Zor kazanıp temkinli davrandım, 10 yıl önce borsadan çıktım

Güncelleme Tarihi:

Zor kazanıp temkinli davrandım, 10 yıl önce borsadan çıktım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2009 00:00

Sinpaş’ın Aquacity 2010 projesinin tanıtımı için İstanbul’a gelen sanatçı Michael Bolton yatırımlarını borsadan 10 yıl önce çekmiş olmasa bugün iflas noktasında olabileceğini dile getirerek, "Ben gerçekten çok çalışan biri olarak borsada oynamaktan hiçbir zaman hoşlanmamıştım. İyi ki de böyle çıkmışım. Yoksa şimdi ben de çok zor durumda olurdum" dedi.

DÜNYACA ünlü söz yazarı ve şarkıcı Michael Bolton, Sinpaş’ın Aquacity 2010 projesinin tanıtımı için İstanbul’a geldi. Yatırımlarını borsadan 10 yıl önce çekmiş olmasa bugün iflas noktasında olabileceğini dile getiren Bolton, "Ben gerçekten çok çalışan biri olarak borsada oynamaktan hiçbir zaman hoşlanmamıştım. Oturduğum ev dışında gayirmenkul yatırımına da girmemiştim. İyi ki de böyle yapmışım. Yoksa şimdi ben de çok zor durumda olurdum" dedi.

Gayrimenkul olarak sahip olduğu tek yatırımının içinde oturduğu ev olduğunu ifade eden Bolton, şunları söyledi: "Bugünlerde gayrimenkul en değerli yatırım araçlarından biri değil. Şu an evimin değeri tabii ki bir yıl öncesinin altına düştü. Ama evi 18 yıl önce almış olduğumu düşünecek olursak, hala kárda olduğumu söyleyebilirim. Herşey düzelir. Ekonomi ve şirketlerin değeri eski haline gelir. Buna benzer bir dönemi Büyük Buhran ve İkinci Dünya Savaşı sırasında da yaşadık. Bece asıl tarihi gelişme krizin kendisi değil, dünyaya öğrettikleri."

Samimiyetsizler

Amerika’nın kötü ekonomisiyle dünyayı da beraberinde sürüklediğini ifade eden Bolton şöyle devam etti: "Bu yaşananlar bizim aslında birbirimizle ne kadar da bağlı olduğumuzun önemli bir göstergesi. Dünya için önemli bir uyanış. Artık sadece birbirimizden bağımsız olmadığımızı biliyoruz. Bağımsız parçalarız ama aslında hepimizi bağlayan büyük bir parça daha var. Bugüne kadar politikacılar bu kadar içten değildi. Bence bu ABD’nin yeni Başkanı Barack Obama ile kırılacak. Ben onun samimiyetine çok inanıyorum. Bunun sadece ABD için değil, dünya için gerekli olduğunu düşünüyorum. Bunun kolay bir görev olacağını düşünmüyorum. Ama önemli olan birilerinin ilk kez bizi anlamak istemesi ve bunun için içten bir adım atıp bağlantı kurmaya çalışması. ABD vatandaşlarını çok iyi temsil ediyor."

İzleyiciye bedava daire

Sinpaş’ın 35’inci yıl etkinlikleri çerçevesinde Aquacity 2010 için düzenlenen Yıldız Projeler Dünya Yıldızları konserleri kapsamında dün Kuruçeşme Arena’da Ferhat Göçer ile konser veren Michael Bolton, "Bu konsere gelen her dinleyiciye bedava daire verilmesini istiyorum. Ben de bir daire alabilirim. Ama bunun için sıkı bir indirim yapılması gerekir" dedi.

Sinpaş, Servet GYO’yu kurdu Pakdemirli yönetime girdi

SİNPAŞ
Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, inşaat sektöründeki 35 yıllık bilgi birikimini ticari gayrimenkulle de pekiştirmek ve geliştirmek isteyen gruplarının, bu yıl Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nı (GYO) kurduğunu bildirdi. İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre yeni kurulan GYO’ya ANAPdöneminin eski bakanlarından Ekrem Pakdemirli, Türkiye Katılım Bankaları Birliği Genel Sekreteri Osman Akyüz ve Acarlar İnşaat’ın eskli Sorumlu Müdürlerinden Mehmet Haluk Öztürk de Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Şirket özellikle ticari gayrimenkulle faaliyette olacak. Çelik, "Servet GYO’nun, kısa ve orta vadede, ülkemizin portföy ve piyasa değeri en yüksek GYO’larından biri olması hedefleniyor. Servet GYO, daha yeni bir şirket. Bünyemizdeki ticari gayrimenkulleri bu şirketimizin çatısı altında toplayacağız. Bir de Türkmenistan’da şirket kurduk" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!