Ziraat Bankası değişken kuponlu tahvil ve bono ihraç edecek

Güncelleme Tarihi:

Ziraat Bankası değişken kuponlu tahvil ve bono ihraç edecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2012 14:27

Ziraat Bankası, 24-25-26 Nisan tarihlerinde değişken kuponlu tahvil ve bono ihraç edecek.

Haberin Devamı

Ziraat Bankası Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Banka'nın 24-26 Nisan 2012 tarihlerinde 172 gün vadeli, 350 milyon lira nominal tutarlı banka bonosu ve 150 milyon lira nominal tutarlı 2 yıl vadeli 3 ayda bir kupon ödemeli değişken faizli tahvil ihraç edeceği bildirildi.

Ziraat Bankası bonosu ek getirisinin benzer vadedeki devlet tahvillerinin getirisi üzerine yüzde 0,50 olduğu belirtilen açıklamada, Ziraat Bankası tahvili ek getirisinin ise gösterge devlet tahvillerinin getirisi üzerine yüzde 1 olduğu duyuruldu.

Bono ikincil piyasada da alınıp satılabilecek

Bono ve tahvilin minimum satış tutarının kurumsal yatırımcılarda bin lira, bireysel yatırımcılarda 100 lira nominal değerli olacağı ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
“Minimum talep miktarından sonraki talep aralıkları kurumsal yatırımcılarda bin lira ve katları, bireysel yatırımcılarda ise 5 lira ve katlarıdır. İMKB Tahvil ve Bono Piyasası'nda işlem görecek olan Ziraat Bankası Bonosu'nun ikincil piyasada da alım-satımı mümkün olacaktır.

Haberin Devamı

Ziraat Bankası Bonosu/Tahvili; gelir vergisi stopaj oranlarının Hazine Bonosu ve Devlet Tahvili stopaj oranları ile eşit oranlara sahip olması (yüzde 10), mevduata göre yüzde 5 oranında vergi avantajı sağlaması, Hazine Bonosu ve Devlet Tahvilinin üzerine ek getiri verilmesi sayesinde müşterilerine daha yüksek getiri elde etme fırsatı sunmaktadır.”
Banka tahvil ve bonolarının kaynak çeşitlendirilmesi ve kalitesinin artırılması konusunda bankalara önemli katkılar sağladığı belirtilen açıklamada, söz konusu tahvil ve bonoların yatırımcılar için alternatif bir yatırım aracı olarak değerlendirildiği kaydedildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!