Zamsız elektrikle 10 milyar YTL kazandılar

Güncelleme Tarihi:

Zamsız elektrikle 10 milyar YTL kazandılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2006 00:00

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, "Doğal gaza zam yok, elektrik olayını ise çok yakından takip ediyoruz" dedi.

Güler, Türkiye’nin elektriği en ucuz kullanan ülkelerden biri olduğunu savunarak Avrupa’da konutlarda elektrik fiyatı ortalamasının Euro üzerinden kilovat saatte 23.6 cent iken, Türkiye’de 8 cent olduğunu, Avrupa’da 8.6 cent olan sanayi elektriği ortalamasının ise Türkiye’de 5.5 cent olduğunu söyledi. Göreve geldiklerinden bugüne kadar elektrik üretiminde yüzde 35 artış sağladıklarını, ithalatı sona erdirdiklerine ve elektrik satmaya başladıklarını beyirten Hilmi Güler şöyle konuştu: "Yaklaşık 4 yıldır elektriğe zam yapmadık. Bunun da enflasyon üzerinde çok olumlu etkisi oldu. Enerji fiyatlarını düşük tutarak da sanayi sektörüne 10 milyar YTL, ailelere 5 milyar YTL civarında katkıda bulunduk" dedi. Güler, "Elektrik ve doğal gaza zam olacak mı?" diye sorulması üzerine de "Dolar düşüşte, dolayısıyla doğal gaza zam yok. Elektrik olayını ise çok yakından takip ediyoruz. Değişen ortamda bütün şartları takip ediyoruz. Çünkü çok dinamik bir ortam" dedi.

7 ay sonra Yunanistan’a doğalgaz vereceğiz

ENERJİ Bakanı Hilmi Güler, doğalgaz boru hattı projelerinden Yunanistan bağlantısını bitirmek üzere olduklarını söyledi ve "Temmuzun 15’inde ilk gazı Yunanistan’a vereceğiz. Burada Meriç geçişi önemli, 700 metrelik bir bölümü Meriç’in altından geçiriyoruz. Bu teknolojik anlamda önemli bir proje. Yunanistan bağlantısının ardından bu gaz Adriyatik’i geçerek İtalya’ya ulaşacak. Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Macaristan ve Avusturya’nın ortaklaşa yürüttüğü Nabucco projesiyle ilgili çalışmalar da hızlı bir şekilde sürüyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!