‘Zalim’ yatırımcı, sanal portföye % 70 kazandırdı

Güncelleme Tarihi:

‘Zalim’ yatırımcı, sanal portföye % 70 kazandırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2002 01:56

Akbank Private Banking ve Capital Dergisi tarafından düzenlenen ‘‘Yılın Süper Yatırımcısı’’ adlı sanal portföy yarışmasını ‘Zalim’ rumuzu ile yarışan üniversite öğrencisi Sedat Yıldırım kazandı.

Yarışmada Learpower rumuzlu Altan Ağaoğlu ikinci, tin tin rumuzlu Ferah Dönmez ise üçüncü oldu.

CAPİTAL Dergisi ve Akbank Private Banking tarafından düzenlenen sanal portföy yarışmasını ‘‘Zalim’’' rumuzlu Servet Yıldırım kazandı.

13 hafta önce 75 milyar TL ve 50 bin dolar (Toplam 150 milyar) liralık sanal portföy ile yola çıkan Yıldırım, portföyünü 257 milyar 319 bin liraya yükseltmeyi başardı. Yarışmada ikinci olan Altan Ağaoğlu aynı miktardaki potrföyü 237 milyar 366 bin liraya, üçüncü Ferah Dönmez de 229 milyar 421 milyon liraya yükseltti.

İnternet üzerinden yapılan yarışmada sanal ortamda katılımcıların kullanımına verilen sanal portföyler piyasadaki en aktif Eurobondlar, İMKB 30 hisseleri, aralarında Cisco Systems, Dell Computer, AOL Time Warner, Vodafone Group, Sony Corp. gibi hisselerin de bulunduğu 16 yabancı hisse senedinde değerlendirildi.

Hürriyet Gazetesi ve Hürriyetim.com.'un da basın sponsoru olduğu yarışmada dereceye girenleri ödülleri önceki akşam düzenlenen törenle verildi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ

Yarışmayı birincilikle bitiren Sedat Yıldırım, halen Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi. Yıldırım, birincilik ödülü olarak New York'a gidiş dönüş uçak bileti ve bin dolar kazandı. Sedat Yıldırım, yaptığı sanal yatırımlarda hisse senedi ve dövize ağırlık verdiğini belirtti. İkinci Altan Ağaoğlu ise 2 bin dolar değerinde Akbank A tipi Değişken Yatırım Fonu kazandı. Ferah Dönmez de üçüncü olarak, 1.000 dolar değerinde Amex World Equity Yatırım Fonu ile ödüllendirildi.

Törende konuşan Akbank Private Banking'den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fikret Önder, bankacılık sektörünün bütün dünyada ‘‘servet yönetimi’’ alanında çok sayıda enstrümanla hizmet verdiğini belirterek, Akbank'ın Private Banking ile bu global hizmeti Türkiye'ye getirdiğini anlattı. Önder, düzenledikleri protföy yarışmasına ise 9 bin kişinin kayıt yaptırdığını ve yarışmanın sıradan bir portföy yarışması olmaktan öteye geçtiğini söyledi. Önder, ‘‘Teknik olarak alanında Türkiye'nin en büyük yarışması oldu. Yatırımcılar sahip oldukları finans bilgilerini kullandılar. Onlara portföy oluşturma ve yönetme konusunda Akbank'ın ulusal ve uluslararası deneyimleri de aktarıldı. Böylece derinliği olan zengin içerikli bir yarışma ortaya çıktı’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!