Yuvayı devlet kursun

Güncelleme Tarihi:

Yuvayı devlet kursun
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2015 00:51

DENİZBANK Genel Müdürü Hakan Ateş, evlenecek gençlere devletin destek olması gerektiğini söyledi. Ateş, “Yuva kuran gençler kabarık borç yükünü 24 ya da 36 ay vadede ödemekte zorlanıyor. Devlet yaş ve gelir kriteri getirerek düşük faizli ve uzun vedeli evlilik kredisiyle gençleri desteklemeli” dedi.

Haberin Devamı

DENİZBANK Genel Müdürü Hakan Ateş’ten Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) geçtiğimiz hafta ihtiyaç kredisi ve kredi kartı taksit sınırlamasında esnekliğe gitmesine ilişkin farklı bir öneri geldi. Ateş, “Nüfusumuz genç ve gençlerin geliri de görece daha düşük. Devlet evlenecek gençleri destekleyecek teşvikler verebilir” dedi. Kabarık bir borç yükü altına girerek yuva kuran gençlerin 24 ay ya da 36 ay vadeyle ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını kaydeden Ateş, “Yaş ve gelir seviyesi konusunda belli kriterler getirilerek evlilik kredisi kullananlara düşük faiz ve uzun vade uygulaması getirilebilir. Tıpkı tarım kredilerinde olduğu gibi evlilik kredileri de sosyal teşviklerle desteklenmiş olur” diye konuştu. 

NİLÜFER ÇİÇEĞİ GİBİYİZ

Denizbank’ın davetlisi olarak katıldığımız Amsterdam’daki ödül töreninde değerlendirmelerde bulunan Ateş, “İnovasyon faaliyetlerimizi her yıl nilüfer yaprağı gibi katlaya katlaya büyütüyoruz” dedi. Ateş, Denizbank’ın Bilgi Teknolojileri ve Destek Operasyonları Genel Müdür Yardımcısı Dilek Duman ve Denizbank Dijital Kuşak Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Murat Çelik ile katıldığı toplantıda teknolojide geldikleri noktayı anlattı. Denizbank’ın teknoloji üreten iştiraki Intertech’in başarısı konusunda Ateş, şunları anlattı: “Bunlar öyle komplike sistemler ki, Tom Cruise’un, suç işlemeden suçluya müdahale ettiği, kötü niyetli hareketleri anında yakaladığı Azınlık Raporu (Minority Report) filmindeki gibi biz de, müşteri zora düşmeden görüyoruz. Temas kurup, nasıl bir çözüm üretilebilir ona bakıyoruz. Yeniden yapılandırma isteyip istemediklerini soruyoruz. Başarımız yüzde 60’a ulaştı.”

Haberin Devamı

BÜYÜK PROJE FİNANSMANINA DEVAM

DENİZBANK’ın son dönemde başta havalimanı olmak üzere proje finansmanında çok aktif olduğunu hatırlattığımızda da Ateş, belediye ve hastane finansmanlarında da çok aktif olduklarını hatta bazı hastanelerde milyarlarca dolarlık taahhüdün altına imza attıklarını belirterek “Seneye de devam eden otoyol projeleri, özelleştirmeleri var. İştahımız devam edecek” diyerek büyük projelerin finansmanında rol almaya devam edecekleri mesajını verdi.

Haberin Devamı

AVRUPA’DA ‘EN YENİLİKÇİ BANKA’

DENİZBANK geçen yıl ABD’de Bank Administration Institute tarafından ‘Dünyanın En İnovatif Bankası’ seçilmesinin ardından, bu yıl da European Financial Management Association’ın (EFMA) verdiği Global Innovator ödülünü kazandı. Banka, ‘Çığır Açan İnovasyon’ kategorisinde de, e-Devlet’e doğrudan erişim sağlayan projesiyle 2’incilik ödülü kazandı.

TÜRK BANKALARI İNOVASYONDA LİDER OLDU

61 ülkeden 212 kurumun yarıştığı EFMA ödüllerinde Türkiye, İnovasyon Endeksi’nde son 3 yılda gösterdiği performansla birinci oldu. Endekste en yüksek puanı alan ikinci ülke İtalya, üçüncü de Polonya oldu.

 KARTLA CİM-BOM’A 12 MİLYON TL AKTARDIK

Haberin Devamı

HAKAN Ateş, müşterinin tuttuğu takımları seçebildiği kredi kartı uygulaması ile Denizbank’ın geçen yıl Galatasaray’a 12 milyon TL aktardığını belirterek, “Takım kartlarında, banka olarak belli bir geliri kulübe aktarıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!