Yurtdışındaki gücünü artırmaya hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Yurtdışındaki gücünü artırmaya hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2013 00:00

Türkiye'nin önde gelen karo üreticileri arasında yer alan As Karo bu yıl yurtdışındaki gücünü artırmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

 Özellikle Avrupa ve Baltık ülkelerinde yapılanmak isteyen firma, İngiltere ve Norveç’e bayilik vermeye hazırlanıyor. Faaliyete 1974’te Tarsus’ta 2 bin metrekare alanda başladıklarını, çalışmalarına bugün 4 bin metrekaresi kapalı toplam 25 bin metrekarelik alanda devam ettiklerini kaydeden As Karo Genel Müdürü İlker Ovacıllı, o yıllarda bünyelerinde 10-15 personel bulunduğunu ve günlük 250 metrekare üretim kapasitesine sahip olduklarını söyledi. 20’ye yakın ürün çeşidiyle karo ve merdiven basamağı ürettiklerini anlatan Ovacıllı, satışlarını ise yalnızca Çukurova Bölgesi’ne gerçekleştirdiklerini dile getirdi. 1990 sonrasında önce Türkiye’ye açıldıklarını, ardından da 2003’te ihracata başladıklarını bildiren Ovacıllı, “Bugün çalışmalarımızı 90 civarında personel ile sürdürüyoruz ve günlük üretim kapasitemiz 4 bin metrekareye ulaştı. İlk ihracatımızı Almanya’ya gerçekleştirdik ve bugüne kadar üretimimizin yaklaşık yüzde 20 ile yüzde 40’ını 28 ülkeye gönderdik. Ürün çeşidimiz ise bugün binin üzerine çıktı”

Yurtdışındaki gücünü artırmaya hazırlanıyor


OFİS AÇIYOR

Geçen süreç içerisinde Türkiye’nin yanı sıra yurtdışında yapılanmaya başladıklarına da değinen Ovacıllı, 2003-2004’te Irak Dohok’ta, ardından da Kerkük’te birer ofis açtıklarını söyledi. Irak’ın Güney’ine ise bayilikler verdiklerini dile getiren Ovacılı şöyle devam etti: “Ayrıca Libya Trablus’ta ofisimiz, Bingazi’de ise bayiimiz bulunmaktadır. Türkiye’de ise Ankara ve İstanbul’daki bayilerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yurtdışındaki yapılanmamızı artırıp, özellikle Baltık ülkelerine girmek istiyoruz. Letonya, Estonya, İsveç, Norveç’e bayilik vermek istediklerine de değinen Ovacıllı, “Bu yıl Londra’da katıldığımız bir fuar sonucunda İngiltere’ye bayilik verme aşamasına geldik. Aynı şekilde Norveç’le de bayilik görüşmelerimizde son noktaya yaklaşık” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 50 ARTTI

Oldukça iyi bir yılı geride bıraktıklarını ve bu yıla da hızlı bir başlangıç yaptıklarını dile getiren Ovacıllı, yılın ilk çeyreğinde gerek Akdeniz Oyunları, gerek AB projeleri ve gerekse kentsel dönüşümler nedeniyle pazarın hareketlendiğini ve paralelinde iş hacimlerinin yüzde 50 arttığını söyledi. Geçen yıl kapasite artırımına yönelik yatırım yaptıklarını bildiren Ovacıllı, bu yıl da yatırımlarının prekast imalatına yönelik olarak devam edeceğini bildirdi. Hem zemin hem de cepheye kaplanabilecek tam otomatik bir prekast ünitesi almayı planladıklarını kaydeden Ovacıllı, bu yatırımla imalatlarını daha üst teknolojiye taşımış olacaklarını ifade etti. Ürünleri hakkında bilgi de veren İlker Ovacıllı, toplu kullanım alanlarında kullanılan zemin ürünlerinin kaydırmazlık özelliği bulunması gerektiğini ve firmalarının tüm ürünlerini uluslararası kaydırmazlık standartlarında ürettiklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!