Ziraat katılım Somali’de

Güncelleme Tarihi:

Ziraat katılım Somali’de
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2023 07:00

Afrika kıtasında 2020’de faaliyete başlayan Sudan Şubesi ile ilk Türk bankası olan Ziraat Katılım, şimdi de Somali’nin başkenti Mogadişu şubesinin açılışını gerçekleştirdi. 

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 29 Ekim 2023 tarihinde Somali Mogadişu’da gerçekleşen resmi açılış törenine; Türkiye Mogadişu Büyükelçisi İbrahim Mete Yağlı, Somali Maliye Bakanı Bihi Iman Cige, Somali Ticaret Bakanı Jabriil Cabdirashiid, Somali Merkez Bankası Başkanı Abdirahman Mohammed Abdullahi ile Türk ve Somali kurum ve kuruluşların temsilcileri, iş insanları ve davetliler katıldı.

Törende konuşma yapan Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, “Köklü tarihsel bağlara sahip olan Türkiye Somali ilişkileri, karşılıklı güven, dostluk ve kazan-kazan anlayışı politikasıyla devam etmektedir. Devletimizin Afrika vizyonu doğrultusunda açılışını yaptığımız Somali Şubemiz, Türkiye ve Somali arasındaki dış ticaretin gelişimi ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesinde köprü görevi üstlenecektir” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!