Zara ile yine yükseliyor

Güncelleme Tarihi:

Zara ile yine yükseliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2015 23:53

Şahinler Holding 1 milyar dolar ciroya, 10 bin kişilik istihdama ulaştı.

Haberin Devamı

ŞAHİNLER Holding, 2008 krizinin tüm etkilerini üzerinden attı. Yeni ‘büyük ölçekli üretim’ modeliyle; Zara, Best Seller gibi markaların tedarikçisi haline gelen grubun cirosu 1 milyar doları, istihdamı 10 bin kişiyi aştı.

TÜRKİYE’nin en büyük ‘tekstil ve hazır giyim’ gruplarından Şahinler Holding, 2008’de başlayan küresel krizni fırsata çevirdi. Yeni üretim modeliyle son 3 yılda krizin tüm etkilerini üzerinden attı. Grubun cirosu 1 milyar doları istihdamı ise 10 bin kişiyi aştı. Zara’nın en büyük tedarikçilerinden biri haline gelen Şahinler, sadece Zara için 2 yıl içinde 2 bin kişilik yeni istihdam sağlayacak konfeksiyon yatırımı yapacak. Avrupa’daki 3 şirketi ile de küresel markaların en büyük tedarikçilerden biri olan grubun, Mısır’daki fabrikası ise ABD’ye üretim yapıyor. Küresel markaların Türkiye genelindeki diğer üretimlerini de organize eden Şahinler, bu üretim organizasyonu ile de 45 bin kişilik dolaylı istihdama yol açıyor.

KÜÇÜLDÜK, BÜYÜDÜK

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, şöyle konuşuyor: “2008’deki dış kaynaklı kriz bizi de etkiledi. Ama zorluğu fırsata çevirdik. Merter civarında çok sayıda küçük üretim ünitelerimiz vardı. Çoğunu kapattık ve üretimi büyük ünitelerde topladık. Edirne Modavizyon fabrikamız üretiminin yüzde 90’ını Zara için yapıyor. 2 sene içinde 2 bin kişilik yeni istihdama yol açacak yatırım yapacağız. Zara, 170 ülkede ürün satıyor ve biz erkek takımla kadın abiyede 1 numarayız. Bilkont Mensucat’ı da çok büyük bir üretim tesisi haline getireceğiz. Çorlu’da 1000’e yakın insan çalışıyor. Orasını da büyüklere hizmet verecek yapıya kavuşturacağız. Trakya’da 5.500 çalışanımız var. Toplamda 10 bin kişilik doğrudan istihdama çıktık.”

Yeni serbest bölge kurarız

Haberin Devamı

KEMAL Şahin, grubun ikinci büyük iş alınının ‘serbest bölge kuruculuğu ve işleticiliği’ olduğunu söylüyor ve şöyle konuşuyor: “Avrupa Serbest Bölgesi’nde 2 milyon metrekarelik bir alanın yüzde 90’ını firmalara sattık ya da kiraladık. 170 firma ve 2.5 milyar dolarlık işlem hacmi var. Yeni bir serbest bölge daha kurabiliriz. Çünkü çok talep var.” Turizm sektöründe Megasaray Tatil Köyü ile eski bir yatırımcı olduklarını da hatırlatan Şahin, “Onu da büyütüyoruz. İnşaat ve gayrimenkulde ise Beylikdüzü’nde 1 milyar liralık hasılat olacak bir projeye başladık” diyor.

Avrupa’nın toptancısı

Haberin Devamı

KEMAL Şahin, Avrupa organizasyonu hakkında şöyle konuşuyor: “Avrupa’daki üç şirketimizi Avrupa’nın büyük perakendecilerine hizmet verir hale getirdik. Bu şirketlerimizin satışlarının sadece yüzde 10’unu biz üretiyoruz. Gerisini Türkiye’de diğer üreticilere yaptırıyoruz. Bu da, Türk konfeksiyon sektörü için ciddi hizmetidir. Bu şirketlerimiz çok güçlü lisansörlerdir. Avrupa ciromuz 200 milyon dolara ulaştı. Almanya’da yüzde 20, Fransa’da yüzde 10 büyüdük. Kendi markamız Vestino’ya da yatırım yapıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!