitim ile gelişen bakış açısıdır.”
Polyesterde 20 ton iplik fabrikası kurmak için yola çıktıklarını ancak bugün 600 ton polyester iplik kapasitesine sahip olduklarını ve Türkiye’nin yüzde 45 polyester iplik ihtiyacını gördüklerini anlatan Zorlu, “Uzakdoğu yönetimlerini taklit ettim. Onlar ülke kurum aile ve işlerine saygı duyuyor, Bu ilkeleri kendi kurumlarımda uygulayıp sahip çıktım” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!