Zammı duyan soluğu kuyrukta aldı

Güncelleme Tarihi:

Zammı duyan soluğu kuyrukta aldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2012 00:00

Doğalgaza ekim ayında zam yapılacağı açıklanmasının ardından, doğalgazı zamsız almak isteyenler satış noktaları önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın doğalgaza ekim ayında yüzde 10-15 arasında zam yapılacağını açıklamasıyla birlikte Ankaralı kartlı doğalgaz kullanıcıları, dün sabahın erken saatlerinden itibaren Başkent Doğalgaz Dağıtım  AŞ’nin Demirtepe’deki binasının önünde beklemeye başladı.

Bütçemize artı yük getirecek

Kurumda mesainin başlamasının ardından satış noktalarından gaz almaya başlayanlar, zam oranlarının beklentilerinin üzerinde olduğunu ve  bütçelerine artı yük getireceğini ifade etti.

Vatandaşlar, yaklaşan kış ayları nedeniyle, zam öncesinde doğalgaz satın almak istediklerini ifade ettiler. Kurum yetkilileri de kış aylarına girerken doğalgaz satışlarının arttığını, Başbakan Erdoğan’ın açıklamasının ardından bu artışın daha yüksek  olduğunu belirtti. Normal günlerde karşılaştıkları talebin çok üzerinde taleple  karşılaştıklarını ifade eden yetkililer, bugün saat 08.00-21.00 arasında da doğalgaz satışı yapılacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Aşırı kontöre izin yok

BU arada doğalgazı peşin ödemeli kontör yükleme yöntemiyle kullanan bazı şehirlerde dağıtım şirketleri aşırı kontör yüklenmesine karşı önlem aldı. Bazı tüketiciler “100-150 liradan fazla kontör yüklenmemesinden” şikayet etti. Sektör yetkilileri, dağıtım şirketlerinin bu dönemde yüklü satış yapmak istememesinin “normal” olduğunu dile getirerek, “Ucuza sattıkları gazı, daha pahalı olarak BOTAŞ’tan almak zorunda kalacaklar” dedi. En son 2008 yılında, doğalgaza yapılan yüzde 22’lik zammın ardından, vatandaşların yeni bir zam endişesiyle sayaçlarına aşırı kontör yüklemesi hırsızlık vakalarına yol açmıştı. Ankara’da binalara giren şahıslar, aşırı kontör yüklü doğalgaz sayaçlarını yerinden sökerek kayıplara karışmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!