Ziraat'ten nema karşılığı kredi

Güncelleme Tarihi:

Ziraatten nema karşılığı kredi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2005 09:43

Ziraat Bankası, nema ödemeleri kapsamında, hak sahiplerinin toplam 6 taksitte, 18 ayda alacağı nema karşılığında kredi verecek. Böylece isteyen hak sahibi, 1.5 yıl beklemeden nemalarını peşin almış olacak.

Haberin Devamı

Ziraat Bankası, çalışan kesimden gelen yoğun talepler nedeniyle, nema alacaklarını teminat kabul ederek tüketici kredisi kullandırabileceğini açıkladı.

Nemanın teminat olarak kabul edilmesi ve böylelikle cari tüketici kredisi verilmesi kararlaştırıldı. Banka'nın bugünden itibaren başlatacağı uygulama ise öncelikle kamu çalışanlarından başlayacak, ardından özel sektör çalışanları da uygulama kapsamına alınacak.

HAK SAHİPLERİ NE KADAR PARA ALABİLECEK?

Uygulamada, hak sahiplerinin şimdiye kadar 4 taksitte aldıkları nemanın yaklaşık “yüzde 115'i kadar” kredinin kullandırılması öngörülürken, vatandaş nemasını teminat gösterecek ve kredi taksitleri 3 ayda bir yatan nema taksitlerinden alınacak.

Kullandırılacak kredinin aylık faizi yüzde 2 olarak öngörülürken, her 3 ayda bir taksit ödeme dönemindeki yüzde 1.2'lik sabit faiz rakamı ile 3 aylık enflasyon farkı ise hak sahibine kalacak. Ancak kredinin ana para ve faizleri, hiç bir şekilde hak sahibinin içerdeki alacağını geçemeyecek.

Haberin Devamı

1 MİLYAR LİRA ALANA 1 MİLYAR 150 MİLYON LİRA KREDİ

Söz gelimi, şimdiye kadarki 4 nema taksitinde toplam 1 milyar lira alan bir hak sahibi, uygulama kapsamında yaklaşık 1 milyar 150 milyon lira kredi alabilecek. Bunun karşılığı gelecek nema taksitleri Banka tarafından hak sahibi adına alınacağından, bir anlamda vatandaş nemasını daha düşük bedelle ancak peşin almış gibi olacak.

NASIL ALINACAK?

Başvurularda kimlik ve Tasarrufu Teşvik Kartı aranacak. Uygulamanın, Banka'nın kredi limitleri dahilinde yapılacağı da vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!